בעלות

babylon_a1

New member
בעלות

מה צריך לבדוק עם בעל בית שאכן הדירה שלו שבאים לשכור דירה ?

וואו... אף פעם לא חשבתי על זה

זו שאלה ממש טובה, תמיד הנחתי שהאדם אותו אני פוגשת כבעל הנכס הוא כזה. האמת, ממש אין לי מושג, נראה לי קצת מוזר לדרוש לראות שטר קניין של הדירה. ייתכן שאם עובדים עם משרד תיווך, אז המשרד עצמו עורך בדיקות מהסוג הזה, אבל אפילו בזה אני לא משוכנעת. אני אלך מחר לשאול במשרד התיווך בו מצאנו את הדירה הנוכחית. זה צריך להיות עניין קצת מתוחכם להשכיר כך דירה, כי היא צריכה לעמוד ריקה במשך זמן רב מבלי שבעל הבית יבקר בה, ואיכשהו מישהו צריך להשיג מפתחות, אבל שום דבר כאן הוא לא ממש בלתי אפשרי. שמעת פעם על סיפור כזה?

sobolina

New member
כן ../images/Emo26.gif

מרצה שלמדתי אצלו קורס בדיני חוזים הקדיש לזה פרק מיוחד , אני אנסה לחפש את הסיכום של השיעור שדן בזה, אך הוא סיפר על מקרה שבו זוג באו להתעניין בדירה,ומסתבר שזה ממש לא היה בעל הבית,ושיש איזו הגבלה משפטית לגבי חוזה שכירות שנערך בלי נכוחתו של בעל הבית.

babylon_a1

New member
יש כל מיני רמאים....

ושוכר שככר את הדירה יכול להשכיר את הדירה ל 10 אנשים בו זמנית ולהעלם היו מקרים כאלה - שמעתי משהו

לי 4321

New member
בתי הדין

מלאים בסיפורים כאלה צריך לדרוש איזה שהוא אישור כי אף פעם לא תדע על איזה נוכל אתה נופל

CountDust

New member
הולכים לטאבו

הולכים לטאבו ומוציאים "נסח רישום" של הדירה. זה לוקח 5 דקות ועולה 59 ש"ח. בשביל זה צריך את מספר הגוש והחלקה של הדירה. אפשר לשאול את בעל הדירה ואפשר גם לבדוק את זה באתר העיריה באינטרנט (ובטח גם בטלפון...)

gal-or

New member
גם את מצבה המשפטי של הדירה.

כדי לדעת אם יש משכנתא או לא. עדי

KoSeMeT

New member
בהחלט שאלה טובה

ונתנו פה תשובה יפה. בהחלט דיי פשוט לברר את העניין.

למעלה