בעיקבות נדודי שינה קלים...

hopefulman

New member
בעיקבות נדודי שינה קלים... ../images/Emo13.gif

ישנן תקופות בהם אני נוטה לזכור את חלומותיי ומנסה להרהר במשמעותם מעבר להיבטים המוחשיים המוצגים בהם. לא תמיד זה פשוט , אך בהחלט מאתגר :). בכל מקרה... כמה שאלות לי אליכם :): 1. האם את/ה נוהג/ת לזכור את חלומותיך באופן תדיר? 2. איזה חלום/ות זכור/ים לך במיוחד ?(או חוזר/ים ונשנה/ים?) 3. מה השערתך לגבי תפקידו או/ו הארתו בחייך? (או שכל קשר בין אלה לבינו הינו מקרי בהחלט?). לילה/בוקר טוב! דניאל

noname202

New member
לא

1. האם את/ה נוהג/ת לזכור את חלומותיך באופן תדיר? לא 2. איזה חלום/ות זכור/ים לך במיוחד ?(או חוזר/ים ונשנה/ים?) אין לי חלומות שחוזרים על עצמם.. אבל יש לי שלושה חלומות שאני זוכרת ממש חזק :X חלום ראשון, משהו מזעזע מגיל 4 בערך, שכולל שילוב של הפאוור רנג'רס [
] וסבתא שלי :| חלום שני, בערך מאותו הגיל שכולל תוכי מדבר וירוק :| וחלום שלישי, מלפני שנה בערך..שכולל בריחה אל בניין גבוה, טיפוס במדרגות, כשצריך לעבור אל הצד השני ובאמצע יש מפל שמישהו נפל ממנו :| 3. מה השערתך לגבי תפקידו או/ו הארתו בחייך? (או שכל קשר בין אלה לבינו הינו מקרי בהחלט?) אין לי שמץ, האמת XD

Nimst

New member
חלומות

1. באופן מעורפל כזה שנעלם אחרי כמה זמן 2. חלומות רעים, בעיקר 3. לא יודעת. עשיתי קורס על שינה והמרצה הוא אחד מחוקרי השינה הבולטים בישראל וכנראה בעולם, והוא טוען שלחלומות אין משמעות מטאפורית ושהם פשוט קטעי זכרון שמחוברים אסוציאטיבית.

כנראה אלו אירועים שקרו

אבל בחלום הם מתרחשים בצורה שונה אך מעבירים את אותו "המסר". כנראה זו הכוונה.

Nimst

New member
זה לא צריך ממש להתרחש

אבל האנשים והאובייקטים מוכרים לך מהחיים הערים והחיבור בינהם הוא אסוציאטיבי, אין לו משמעות נסתרת או ייצוגית.

hopefulman

New member
תשובותיי :)

1. לעיתים קרובות , אולם מרביתם נשכחים פרק זמן קצר אח"כ. 2. יש כמה כאשר מרביתם ארוכים במיוחד וחלקם חוזרים בואריציות מסוימות. החלום הבא , למשל , הינו קצר יחסית אך ליווה אותי בשנתי באופן חוזר ונשנה בחיי - אני נמצא בביתי כאשר בחוץ מתחוללת מלחמה עזה וקולותיה הרמים נשמעים ללא הרף... בשלב מסויים אני רץ לעבר דלת הכניסה כדי לנעול אותה לבל יכנסו האוייבים אל מפתן ביתי. כמה אנשים נוספים הנמצאים עימי בבית ממהרים לגשת אל חדרי ולהסתתר מתחת למיטתי ואני עוקב בריצה אחריהם... לפתע , אחד מהם יוצא במהירות וניגש לפתוח את הדלת וחוזר לחדר... אז בוקעים מכניסת הבית קולות האויבים שנכנסים והם דוהרים בריצה לעבר חדרי וממהרים לפתוח את דלתו...וזהו , בנקודה זו הוא תמיד מסתיים :) . בד"כ אני מתעורר ממנו בתחושת הקלה מסוימת , אולם זו לא נותרה בעינה שעה אח"כ בעיקבות האירועים אתמול בחיפה... :) אגב , כל הדמויות והסיטואציות בחלום הינן די אבסטרקטיות כך שהאנשים , הן הנלחמים והן הלוחמים , נתפשים בתודעתי בו כחסרי לאום או/ו דת כלשהם ומטרת המאבק של שני הצדדים אינה מתבהרת לי במהלך החלום. המיוחד הוא שזו הפעם הראשונה בה מזדמן לי לחלום אותו בעיתות של מעין מלחמה מציאותית... 3. אני מניח כי חלום זה האיר לי כמה נקודות עקרוניות לגבי חיי והעלה בצורה מטאפורית כל מיני תחושות ומחשבות עימן אני התמודדתי וכנראה מתמודד. במידה ולכם/ן יש השערות לגבי פשרו אשמח לשמוע את דעותיכם , ביחוד נוכח העובדה שלרוב , בנושא ניתוח עצמי , הסנדלר הולך יחף וגם אם הוא מנסה לנעול את סנדליו אלה "נושרים" במהירות מרגליו :). דניאל.

נמ

לא תדיר, סתם מדי פעם כזה, זוכרת. לפני יומיים-שלושה חלמתי שמטוס נכנס בעזריאלי ואני רואה את זה. כבר חלמתי על זה פעם, ואין יותר מדי מה להסביר, אני מניחה. ופעם היה לי דה ז'ה וו בחלום שכבר חלמתי את זה פעם, זה היה מגניב. הייתי חולה עם חום וזה, וחלמתי ארבעה חלומות בשינה אחת ובבוקר זכרתי את כולם. חבל שרשמתי רק ראשי פרקים...

ofirule

New member
וואי ממש במקום

לאחרונה אני זוכר הרבה חלומות שלי 1. האם את/ה נוהג/ת לזכור את חלומותיך באופן תדיר? יש תקופות שכן 2. איזה חלום/ות זכור/ים לך במיוחד ? היה לי איזה חלום שחזר כמה פעמים זה איזה סיפור כזה שכל פעם יש לי בו חורים אחרים שאני לא זוכר 3. מה השערתך לגבי תפקידו או/ו הארתו בחייך? אני כמעט בטוח שחלום מושפע מאירועים שאתה עובר ביום יום לא בדקתי בנושא. ולא שהוא משפיע, חוץ מאולי בחצי שעה כאתה קם.

DirtySpirit

New member
תשובות

1. לא 2. אני לא זוכר חלומות... 3. אין לו תפקיד ו/או הארה בחיי.

אני ../images/Emo9.gif

. האם את/ה נוהג/ת לזכור את חלומותיך באופן תדיר? לפעמים ... 2. איזה חלום/ות זכור/ים לך במיוחד ?(או חוזר/ים ונשנה/ים?) כל מיני אין אחד מסויים 3. מה השערתך לגבי תפקידו או/ו הארתו בחייך? שזה משקף את מה שאני מרגישה או מה שהולך לקרות

חלומות

1. האם את/ה נוהג/ת לזכור את חלומותיך באופן תדיר? כן, אפשר לומר. 2. איזה חלום/ות זכור/ים לך במיוחד ?(או חוזר/ים ונשנה/ים?) רובם הגדול. 3. מה השערתך לגבי תפקידו או/ו הארתו בחייך? (או שכל קשר בין אלה לבינו הינו מקרי בהחלט?). חלק מן החלומות היו לגבי דברים שפחדתי מהם. חלק על דברים שאני נהנת לעשות. חלק היו דה ז'ה וו. ולפעמים זה פשוט קשור למה שעשיתי באותו היום... אז. לא יודעת.

למעלה