בעיקבות שיחה עם מתעמלת...

אמא לה3

New member
בעיקבות שיחה עם מתעמלת...

כמה שאלות התעוררו אצלי. האלות מופנות למאמנות ומדריכות, אך מתעמלות יכולות לשתף בדיוק אותו הדבר מהצד שלהן... 1. כמה מכן, המאמנות, מכירות את המתעמלות שלהן באמת? 2. כמה מכן יודעות שעובר על הילדה משהו גם כשהיא לא מספרת לכן? 3. כמה מכן יודעות איך באמת לדרבן את המתעמלת בזמנים שקשה לה? 4. כמה מכן מייחסות חשיבות גם למה שקורה בבית ספר, בבית של המתעמלות? בקיצור, האם יש לכן איזו נגיעה בחיים של המתעמלת מחוץ לאולם?

chuch1

New member
אני משתדלת

תמיד לדעת "בגדול" מה עובר על הילדה גם מחוץ לאולם. לא נכנסת לפרטים מדוייקים אבל חשוב לי לדעת, למה? * הן איתי באולם 3 פעמים בשבוע במשך 3 שעות כל פעם, אני סוג של אמא/אחות גדולה לחלקן, בואו נודה בעובדות- הן רואות אותי יותר מאשר את ההורים בסה"כ השעות השבועיות (רובן לפחות). *דוגמא: ילדה שהוריה עוברים גירושים או דברים בסגנון מושפעת מאוד וזה "מקרין" לה על האימונים, היא גם ככה מתוסכלת ממה שקורה לה בבית ונוסיף לזה את האימונים הלא מוצליחם וקיבלנו- בעסה ענקית ודרדור של הביטחון העצמי שלה- לי כמאמנת חשוב מאוד להיות קודם כל אוזן קשבת לצרכי הילדה- חשוב לי להזכיר לה ולתת לה את ההרגשה שאני פה בשבילה גם בשביל לדבר/להתייעץ וכו', לא רק בשביל ללמד אלמנטים. אני מכירה את המתעמלות שלי (לפחות ככה אני רוצה להאמין) די טוב, מספיק שמישהי תעקם את הפרצוף או תגיע לאולם ללא שמחת החיים הקבועה שלה וכבר אדע שמשהו קורה. בנוסף, אני משתדלת תמיד להיות מעורבת דרך ההורים, הדוגמא הנ"ל הייתה כשהתמעמלת שלי הגיעה לכמה אימונים נרגזת, ללא כל חשק להתעמל ועם פרצוף כזה שלא משאיר הרבה לדמיון, כשהיא לא רצתה לשתף וכשראיתי שהמצב לא סתמי (רואים שזה הרבה יותר מריב עם חברה), שאלתי את האמא האם יש אירועים או דברים יוצאים מן הכלל שעוברים על הילדה, היא ישר ענתה לי שהם מתגרשים וזה סידר לי את התמונה מצויין, הורדתי רגל מהגז, לקחתי את המתעמלת לשיחה והבהרתי לה בצורה נעימה ומרגיעה שזה בסדר שלא תתעמל עכשיו אם היא מרגישה שעוברת עליה תקופה לא משהו, ואם היא רוצה לדבר- אני פה, ושתחשוב שאולי ההתעמלות יכולה ל"נקות" לה את הראש קצת מכל הבלאגנים ו"לשבור לה את השגרה"... אני כמה פעמים כבר כתבתי ואחזור שוב : קודם כל עלינו לחנך אותן להיות בנות אדם ועלינו ולהוות דוגמא חיה לחינוך הזה. קודם כל ערכים ואח"כ התעמלות... ככה אני רואה את הדברים.

למעלה