בעיקר לטבעונים שבינינו

• פותח הנושא adipo
  • פורסם בתאריך

adipo

New member
בעיקר לטבעונים שבינינו

בנוגע לדבש- כרגע אני לא ממש רואה פה את הניצול והאכזריות כלפי הדבורים, מישהו יכול להאיר את עיניי?

Neta558

New member
אני אנסה...

קודם כל, מדובר בסוג נוסף של ניצול בעלי חיים לצורכי האדם. אני לא רואה צורך מהותי בצריכת דבש, ולא מוצאת כל סיבה שניקח ולו את הסיכון הכי קטן של פגיעה בחי, בשביל מוצר שכזה. הויכוח המרכזי בסוגית הדבש הוא בדר"כ על יכולתן של הדבורים לסבול כאב. בתהליך יצור הדבש משתמשים בתהליך העישון, החדרת עשן אל הכוורת לצורך הברחת הדבורים. בנוסף, ישנם מקומות בהם גוזרים למלכה את הכנפיים, כדי למנוע את הווצרות נחיל הדבורים. אם יכולות הדבורים לחוש כאב, הרי שהתהליך פסול מוסרית. אם לא, מתעוררת השאלה - האם המודעות של החיה היא שמקנה לנו את הרשות לפגוע או שלא לפגוע בחייה? סליחה על ההודעה המבולבלת...אני אמשיך כשאני אהיה מרוכזת יותר. בינתיים אני מצרפת מאמר בנושא.

adipo

New member
הםםם...

אני אחכה לתשובה הברורה שלך, חח... ואני גם אשמח אם תביאי לי קישור למאמר בעברית כי אוצר המילים שלי הוא לא כזה משו באנגלית... תודה תודה תודה עדי

Neta558

New member
לא מכירה מאמר בעברית

ולא יודעת מספיק אנגלית בעצמי כדי לתרגם. אם תציקו לי מספיק, אולי יהיה לי כח פשוט לכתוב בעצמי על הדבש... מבחינתי דבש מהווה ניצול של בעל חיים, אליו אני מתנגדת. השאלה היא אם אתה לא מתנגד לניצול הזה, או שאתה לא רואה זאת כניצול? כלומר, מאיזו בחינה אתה לא מתנגד לצריכת דבש?

adipo

New member
קודם כל, אני בת...

אני כרגע לא מתנגדת בעיקר מתוך בורות ואי הבנה בעניין, ולכן שאלתי ולאחר שאני אדע את כל הפרטים אני אחליט.. תכתבי משהו! ראי זאת כהצקה שלי אלייך... עדי

Neta558

New member
גררר, הודעה נמחקה...

עד שישבתי לכתוב הודעה מפורטת על דבש, היא נמחקה. בטח יהיה לי כח לכתוב אותה שוב בקרוב. בינתיים אני מצרפת קטע בעברית על דבש, מתוך אתר אנונימוס.

adipo

New member
הםםם

אוףףףף, גם אני כתבתי משהו וזה נמחק..גרררר טוב, זה מבלבל. מצד אחד לא הוכח בכלל ויש נטייה לכיוון שהדבורים אינן חשות סבל, ואנחנו הרח מחרימים מזון מן החי בשל הסבל שהוא גורם לחיות המסכנות שלא באשמתם או שליטתם... מצד שני, אנחנו לוקחים משהו שהוא לא שלנו- הוא של הדבורים, ובכך יש איזושהי הפרה של המערכת האקולוגית, ובנוסף יש את הדברים הנילווים לתהליך כמו הריגת דבורים, זחלים ואף כוורות שלמות,המוטציות שנוצרות ועוד, שזוהי בהחלט סטייה מדרך הטבע, ובהחלט התנהגות ברברית של האדם ליצירת זן מושלם של דבורים בשביל הדבש הכי טוב... הםםם,נראה לי ששכנעתי את עצמי לא לאכול דבש. יום טוב וחג שמייח עדי נ.ב: גם ככה דבש זה דבר מתוק מדי שיצא לי לאכול, אולי, בראש השנה

אני מאוד ממליץ...

לקרוא את המאמר באנגלית... יש שם תיאור של מערכת העצבית של הדבורים, שם מדובר כי דבורים הן אכן חיות חשות.

אני בעיקרון אוכלת דבש,

אבל עכשיו אני כבר לא אוכלתל דבש, כי יש "דבש תמרים" והוא הרבה יותר טעים. לפעמים אני אוכלת מאכלים שיש בהם דבש, אבל לא הרבה בכלל.

adipo

New member
נטע דארלינג

למה את חותמת ב: סליחה אם ההודעה יצאה פוגעת וכו´? אם תכתבי למישהו שאת חולה עליו ותשאירי את החתימה זה יכול להיות משעשע... ועכשיו תחזרו לשאלה המקורית שלי ותענו לי עליה בבקשה (היא נמצאת במעלה השרשור) יום טוב וחג שמייח עדי

enbalush

New member
נטע, מאיפה הבאת את הנקר עם העץ פלסט

עץ פלסטיק??? זה כמו יונים שיושבות על חוט חשמל...לא?!

למעלה