בעית המשפט הראשון.

• פותח הנושא avi9
  • פורסם בתאריך

avi9

New member
בעית המשפט הראשון.

נראה שלרוב רובם של המגמגמים יש בעית המשפט הראשון,למעשה המילה הראשונה. תחילה חשבתי שהתופעה מאפינת רק את המגמגמים המוסוים שחוששים מתגובת השומע/הקהל,שיזה את גימגומם וחוששים מהמבטים המשתוממים/מרחמים. מסתבר שהתופעה קיימת גם אצל מגמגמים גלויים.גם שוקי מצהיר כי יש לו את בעיית המשפט הראשון. יתכן שגם אצל המגמגמים הגלויים קיים חשש מהיתקעות חזקה,או רצון להוכיח כי הגימגום די חלש, היוצר מתח לפני פתיחת הפה והשמעת המשפט הראשון. ממש מענין למה לא חוקרים את המתרחש במוח אצל המגמגם, על ציר הזמן,את קטעי ההתרגשות לפני הדיבור,המשפט הראשון והשיחרור והתפרקות מהמתח לאחר שהבנו שכולם הבינו שאנו מגמגמים והעולם לא נחרב וישנם כמה שכלל לא העיפו מבט לעברנו.אך איזה הקלה!אתם בודאי מכירים הרגשה זו. בקטע של המשפט הראשון,אני מניח שלכולנו יש "טריקים" של הסחה. שעול,כעס על משהו שולי וכד'. כדי פעם לעשות אוסף של תגילי הסחה,כל אחד ירשום את התרגילים המוצלחים שלו. זה יהיה משהו מענין!!!

b e ll

New member
אני חושבת שיודעים את הרצף

שקודם למשפט הראשון, אני רק לא חושבת שיודעים לפצח אותו לגמרי. קיבלתי באייסיקיו היום מתלמיד שלי משהו מצחיק - כל אחד מאיתנו מכסח לעצמו את הצורה מליון פעמים ביום (בכל משפט ראשון) אז בפעם הבאה שמתקרב משפט ראשון אל תשכחו מה שתקראו עכשיו. אם ברגעי משבר אתם חושבים שאתם לוזרים, גרועים, חלושים ונחותים, אל תשכחו שעוד בצעירותכם גברתם על מילירדים של תאי זרע, במרוץ מפרך וקשה מנשוא על ליבה של ביצית כוסית ועסיסית שישבה לה אי שם בשחלה! כל הכבוד!!! גדולים אתם!!!

mico24

New member
לא יודע.. לא משנה לי אם זה משפט

ראשון, באמצע או אחרון. אני יכול ליפול בכל אחד מהם.. מה שכן, יש סיכוי גדול יותר בתחילת כל משפט..

יש לי את בעית המשפט הראשון

רק בטלפון כשאני צריכה להתחיל לדבר ולהציג את עצמי. מול אנשים אין לי בעיה. אם אני צריכה להציג את עצמי נגיד מול קבוצה של אנשים אני מתחילה במילה "טוב..." ככה סתם בשיחת חולין אין לי בעיה עם המשפט הראשון בכלל. בד"כ אני צולחת את המשפטים הראשונים ללא כל בעיה, הפחד שלי מתגבר עם המשך השיחה כשאני יודעת שככל שאמשיך לדבר כך גדל הסיכוי שיגלו שיש לי בעיה.

avi9

New member
למירב,השיטה שלך מוצלחת מאחר

רישמית ואת יכולה לבחור ולשחק במילים עד שנשבר הקרח. בטלפון, קשה להתחיל שיחה,"טוב,אך איזה מזג אויר יפה היום!" חייבים להציג את עצמנו בראשית השיחה כולל שם ומאחר והנוסח הוא די נוקשה ואנו חוששים שהצד השני יחשוב שאנו מתלוצצים,מטומטמים או סתם סוטים,במיוחד עם השיחה היא בנושא חשוב ולבעל תפקיד סמכותי,אין פלא שאנו לחוצים מאד. מספיק שבעבר עברנו טראומה כשניתקענו והשיחה נותקעה שתגרום לרמת חרדה גבוהה. גם כאן יש בודאי לכולנו שיטות שונות להקלת המתח.

למעלה