בעית התיוג הכללי

fliess

New member
בעית התיוג הכללי

הסידרה מעלה אבל מאוד במובלה את בעית התיוג הכללי שלא אומר כלום מבחינת הטיפול. כשהאב דורש בצדק לדעת את הבעיות התיפקודית המסוימות של הילד, אז ה"מומחית" זורקת את התגית PDD כמובן בלי להסביר בצורה הכי מילולית, ש-PDD זה תחום גדול ומגובן של לקויות תיפקוד נרחבות. התגובה להסבר הפירוש של PDD זו זריקת התגית הכללית הבעיתית להורים מבחינת הקשריה שלילים: הספקטרום האוטיסטי. לדעתי עדיף מניסיון במשפחתי עדיף ללכת לטיפול אצל מטפלת בעיסוק וקלינאית תיקשורת טובות משלהשקיע במומחה לתגיות של ה-DSM.

אני הייתי מפרידה בין הדברים

במידה ויש צורך כמובן שחשוב למצוא איש מקצוע טוב מאוד שיעזור לילד להתקדם (כדוגמת הקלינאית או המרפאה בעיסוק). יחד עם זאת, גם למומחים כהגדרתך, אם זה הפסיכולוגים, הפסיכיאטרים והניורולוגים יש תפקיד חשוב בטיפול בילד.

dina199

New member
PDD אומר הרבה מבחינת הטיפול.

כשלא יודעים על PDD הטיפול פשוט לא נכון. ואם לא יודעים אז גם המטפלים הכי טובים לא יעזרו ועלולים אפילו להזיק .

fliess

New member
איך תגית כל כך כללית יכולה לעזור לטיפול

לפי מה שראיתי אצל חברים שלי שקיבלו ע"י ה"מומחים" תגית בתחום ה-PDD זו תגית כל כך כללית. תחום ה-PDD מכיל הפכים מבחינת התיפקודים הבסיסים: רגישות חושית גבוהה ורגישות חושית נמוכה. תת-אקטיבית והיפר-אקטיביות. ברור שכל אחד מההפכים צריך טיפול שונה. מטפלות בעיסוק טובות עושות איבחון תיפקודי לתיפקודים הבסיסים גם ללא תגית ממומחי התיוג. לי יש בעיה חריפה במוטוריקה עדינה וקואורדיציה DCD ולכן האחיינים שלי נלקחו לטיפול בלי תיוג למרפאה בעיסוק. אחד מהם טופל בצורה יסודית והמוטוריקה העדינה והקואורדיציה שלו השתפרו בצורה רצינית.

dina199

New member
התגית לא כללית.

כשיש PDD שיטות טיפול די דומות גם ברמות תפקוד שונות. ואילו שיטות טיפול בשאר התחומים של חינוך מיוחד יכולות להיות שונות לגמרי ואפילו הפוכות.

פדד היא לקות שיש לה הרבה מאפיינים

כשמישהו מאובחן כפדד יש הרבה דרכים ושיטות לטפל בבעיות שמתלוות ללקות הזו ולכל בעיה יש מטפל/ת. ולמה מומחים במרכעות?

fliess

New member
את צודקת

דיברתי עם מרפאות בעיסוק והן אמרו לי שהטיפול פרטני ומתרכז בעיקר בתיפקודים הבסיסיים. מי שנותן\נת טיפול אחיד לכל תחום ה-PDD נותן טיפול גרוע. ההבנה הלקויה של מרבית המתייגים לגבי תחום ה-PDD והביולגיה\נוירולוגיה שלו בפרט גורמת לי להוסיף מרכאות.

dina199

New member
המדריך האמריקאי הפסיכיאטרי לאבחנות

הנוכחי הוא DSM 4 .

netab02

New member
האבחון הוא רק יריית הפתיחה

כמובן שאח"כ צריך ללכת לקלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק כדי להגדיר פרופיל תחושי ולטפל על פיו.

למעלה