הרי זבל ברוחב קילומטרים ובגובה 6 מטרים: הצצה לעיר "המטונפת בעולם"
דלהי מתמודדת עם קו רקיע של הרי אשפה עצומים ברוחב של מספר קילומטרים וגובה של 6 מטרים.ההרים הפכו כל כך גדולים עד שניתן לראות אותם מכל רחבי העיר. גושי הזבל העצומים מאיימים על המטרופולין בו מתגוררים עשרות מיליוני בני אדם.
הרי זבל ברוחב קילומטרים ובגובה 6 מטרים: הצצה לעיר "המטונפת בעולם" - וואלה תיירות
בעיר הזו יש אוכלוסייה עצומה, אבל אין בה מי שיפקח, ינקה ויפנה את האשפה והתוצאה: תוהו ובוהו של ביוב פתוח וערימות אשפה ענקיות
travel.walla.co.il
הכתבה הזכירה לי שני ספרים העוסקים בנושא ''הזבל'':
*מכתבים מגבעת הזבל-לבנה מושון /כתר/2008
חיאל אוהב את אמו ואת אחותו, אבל לא אוהב את הבית. גר שם גם איש אחד שצועק, ודוחף, ושובר צלחות. כמעט בכל יום צריך לעזור לאיש הזה לחזור הביתה, כי הרגליים שלו רועדות. בגלל הקשיים, אפילו המורה מציע ליחיאל ללכת לפנימייה...אז מה הפלא שהילד מעדיף להסתתר במאפייה של ברוך, שיש בה לחמניות כל כך נהדרות, ולזלול מהן כמה שיותר?
פעם אחת, כשהילדים ראו את האיש הרועד ברחוב - הם צחקו ואמרו ליחיאל בלעג: "תראה את אבא שלך."
אבל יחיאל ענה להם: "זה לא אבא שלי... לאבא שלי קוראים ארווין, והוא גר בניו יורק."
בשפה מרגשת, אמינה וקולחת מובילה אותנו סופרת הילדים לבנה מושון אל סוף מפתיע ובלתי צפוי.
מכתבים מגבעת הזבל זכה בפרס אקו"ם לספרות הילדים והנוער. בין ספריה הקודמים של לבנה מושון, המוכרת היטב לקוראיה הצעירים: "זרעים של חלומות", "מורטת החוטים" ועוד.
*שושנה חיפושית הזבל המשועממת / אורית ברגמן /אגם הוצאה לאור
לכדור שחיפושית הזבל שושנה מגלגלת מאחוריה נדבקים המון דברים: קוצים, אבנים, חברים, רהיטים ואפילו עיר שלמה – וכל זה ללא ידיעתה. מה יגרום לשושנה להביט לאחור, ולראות את העולם שיצרה?
סיפור מצחיק, פילוסופי ומפתיע לגדולים ולקטנים, על הפער בין המציאות לדרך שבה אנו חווים אותה.
הסופרת והמאיירת אורית ברגמן זכתה בפרס סאסא סטון לספרות ילדים לשנת 2023 על ספרה "שושנה חיפושית הזבל המשועממת".