בעית למידה...

lolita205

New member
בעית למידה...

היי.. יש לי שאלה אולי קצת טיפשית אבל ממש חשובה... מה זה בדיוק אסטרטגיות למידה.? בסוף כיתה ז' עשיתי אבחון לקשיי למידה וגילוי כי יש לי לקות למידה מסוימת והמליצו על כמה שיעורים של אסרטגיות למידה. אני וההורים שלי לא בדיוק הבנו מזה ופשוט בחרנו לוותר על זה. השאלה שלי היא האם אסרטגיות למידה זה בעצם כל הקטע של איך להתכונן למבחנים?! והכנת שיעורי בית?! כי בזה יש לי בעיה.. אני מאובחנת גם בתור ADHD ולאחרונה התחלתי טיפול בקונצרטה. בשיעורים אני מקשיבה יותר ופעילה אבל בבית נורא קשה לי למוד למבחנים ואני נלחצת במבחנים עצמם גם אם אני יודעת את כל החומר והתכוננתי וכל החומר מתערבב לי ביחד. כמו כן קשה לי להכין שיעורי בית גם אם אני ממש רוצה ומנסה. האם הבעיות שלי קשורות לאסטרטגיות למידה או למשהו אחר? וכיצד ניתן לטפל בזה...?? תוודה ענקית . אני כבר אובדת עצות. (אה ושכחתי, אני חן בת 15 כיתה י' )

KFIRB

New member
ריבית דריבית.....

מכיר לי שראיינו לא מזמן מאחבנת ללקוי למידה שהחליטה לסגור את המכון שהיה בבעלותה רק מהתסכול שנוצר בארץ סביב האבחון ולא הטיפול בלקות.... היא טענה שהורים מגיעים אליה לייעוץ לאבחון במטרה שתיתן את ההקלות, היא ממליצה על שורה של המלצות, כולנו יודעים שאבחון בהחלט לא זול ואז כאשר היא ממליצה על טיפול ותמיכה רגשיים ההורים מתקיפים אותה שאין להם כסף.... אני יודע שהצורך באסטרטגיות למידה הוא לא תמיד מובן ... בואי אני אסביר לך מה קרה לי במהלך השנים...המאבחנת המליצה על אסטרגיות למידה, ואנחנו כמוך וההורים לא הלכנו..... היום בהתמודדות ראשונית ובהחלט לא מייצגת צצים קשיין בעת התמודדות עם החומר האקדמי, ולפעמים אני מרגיש שלא יודע איפה הרגליים ואיפה הידיים והאנרגיות המושקעות בסידור וחס ולחלה לא לאבד החומר והאנד\רגיות המושקעות בהבנה וקריאה מזכירות לי לפני כל שיעור התכוננות לקראת הבגרויות..זה לא לגמרי מצב תקין.... אני כעת ממתין לתוצאות אבחון ומקווה שיומלצו שיעורים באסטרגיות למידה שיורדיו קצת מהלחץ הרגיש והלימודי

למעלה