בעלויות

yosef00

New member
בעלויות

במקרה שלי : אחד מהבעלים הרשומים בנסח רישום הטבו, נפטר ואין צוו ירושה בשלב זה. מה עושים במקרה כזה: 1- האם אני צריך את החתימה שלו, והאם אני חייב לרשום אותו ברשימת " בעלי הזכויות בקרקע " למרות שהוא נפטר. 2- או שניתן להסתפק שמציינים שהאיחוד וחלוקה "ללא חתימת כל הבעלים". 3-ואם אכן, האם חייבים להגיש טבלאות איזון במקרה זה, או שניתן להסתפק בטבלאות הקצאה.

שאלה משפטית

יוסף שלום. איחוד וחלוקה בהסכמה חייב לכלול טבלת הקצאה שתחתם בידי כל הבעלים. ברור שבעל קרקע שנפטר אינו יכול להסכים לאיחוד וחלוקה ולחתום על התכנית, כך שעל פניו, נראה לי שתאלץ להגדיר את התכנית כ"איחוד ו/או חלוקה ללא הסכמת כל הבעלים בכל תחום התכנית/בחלק מתחום התכנית", מה שיחייב אותך לפעול על פי תקנות התכנון והבניה (תכנית איחוד וחלוקה) - התשס"ט 2009 (ראה מצ"ב), ולכלו טבלת הקצאה ואיזון שתערך ע"י שמאי מקרקעין. בכל מקרה, אינני משפטנית, ועל כן אמליץ לך להתייעץ בסוגייה זו עם היועץ המשפטי של הוועדה לתכנון ובניה.

אלעד לב

New member
דעה אחרת

יוסף שלום, אוסיף דעה אחרת על התייחסותה של אור, הגם שאני אינני משפטן, שאין וואקום בנושא בעליות. מדובר כאן בסוגייה משפטית בנושא הירושה והבעלות שצריך לברר אותה. אינני חושב שאיחוד וחלוקה ללא הסכמה זה המענה למקרה הזה. חבל שתתקדם עם זה ויצוץ בהמשך הדרך יורש או אפוטופוס שיעצור הכל.

למעלה