בעיתיות

orit123654

New member
בעיתיות

היי, יש לי בעיה, אני לא כ"כ יודעת מאיפה להתחיל. בכל מקרה זה שאני יודעת שיש בעיה זה חלק מהפתרון לא?
עד לפני חצי שנה יצאתי עם בחור במשך משהו כמו 5 שנים. הרוב היה טוב אבל משהו כל הזמן הפריע לי. יותר נכון משהו כל הזמן היה חסר לי. דיי קשה לי להסביר מה זה היה. חשבתי שאם אני אכתוב אז זה ישתחרר, קצת לפחות, טוב אוליי טעיתי, מקווה שתבינו את הבלבול שלי. היחסים שלנו התחילו בסוג של סערה סוחפת. בשלב מסויים היחסים בנינו נעשו מאוד שגרתיים (מניחה שזה קורה לכולם). הייתי אומרת אפילו משעממים. הוא אדם טוב מבין ומפרגן ועם המון סבלנות לשטויות ולשיגעונות הקטנים שלי. לכן היום קשה לי להאמין שמצא עוד מישהו עם סבלנות כזו ואכפתיות כזו. בטח אתם שואלים את עצמכם אז למה נפרדנו, יותר נכון למה אני נפרדתי ממנו. נכון זו שאלה צודקת בהחלט, אם היה לי כל כך טוב איתו למה נפרדנו. אז לא ממש נפרדו דרכינו אנחנו עדיין מדברים בטלפון מידיי פעם ונפגשנו פעמיים (במהלך חצי שנה זה כמעט כלום). אני עדיין מתייעצת איתו על דברים מסויימים שאני מאמינה שהוא מבין בהם הכי טוב. מה שאני מנסה להגיד הוא שלא נפרדנו בכאסח פשוט הסכמנו שהמע' יחסים הזו לא מובילה לשום מקום טוב ולא תורמת לאף אחד משנינו שום דבר טוב כבר תקופה ארוכה. מאז שנפרדנו הכרתי מישהו אחר, הסברתי לו דיי בהתחלה שאין לי שום רצון או כוונה לפתח מע' יחסים רצינית כרגע. הוא נראה כמבין ובכל זאת המשיך לחזר אחריי. זה מאוד נעים ומחמיא ומרים את האגו ואפילו התחלתי להתחרט על מה שאמרתי לו בהתחלה. אך אני חושבת שהכי נכון בשבילי יהיה להיות קצת לבד, קצת להכיר את עצמי מחדש. בגדול אני מאוד נהנת מהחופש הזה שזכיתי לו כאילו מחדש. כשהייתי במע' יחסים הקודמת הרגשתי שכל החלטה שאני מקבלת אני צריכה להתחשב גם בבן זוג שלי ולא משנה על מה הייתי צריכה לקבל החלטה. בקיצור מצב מוגבל מאוד. בכל אופן הבחור החדש (נקרא לו ככה) לא משנה כמה הוא חמוד ונעים לי להיות בחברתו. אחרי כמה פעמים שיצאנו אני מרגישה שאני בצורה מסויימת חוזרת למע' יחסים השיגרתית הזאת שברחתי ממנה. וזה למרות ששנינו דואגים להזכיר אחד לשני כל הזמן שאנחנו יוצאים בלי שום התחיבויות ורק למטרה אחת להנות מהחיים. עוד פרט ששחכתי לציין אולי תמצאו אותו לחשוב, הוא גם פרוד מחברתו בערך אותה תקופה כמוני וגם אחרי מע' יחסים ארוכה ומעיקה. כך שהשתלשלות האירועים בנינו החלה מקטע של תמיכה הדדית וסוג של כתף תומכת אחד לשני. בכל אופן כמו שכבר אמרתי היחסים איתו מתחילים להישמע לי כמו תקליט שחוזר על עצמו וכבר שמעתי אותו פעם. ומשעמם לי והכי בעיה שמשגע אותי שאני לא מפסיקה להעביר עליו ביקורת כל הזמן, כמובן אני לא אומרת לו שום דבר על הביקורת הזו, זה משהו שמסתובב לי בראש וכנראה גם ישאר שם. ובקשר לביקורת, קצת לפני שנפרדתי מהאקס באחת השיחות הכואבות אפשר לקרוא לזה ככה הוא אמר לי בגלוי שקשה לו עם הביקורת שלי. אז התחלתי לחשוב בזמן האחרון שאולי הביקורת שלי היא לא כלפי הבחורים האלו או האחרים אלא כלפי מישהו אחר. אם לדייק, חשבתי על אבא שלי, ההורים שלי גרושים ובאיזשהו מקום מעולם לא סלחתי לו על די הרבה דברים שעשה ושלא עשה. ואולי אני משליחה את הביקורת שלי שיש לי עליו על כל שאר העולם. יכול להיות? אשמח לשמוע את דעתכם.

o r e n 4 U

New member
מהות הזוגיות שלך

שלום אורית, אולי יעניין אותך לשמוע שהבעיתיות שאת מתארת די נפוצה. במקרים שבהם אני נתקלתי - בדרך כלל הבעייה התחילה מזה שלפחות לאחד הצדדים לא היה ברור מה הוא מחפש במערכת יחסים זוגית. כלומר היה ברור שיש רצון לזוגיות, אבל הרעיון של הזוגיות היה יותר פנטזיה ממציאות. נסי לחשוב - מה הצורך שלך בזוגיות - אילו צרכים חשוב לך שמערכת יחסים זוגית תספק עבורך? לגבי הביקורתיות - יכולות להיות הרבה סיבות לכך. אולי במקום לנסות לנתח את הסיבות, נסי לראות איך את יכולה להתמודד, ולשנות את הביקורתיות שלך. ישנם מספר כלים להבין את מהות הביקורתיות, גם מבלי להתייחס להסטוריה שלך. מקווה שתרמתי משהו,

היי אורית../images/Emo140.gif

האם את זקוקה כרגע ללבד או שאולי את מחפשת גילוי עצמי? יש הבדל בין השניים. גילוי ולימוד עצמי אפשר לעשות גם כשאת בזוגיות, ואם מה שאת זקוקה לו הוא תקופה של לבד, הרי שאז לא משנה כמה הבחור מולך יהייה מדהים, האנרגיות שלך וכל ההתכווננות שלך היא לא להצלחת הזוגיות. נסי להבהיר לעצמך, לאילו מין השניים את זקוקה, את מוזמנת לחשוב כאן "בקול רם". דבי.

orit123654

New member
המשך ההתלבטות

היי דבי, השאלה שאת מעלה היא שאלה שדיי הדחקתי אותה כשרשמתי את את ההודעה הראשונה בפורום הזה. למען האמת התחלתי לחשוב על זה יותר ברצינות בעקבות שיחה שהיתה לי עם חברה בעבודה על הנושא. עד עכשיו הייתי בטוחה ששני הדברים האלו מגיעים בחבילה אחת ה-לבד וה-גילוי עצמי. קשה לי עד רגע זה ממש להבין ולקבל ששני הדברים הללו יכולים איכשהו להשתלב ביחד. הרי ברגע שנמצאים בקשר כלשהו עם מישהו (אפילו אם זה לא קשר מחייב למשהו) אנו מושפעים ממה שהוא. בין אם זה תחביבים, רגשות, רצונות, שאיפות וכו'. ואני רוצה לאמץ לעצמי את התחביבים והרצונות והעקרונות שלי שיהיו באמת שלי ולא של מישהו אחר. בכל מקרה החלטתי לנסות ולתת צ'אנס לקשר הזה. הרי מכל דבר בחיים לומדים משהו על עצמינו וזו הזדמנות ללמוד. תודה אורית

למעלה