בעית רשת ביתית...

Tizmoeye

New member
בעית רשת ביתית...

מודם כבלים | HUB \ / \ / מחשב1 מחשב2 כפי שאני בטוח שרובכם הבנתם כבר.. ככה נראית הרשת שלי בבית .. כל מחשב מקבל מהמודם כבלים אי פי שונה והמודם מטפל בכל מחשב בנפרד. (תודו שזה נראה טוב :) עכשיו .. הבעיה היא ככה. שאני רוצה להעביר קבצים בית מחשב אחד לשני ההעברה פועלת דרך המודם.. ככה שהיא איטית. לכל מחשב יש כרטיס רשת של 100 מגה .. בשני המחשבים מותקן פרוטוקול IPX ומסומן ב default. איך אני גורם לחיבור בין שני המחשבים להתבקע במהירות ה IPX ולא במהירות ה TCP\IP של המודם ?

eladts

New member
לא צריך IPX ולא נעליים

פשוט תבקש מתבל שהIP של שני המחשבים יהיו באותו SUBNET, ואז הקשר בין המחשבים לא יוגבל ע"י המודם. היתה לי בעיה דומה אצל מת"ב ומאז שהמחשבים באותו SUBNET הקשר בינהם מהיר. אם הם לא רוצים לסדר את זה, אפשר לשנות את הROUTING ידנית עם הפקודה ROUTE וליצור ניתובים מכל מחשב ישירות למחשב האחר.

eladts

New member
עוד פתרון

הוא להשתמש בנתב, או במחשב בעל שני כרטיסי רשת שמתפקד כנתב, ואז כל התחנות יקבלו IP פנימי ורק הנתב יקבל IP חיצוני אחד.

antidot

New member
--->

זה מה שאתה צריך: ההנחות הן: 212.1.1.1 - הכתובת של המחשב הראשון 212.2.2.2 - הכתובת של המודם 212.1.1.2 - הכתובת של המחשב השני תריץ ממחשב ראשון: route -p ADD 212.1.1.1 MASK 212.2.2.2 212.1.1.2 METRIC 1 ומהמחשב השני: route -p ADD 212.1.1.2 MASK 212.2.2.2 212.1.1.1 METRIC 1 METRIC 1 יבטיח שהמחשבים יבחרו את הנתיב הקצר. Antid0t

למעלה