בעיתון השבוע 20.000 הפלות.

אש אש

New member
בעיתון השבוע 20.000 הפלות.../images/Emo66.gif

רוב ההפלות כפי שכתוב סיבתם: הריון מחוץ לנישואים. WOW! למה הן לא קמות ועוזבות את הבית? איפה פתאום נעלמו להן כל הנשים החזקות,הפיקחות,החכמות אלא שיודעות לנהל את העולם לנסות להביא אותו לשיוויון איפה הן מתגמדנה להן פתאום? בשקרים,מצליחות להתחמק מהבית מצהירות "חיה ותן לחיות" "צריכות את הספייס" שלהן וכך נעלמות,לגניבת עוד רגעים עם אהוב. למה הן חיות בשקר? ממה הן פוחדות?

שילה1

New member
אשונתםבוקר אור לך ושנה נפלאה...הן

פוחדות מהתחלות חדשות,מהבדידות,ממצב כלכלי שלא הורגלו לו,מתגובת החברה,מעצם המחשבה של להתמודד לבד. לא כל הנשים אסרטיביות כמוך,את מבינה? ומעולם לא למדו אותו כיצד להתמודד עלם קשיים,ועוד יותר -עם כשלונות. והפחד הגדול ביותר הוא,לדעתי-הפחד מכשלון! וזה שאת אחלה-כבר אמרתי לך הבוקר?

אש אש

New member
בסה"כ רציתי להיות מאושרת../images/Emo163.gif

אני אסרטיבית??? אני? אני? גם אני פחדתי מבדידות גם אני פחדתי להזדקן לבד לא האמנתי שמשהו יסתכל עליי עם ארבעה ילדים. ממצב כלכלי,וואוווו רעדתי מפחד בעצם עדיין פוחדת
ומי לימד אותי להתמודד עם קשיים,עם כשלונות? יש לך אולי תשובה אחרת כדי שאבין?
CALL ME בוקר ניפלא גם לך אשה מיוחדת.

ממה נפשך?

אנרגטית, את לא לבד, היום שליש מהחברה חייה לבד. עדיף לחיות לבד עם כל המגבלות והקשיים מאשר בזוגיות מתפוררת ומיוסרת. ולמה שלא יסתכלו עלייך? בהחלט יש על מה להסתכל איימי, לטעמי בכל אופן. וילדים? אמר כבר איזשהוא משורר שילדים זה שמחה. מי שלא ירצה בך בגלל עודף ילדים, שימצא את עצמו במקום אחר, לא במחיצתך.
שנה של שיפור עמדות.

אש אש

New member
רואה עתיד,רואה טוב?../images/Emo8.gif

תודה לך על מילים ומחמאות וואווו,תשאר פה עוד קצת כבר מביאה לך כסא לידי:) שנה טובה לך.

ליאון ב

New member
מניסיוני

זה נעוץ עמוק בפרדיגמות של החברה. חלק גדול מן הנשים מתחתנות טרם הן מגיעות לעצמאות: כלכלית ואישיותית. לא רק שהחברה לא מעודדת נשים להיות עצמאיות, בהקשר של הכנה למסגרת זוגית החברה מעודדת נשים להיות תלותיות!!! זה מתחילה בכך שמי שמקבל עדיפות על הרכב כשהוא יוצא לדייט זה הבן ולא הבת, כי מסתמכים על כך שבן-הזוג שלה לדייט יאסוף אותה מהבית. מזה נובע, גם ישלם עליה (אז אמא/אבא לא צריכים לתת לה כסף עבור שניים) וגם יחזיר אותה וכו'. לנשים שלא מצליחות מבחינת מקצועית ישר מציעים את האלטרנטיבה של תתפסי חתן מבוסס. לגברים אין אלטנרטיבה כזאת, אלא ההפך -- אתה גבר בלי מקצוע או בלי עבודה מסודרת? מי בכלל תסתכל עליך??? כששאלתי נשים מסויימות בדייט ראשון, אם יש לה עתיד במקצוע שלה, אפשרויות קידום, מה השאיפות שלה -- הרבה פעמים ראיתי הרמת גבה. הן לא רגילות שבוחנים אותן לקשר לפי קריטריונים כאלה. הייתה למשל מישהי שהתחלתי איתה לפני איזה שנתיים. היא הייתה מבוגרת ממני בכמה שנים, והעלתה גיחוך שהבינה שמי שהתחיל איתה צעיר ממנה. אחר כך, היא התפארה בכך שהיא לומדת לתואר שני. שאלתי אותה מי מממן לך את הלימודים? ההורים. והאם אי פעם גר מחוץ לבית ההורים? בשביל מה, היא ענתה. יום אחד כשאמצא בן-זוג אעבור לגור איתו לבד. אולם, חלק גדול מהנשים בכלל לא זוכות אפילו להמשיך את הלימודים לפני החתונה. חלק מהן מחונכות שהגבר שהן יתאהבו בו, הוא-הוא בן זוגן לכל החיים. בעצם מחנכים חלק מהנשים "תפסת מישהו שבאמת מסכים להתחתן??? תקפצי על המציאה בשתי ידיים, מי יודע מתי תהיה לך עוד הזדמנות כזאת!!!". אם הוא "מסודר", על אחת כמה וכמה! תלותיות היא למשל אחת הסיבות שאישה מוצאת את עצמה מתוסכלת במערכת נישואין. בלי שהיא שמה לב, רוב הנטל של עבודות הבית נופל עליה (גם אם היא עובדת), ההכנסה שלה היא בד"כ הנמוכה יותר, ולפעמים נמוכה בהרבה. הבעל שהרבה פעמים בכיר יותר מבחינה מקצועית (ובמהלך השנים מתקדם בקריירה שלו מהר יותר ממנה) מרגיש "חשוב יותר", "נחוץ יותר" וזה משליך על מערכת היחסים לדעתי. באיזה מקום, זו הדרך של אישה להתמודד עם מערכת שמראש בנוייה נגדה. שמחתי להכיר גם דור חדש של נשים. נשים שהן רווקות בגיל 30, ואומרות "אני בכלל לא בשלה לילדים, לא מרגישה שבא לי לחתל עכשיו תינוקות". לפני 20 שנה היו מושיבים בחורה כזאת, ומתחילים להסביר לה שהאהבה לחיתולים באה עם הלידה... שאף גבר לא ירצה אותה לפני שהיא תגיד ג'ק רובינזון וכו' אני מאמין שבסביבות גיל 30 אישה מגובשת הרבה יותר מבחינת תובנות על החיים, עצמאיות ואישיות. היא מגיעה לרמה שליטה טובה יותר בחיים שלה, ומשם ההחלטה שלה לגבי כניסה או אי-כניסה למערכת זוגית, תבוא מעמדת כוח טובה יותר, ועל כן תהיה החלטה מושכלת יותר, וקונפורמיסטית פחות.

אש אש

New member
היי U דיברת עליי ולא הצלחתי להבין.

אני הייתי אותה אחת,מקצוע? נו הוצאתי כדי שלא יגידו עליי כלומניקית אז אני גידלתי ילדים בבית,נו כמו ההורים מהדור הישן,וכשיצאתי לעבוד ברור שזה היה בשביל גרוש וחצי. אבל יחי ההבדל הקטן,אני התפארתי מהמשפחה שיצרתי,אהבתי את הבית,הניקיונות הבישולים ולפנק את הבעל שחזר עייף ורעב. אז התחתנתי מאהבה,ולא חשבתי מסודר,או לא,אם יש תארים או לא. התגרשתי כי הוא הצליח לגרום לי להפסיק לאהוב. (כל כך לא רציתי להפסיק לאהוב). ואתה מאמין שאישה בת 30 מגובשת יותר מבחינת תובנות על החיים? ומאיפה האמונה הזו? על סמך מה הגיע לתובנות החיים? מגיע מגובשת יותר? עמדת כוח טובה יותר? נשמע כאילו היא צועדת למלחמה לא לחתונה חחחחחחח וכמה כאלו גרושות היום ליאון? חלקן בלי ילדים חלקן עם אחד,אפילו שניים...ומתחילות להבין את תובנות החיים לעומק יותר:)

ליאון ב

New member
תגובה

את יודעת מה ההבדל הקטן הזה? שיוויון הזדמנויות בזוגיות. בחורה יכולה לבחור בגיל 18 שייעודה בחיים זה להיות עקרת-בית, ולהביא לעולם 8 ילדים, והיא אף תהיה מאושרת עד סוף חייה. בחורה אחרת יכולה לבחור שהיא רוצה להוציא תואר שלישי בפיסיקה גרעינית, או להקים עסק משגשג, ולהביא לעולם ילדים רק בגיל 38, או לא להביא ילדים לעולם כלל. כן, סביר מאוד מאוד להניח שבחורה בת 20 שמתחתנת הסיכוי שלה לעשות טעויות גדול פי עשרות מונים מבחורה בת 30 שמתחנת. ברור שאני לא מדבר על מתכון אולטימטיבי להצלחה. אני מדבר על שליטה טובה יותר של אישה על גורלה -- מתוך בחירה ולא מתוך אילוץ חברתי. לא מדובר כאן על אהבה. מדובר על זכות בחירה חופשית, שמובילה להגשמה עצמית טובה _יותר_, שמובילה לתפקוד נבון _יותר_ במערכת יחסים זוגית. מדובר כאן על שיפור המצב, לא להענקת תעודת "אחריות" עליו. באותה מידה של הגיון, אולי נערה בת 15 יכולה להיות משודכת לבחור בן 25 כפי שהיה לפני מאה שנים. האם גם כאן "זה לא ממש משנה?". איפה עובר הקו?

לא מאמינה לכתוב בעיתון.

והשאלה יכולה להיות מופנת גם אל הגברים באותה מידה.

גל ים..

New member
אהבתי בעיתון כתוב נו שויין..

בעיתון יודעים הכל וגם מבינים הכל...בתוך כל ה-20 אלף הפלות יש גם הפלות טבעיות...הפלות כתוצאה ממצב שהילד חלילה וחס עם כל מיני תחלואים..וכן יש גם את ההפלות בגלל שיש היריון מחוץ לרחם ...בואי ניקח מצב שאישה הכירה גבר...הוא נפלא אליה כשזה מיים גנובים יימתקו הם שוכבים ולאחר תקופה היא מגלה שהיא בהיריון ממנו והיא אומרת לו תשמע יקירי אני בהיריון מה עושים? והוא הדבר הראשון אומר לה הפלה כמובן ...מה חשבת שאתחתן איתך..חשבת שאתגרש ואפסיד חצי בית ...חשבת שאוותר על רכושי הרי את יודעת שזה בלתי אפשרי... מה נשאר למסכנה לעשות הפלה כמובן ...ואז היא קולטת שהיא בעצם מחליפה בעל בבעל ..אותו דרק שיש לה בבית היא גם מצאה ברחוב...לפעמים היריון מחוץ לרחם מוביל את האישה חזרה לחיק המשפחה בידיעה שאלוהים הציל אותה מטעות שנייה בחייה...לפעמים זה גם נגמר באושר גדול כיוון שלאותו גבר שנמצא בנישואין אשתו לא רוצה בכלל בילדים והנה הזדמנות פז לקפוץ על העגלה הראשונה שתעשה לו כן ילדים ... לא כל הפלה היא הפלה מרצון ...בדיוק כמו שלא כל רומן מוביל לנישואין ...ועדיין הפלה היא הרצון של האישה בלבד לעשות אותו או לא לעשות אותו..והרי את החוויה הקשה והלא נעימה עוברת האישה... וזה מחזיר אותי לתשובה אחת שגם נתתי בפורום אחר...לשאלה אחרת ....התוצאות של מעשינו אנו נשפטים עליהם לבד...ונשפט עליהם לבד ...וכל דבר שנעשה בחיים עלינו להבין שיש לו תוצאות ולא תמיד הם מחמיאות ונחמדות... והפלה לא בהכרח זה דבר רע ...כפי שהיריון לא תמיד הוא דבר טוב..הכל תלוי במתבונן ובבן זוג שאנו עושים את זה איתו .... גלי

גל ים..

New member
נשמה אצלי ההיריון מחוץ לרחם

נקלט בחצוצרה לא בחלל הבטן ולבסוף בגלל רשלנות רפואית ההיריון התפוצץ לי וגמר על חצוצרה אחת שלי וגם שחלה...אז לא יודעת חלל הבטן לא חללל הבטן תאמיני לי כאבים כאלו על שונאיי טפו שלא נדע מצרות מה שעברתי ... חוץ מזה גם שכחתי לציין את העובדה האחת של גניבת זרע ואז כשהנבגד מגלה את זה הוא דורש לבצע הפלה ..והרי מי אמר שהנשים מושלמות ישרות אוהבות ומסורות ...יש כאלו קלפטות בדיוק כמו הגברים ... והרי רצינו שיויון לא?? הגיט יור ושנה טובה גלי

../images/Emo45.gif שידרוש.אין אפשרות להוכיח

שהזרע נגנב בכלל נגנב?? בחיי...ממש מצחיק , בעיניי מה שלא נגנב ממקום של גניבה,יענו שוד ,,, לא מקובל עלי.

אש אש

New member
בעתון דובר על יותר מ20.000 הפלות

ציינו,סיבות שונות ומשונות הדגישו שרוב ההפלות סיבותיהן היו: "הריון מחוץ לנשואין".

s h o o s h a

New member
הריון מחוץ לנישואין

מנסה להבין את ההגדרה שבנושא. האם מדובר בנשים נשואות שהרות לבני זוג שאינם בני זוגן החוקיים או האם המדובר בנשים פנויות שאינן ששות לחלוק את חייהן עם בן זוג 'חוקי' לצורך התעברות. ההבדל בין שני המקרים שונה בתכלית. לדעתי, נתונים על נשים שהרו בזמן נישואים הנם כמעט ובלתי אפשריים לידיעה, שכן במדינת הלכה כמו שלנו, בו ילד שנולד שלאשה נשואה ייחשב ממזר וייכנס מייד לרשימת פסולי החיתון ועוד מיני רשימות שחורות - לא נראה לי כי האם תכריז בריש גלי על התעברותה ועוד שלא מאביו. (יימצאו תירוצים מתירוצים שונים למה ברצונה להפסיק את ההריון הספציפי). האם ישנם כאלו ילדים? מניחה שיש. כמה? כאמור, לדעתי הנתון לגמרי חסוי. לענין נשים שהחליטו להרות מבלי לבוא בברית הנישואין. יש ביניהן שיחליטו על הפסקת ההריון מסיבות שונות, אגואיסטיות בעיקר, בדיוק כשם שיש את אלו שמאותן סיבות בדיוק יחליטו לשמור את הריונן ולהביא לעולם ילד שאולי לא שני הצדדים רצו בו (נושא אחר לשיחה "גניבת זרע"). ובכל מקרה - מכירה באופן אישי מספר נשים לא נשואות שחצו את גיל ה 35 ולא רואות את עצמן נישאות היום או בכלל אולם הערגה והכמיהה לילד בוערת בהן. אזי, פניה לבנק הזרע והסתייעות בבנק זה לממש חלומה של אשה המבקשת ילד. היכן השקר והיכן ההתגמדות? ייתכן והמאמר עליו את מדברת מדבר על נושא שונה אך אינני יכולה להתייחס אליו כי לא קראתי אותו. אשמח להגיב גם לדעתך הנחרצת "...בשקרים,מצליחות להתחמק מהבית מצהירות "חיה ותן לחיות" "צריכות את הספייס" שלהן וכך נעלמות,לגניבת עוד רגעים עם אהוב..." וזאת על ידי הבאת הכתובים מתוך העיתון (ציטוט מדויק) או קישור אליו.
לידיעה
מתוך פורום דיני משפחה בישראל שאלה: האם ילד שנולד לאם יהודיה לא נשואה, מגבר לא ידוע, עלול להיחשב ל"ממזר" לפי הדין העברי? תשובה: לא! ממזר הינו תוצאה של יחסי מין אסורים, כמו למשל, ילד שנולד לאישה יהודיה שנישאה בחופה וקידושין, מגבר יהודי שאינו בעלה. ילד שנולד לאישה פנויה, מגבר אשר זהותו איננה ידועה, או שהאם מסרבת לגלות את זהותו של האב, נקרא "שתוקי", כלומר, קיימת שתיקה לגבי זהות אביו. כיוון שרק זהותה של אימו ידועה, אולם הזהות של אביו הביולוגי לא ידועה, הילד יהיה "ספק ממזר", כי קיים סיכוי כלשהו שאביו היה ממזר. שאלה: האם קטין, אשר נולד לאם יהודיה ולאב יהודי, אשר אינם נשואים זה לזה ואינם נשואים לאחרים, עלול להיחשב ל"ממזר"? תשובה: לא! אם בני זוג יהודים, שהם כשרים להינשא עפ"י הדין העברי, אך מעדיפים שלא להינשא זה לזה, מביאים ילד לעולם, אזי הילד המשותף שלהם יהיה ילד יהודי רגיל, ללא תג או תווית, למרות שהם לא התחתנו זה עם זה.

אש אש

New member
בוודאי מצהירה בועידה שהיא נשואה

ועל כן מתאפשר לה לעשות הפלה ובמחיר שעוד אפשרי ל"גרד" אלא אם כן פרטי

בטו שישנן בינהן כאלו

שמצהירות על כך לאחר התייעצות דחופה עם הבעל,, הרי ידוע שהפלה עולה הרבה ללא אישור הועדה.

למעלה