בעיקבות פטירתו הפיתאומית של אבי פירוז ז"ל

גדעון8

New member
בעיקבות פטירתו הפיתאומית של אבי פירוז ז"ל

אצלנו במכון הכושר הופסק שיעור הספינינג באמצע והמדריך שהוא בעל המכון דיבר על מותו ובעיקבות כך הודיע אולטימטיבית שתוך שבוע על כך המשתתפים להמציא אישור רפואי שיאפשר לחניך להיכנס למכון ולקחת חלק בשיעורים. ואני שוא: 1. האם בכל מכון מבקשים או מקפידים לקבל חניכים רק כנגד אישור רפואי? 2. האם מבקשים לחדש כל שנה את האישור? 3. האם למעשה ולאור מקרי מוות בעת תירגול במכון כושר (ומתברר שלא חשוב גיל הניפטר)יש לאישור אפקט כלשהו חוץ מכסת"ח? 4. האם לחוסר הדרכה מתאימה טרם עלות החניך החדש על אופניים יש חלק או סיכוי ללקות בדום לב?

חוק הספורט במדינת ישראל מחייב

המצאת אישור רפואי על כל העוסק בפעילות גופנית על ידי רופא ספורט כמובן יש בזה כסת''ח למועדון כושר כמעת בכל המועדונים מבקשים המצאת אישור רפואי עד שבועיים מתחילת ההרשמה כחבר מועדון,וחידוש האישור בכל שנה האישור הוא ראיה משפטית אם וחלילה קרה מקרה וישנם תביעה ,או חקירת האירוע בקשר למקרים של ארוע לב למדתי בווינגייט לא זכור לי השנה המדויקת ,אז היה מקרה ששני אחים כדורגלנים לקו בליבם בזמן משחק או אימון הנושא עלה בשיעור כמובן כי זה היה הלם מוחלט התשבוה הייתה יש מקרים שבני אדם נולדים עם מומים זעירים שקשה לגלותם בבדיקות ארגומטריות רגילות ,ויכול להתעורר בשלב כל שהוא בחיים מה שקורא שבמועדוני כושר בכל פעם שיש מקרה כזה נבהלים כמובן בצדק,ומבקשים אישורים רפואיים בהחלט חשוב הדרכה מתאימה למתחילם ,כמובן השתתפות במספר שיעורים למתחילים וכמובן ממומלץ בדיקה ארגומטרית לפני תחילת פעילות גופנית ,לפחות זה יותר טוב מכלום שיהיה שבוע טוב ושיהיה רק שמח

adiu2

New member
אין חובה לקבל אישור מרופא ספורט

רופא משפחה מספיק על פי חוק המועדונים לא מתעוררים - זה כמו כשקורא בצה"ל שיש אירוע כמעט ונפגע או אירוע עם נפגעים הנושא עולה לכותרות ולכן תשומת הלב של כולנו עולה

adiu2

New member
תשובה לא מוסמכת

אני לא יודע אם בכל מקום מקפידים אבל זה החוק ואני מאמין שרוב המקומות מבקשים, זה כיסוי התחת שלהם לבקש כל שנה אישור אני יכול להגיד לך שבהולמס מתעקשים ואחרי שעובר זמן גם נאלצים לאסור על כניסת מתאמנים. לשאלתך האם זהו סוג של כסת"ח - אני מציע שתשאל את הרופא שנתן לך את האישור ולא את חדר הכושר בדיקה רצינית היא בדיקת ארגומטריה, אבל הרופאים לא שולחים לביצוע הבדיקה הזו כל חבר בקופה שמבקש אישור לחד"כ - בדרך כלל הם מסתמכים על התיק הרפואי וההיכרות הארוכה עם המבקש ולאחר בדיקת דופק, נשימה ולחץ דם לשאלתך לגבי הדרכה - מדריך בחדר ספינינג מכוון בדרך כלל את המתאמן לדיווש נכון על מנת לא להזיק לבריאותו - רגליים גב וכו' כל אדם צריך לדעת גם להתאמן על פי יכולתו, לא לוותר לעצמו ולהיות עם עומס נמוך מאוד כי זה יותר נוח ולא להביא את עצמו להתעלפות. כשמדריך ממליץ על שתיית מים - זו סוג של הפוגה שאנשים צריכים להקשיב לה וליישם כי העבודה שלנו יורדת כאשר אנו גם שותים. לסיכום - אנחנו בד"כ הרופאים הכי טובים של עצמנו ואנחנו צריכים לשים לב לאותו שהגוף משדר לא תמיד אנחנו יודעים לתרגם אותם אבל צריך לשים אליהם לב מה שבטוח עדיף לשרוף פחות קלוריה ולהזיע פחות 2 טיפות מאשר לחטוף דום לב. הרבה בריאות ושבוע טוב

ככה זה כתוב בחוק הספורט

אגודת ספורט רפואיות ונמצאו כשירים., מכון ספורט, ארגון ספורט והתאחדות או איגוד לא ישתפו ספורטאים בתחרויות ספורט המאורגנות בידם או מטעמם, אלא אם כן הספורטאים נבדקו תחילה בדיקות היום עקב מקרים שהיו רופא משפחה לא לוקח סיכון רובם לא חותמים על אישור רפואי ושולחים את חבר מועדון לרופא ספורט הראש שלנו הוא חזק יותר מול הגוף, לא תמיד אנחנו מרגישים את מה גוף מרגיש מומלץ שימוש בשעון דופק כמובן רגש לא ניתן למדידה אצל כל אחת זה שונה לחלוטין יש אנשים שסף כאב שלהם מאוד גבוהה רצוי שהמדריך יהיה אקטיבי בשיעור ,לראות המתאמנים שלו בראיה רחבה יותר,להסביר את חשיבות הדופק בפעילות גופנית ושיהיה רק טוב

גדעון8

New member
אגב, אני חייב לציין ש...

1. במכון שאני חבר בו מבקשים כל שנה אישור רפואי אבל ויחד עם זאת אני מצטט את מי שאמר מה שאמר כדלקמן: "מצידי תביאו אישור מווטרינר העיקר שתהיה חותמת של רופא..."(הציטוט מדוייק כ-90%) 2. רופאת המשפחה שלי סרבה לחלוטין לתת לי אישור כזה ושלחה אותי לבדיקה מדוקדקת של רפואת הספורט של קופ"ח מאוחדת.

ללי1

New member
במכון שבו אני מתאמנת כבר 3 שנים

ביקשו אישור, הוצאתי אך נשאר בבית. אף אחד לא דיבר איתי מאז. הרופאה, שלא הכירה אותי כלל (ראתה אותי אולי פעם אחת וחצי קודם) נתנה לי אישור בלי בעיה (יכול להיות שהיתה זהירות בניסוח - יצא לי להתקל בדוגמאות בלימודים - אני כבר לא זוכרת אם הנוסח שלה, יכולה לחפש. לא יודעת לגבי מקומות אחרים. ויכול להיות שהיום הם מבקשים ואף בודקים כשמגיע מישהו חדש, אבל עובדה שבגלל שמכירים אותי אף אחד לא בדק אם בכלל יש לי אישור. עצוב מאוד מצד אחד. מצד שני אם יש רופאים - ויש - שנותנים אישורים על סמך הכרות בלבד, אם בכלל - מה זה כבר משנה אם יש אישור או אין - הכסת"ח התקיים במקרה של בעיה - למכון יהיה ביטוח. אבל מה עם בריאות המתאמן?

אבישג7

New member
../images/Emo13.gifחחחחחח..אישור מווטרינר...

מעניין מה הציטוט המקורי...

גדעון8

New member
שובבה, לאן נעלמת?

אני לא כותב את הציטוט המקורי כדי שמחר מחרתיים לא יעצור את השיעור וישאל: מי זה פה גדעון?

אבישג7

New member
פשוט לקחתי הפסקה...

אחרי 8 שנות ספינינג.. כנראה הראש רוצה וצריך קצת הפסקה.. אבל נו.. שחרר את הציטוט המקורי....

adiu2

New member
מעשיות

כפי שציינת בדיקות - המחוקק בכוונה לא הגדיר כדי לא לחייב לגבי רובם(הרופאים) , הלוואי, לצערי אני חושב שאם מישהו יעשה סטטיסטיקה הוא יגלה שרוב הרופאים לא שולחים לרופא ספורט ולגבי המדריך - אלא אם המתאמן נראה חיוור לחלוטין מה הסיכוי שהמדריך יאתר את בעל החולשה בשיעור - רוב הסיכויים שהאנשים שסביבו יזהו זאת לפני המדריך כמו כן להזכירכם חלק משיעורי הספינינג נעשים בחדרים חשוכים - מה שמקטין עוד יותר את הסיכוי וחשיבות הדופק - לא מעשי אלא אם יש לך שעון דופק - הדבר אומנם נפוץ יותר בשנים האחרונות - אבל עדיין לא מכיל 70 אחוז בממוצע לכן הדבר אינו מעשי בריאות לכולם ותזהרו בכביש

במקום שאני מתאמנת מקפידים על אשור רפואי

אלא מאי? מי שאינו יכול/רוצה לבזבז זמן בקופ"ח, יש רופא של המכון שתמורת 80 ש"ח, מנפיק אישור. לא יודעת מי טיבו של האישור, לא יודעת איזה בדיקות הוא מעביר את המתאמן אם בכלל... אני עושה כל שנה בדיקות מקיפות כולל בדיקת ארגונומטרית וא.ק.ג ומביאה אשור בהתאם. בקבלה מקפידים אצלנו להזכיר למתאמנים שחובה עליהם להביא אשור רפואי עד תאריך מסוים, ומעבר ליום זה, הם מתריעים שלא יתנו להכנס למכון.. פעם בני ואנוכי הלכנו יחד לרופא המשפחה כדי לקבל אישור /הפנייה למכון כושר. לו הוא נתן מיידית בלי בדיקות על המקום, ואותי שלח לבדיקות מקיפות. כלומר מה בעצם הכריע את האשור - הגיל!!! לדעתי זאת טעות. כולם צריכים לעשות בדיקת מאמץ!!! ובדיקת א.ק.ג. לעתים יש מומים לבביים מולדים, שאינם מפריעים כל החיים, אבל יום אחד המום הזה מפתיע והלב לא עומד במאמצי יתר. לא יוצא לי מהראש שבחור ספורטאי כמו אבי - נפטר באמצע אימון. ביום שישי הייתי באימון ספינינג, והמוח שלי כל הזמן היה במודעות על המקרה הזה. הקשבתי יותר לגוף, לנשימות, למאמץ, והורדתי הילוך כשהתעייפתי. האשור הוא כסת"ח לחדר הכושר כדי שהבטוח ישלם את הנזקים במידה ויקרה ארוע יוצא דופן במכון. מתאמן שאין לו אישור רפואי תקף וחלילה יקרה לו ארוע חריג בחדר הכושר, הבטוח ידחה כל בקשה לפיצוי המכון/המתאמן, ועל המכון יחולו כל ההוצאות בגין הארוע.

למעלה