בעלי דירות - בואו לתרום מניסיונכם

בעלי דירות - בואו לתרום מניסיונכם

אז כפי שאמרתי בהודעה אחרת, אני כעת כותבת מאמר שירכז שלל עצות והנחיות למחפשי הדירות: מתי, איך, איפה, כמה ,למה. כבר היו בפורום כמה וכמה שרשורים מאוד מועילים בנושא, ומן הסתם השרשור שידון במאמר יוסיף עוד אינפורמציה. עכשיו, יש נושא ספציפי, מאוד מאוד חשוב, שברור לי שצריך לתת שם צרור עצות, רק שאני מתקשה לחשוב מה: כפי שנאמר כאן שוב ושוב, בעל בית יכול להיות עניין קריטי. עם אדם לא נכון, חווית המגורים יכולה להפוך למאמללת.
אז אם יש שותפים קודמים בדירה, אפשר ומומלץ לשאול אותם. אבל נניח ואין שותפים (וגם אם יש ורוצים לדעת קצת יותר), מה אפשר לעשות על מנת לעמוד על טיבו של בעל הבית שלכם? מה אתם עשיתם? אצלי, שניים מתוך השלושה היו אנשים שבדרך כזו או אחרת היתה עמם סוג של היכרות אישית (לא מאוד קרובה, אבל בכל זאת, לא אנשים זרים). השלישי היה כשכבר הצטרפתי בשכירות, והשותפים האחרים היו מרוצים ממנו. לכן אני ממש אשמח לתרומה שלכם כאן.

sobolina

New member
חושחש הבלש-הנה אנו באים../images/Emo26.gif

אני יודעת שזה יישמע מפגר, אבל מאחר שזה כ"כ חשוב אני רואה לנכון לציין את העצה המפגרת שלי
כאשר מגיעים אנשים לתור אחד דירה,לעיתים קרובות מאוד בעלי הבתים מעוניינים לדעת טיפה רקע על השוכרים העתידיים כגון:מצב משפחתי,מצב כלכלי,מקצוע בעבודה/לימודים וכו'. מעבר לזה הם כמובן יצפו להסכמה גורפת לשלל התנאים שהם יציבו לשוכר העתידי כגון:לא לצבוע/לחורר/לקדוח/לעשות שינוי מהותי בדירה/להוסיף חדר/קומה
וכו' ללא אישורם
). אז כאן נשאלת השאלה הבאה : אם בעלי הבתים רוצים אינדקציה עלינו השוכרים,מדוע שלנו השוכרים לא תהיה האינדקציה על טיבם של בעלי הבתים
אפשר לשאול את בעלי הבתים על השוכרים אשר גרו פה בעבר,לשמוע כמה זמן השוכרים הללו גרו שם, וכמובן,הדבר הכי שרלוק הולמס
למה לא לשאול את השכנים בבניין על הדיירים הקודמים ועל בעת הבית
,ואם זו שכונה קטנה,הרי שמספיק ללכת לפיצוציה במורד הרחוב,או למרכולית השכונה ושם בטח כבר יספרו לכם את כל אילן היוחסין של בעל הבית
בטח יהיו לי עוד רעיונות יצירתיים,אבל בין ההפוגה לפתירת מבחנים מאסיבית לבין אכילה - זה מה שצלחתי להעלות בחכתי
מקווה שזה נשמע הגיוני,אם לא - לפחות ניסיתי
הילה

למעלה