בעלי הביא לי כמה ספרים בנושא אמוץ

לימור11

New member
בעלי הביא לי כמה ספרים בנושא אמוץ

בעלי שיחיה, הביא לי כמה ספרים מארה"ב בנושא אימוץ. הוא הביא שלושה שמצא בחנות שהיא לא מחנויות הענק. האמת, לא קלים לקריאה, במיוחד בשלב בו אני נמצאת. הספר הראשון בו התחלתי לקרוא נכתב על ידי אם מאמצת, ננסי ניוטון ורייר (VERRIER) והוא נקרא THE PRIMAL WOUND. את הספר היא כתבה לאחר שנאלצה לשלוח את בתה המאומצת, שאימצה בגיל שלושה ימים, לטיפול פסיכולוגי בשל הפרעות התנהגות קשות. הספר השני בו התחלתי לעיין נקרא (באנגלית כמובן): 20 דברים שילדים מאומצים היו רוצים שהוריהם יידעו, והוא מחזק, פחות או יותר, את המסרים של הספר הראשון. הוא נכתב על ידי אשה שהיא בת מאומצת, ורק לאחר מות הוריה המאמצים הבינה עד כמה הקשר אתם היה חשוב לה. המסר העיקרי, כאמור, לא משנה כמה ההורים המאמצים יאהבו את ילדם המאומץ, הבעיה של הילדים המאומצים, שמתבטאת כמובן גם בהתנהגותם בכלל וגם בהתנהגותם כלפי הוריהם המאמצים, היא באבדן שהם חווים בלי הפסקה ועל כך שננטשו. לספר השלישי עוד לא הגעתי, אבל הוא נקרא: לספר את האמת לילדך המאומץ (בטסי קיפר וג´יין שרולר). זהו ספר שעוסק במצבים שונים של סיפור האימוץ לילדים בגילאים שונים, ודרכי ההתמודדות של המאמצים ושל הילדים המאומצים עם הסיפור. החלק הטוב שבעניין הוא, שכל הספרים מדגישים את הצורך להיות כמה שיותר פתוחים עם הילדים ולתת להם לחיות כל הזמן באופן טבעי את אימוצם, כפי שנהוג כיום. גם האפשרות לפגוש את המשפחה הביולוגית בזמן כלשהו היא דווקא גורם שמקל על המאומצים להתמודד עם מציאות חייהם. ואני התמימה חשבתי שעם הרבה אהבה, חום ותמיכה כולנו נהיה (פחות או יותר) מאושרים.

דיאנה*

New member
היי לימור, בטח שנהייה מאושרים, רק

כנראה בין התקפת אושר אחת למשניה נעבור כל מיני סערות וטלטלות. תודה על המידע. מקווה שחגית קוראת את הדברים ורואה שאפשר להפסיק להתנצל. מתפללת שהילדה שלי לא תרגיש צורך להסתיר או להתנצל. אמן.

טלי ל.

New member
הי לימור!

אכפת ךך להכניס בהודעה את שם הספר והמחבר באנגלית - אולי נוכל לרכוש דרך אמזון..
תודה.

לימור11

New member
היי לטלי ולאחרים - שמות הספרים

הראשון הוא: PRIMAL WOUND: UNDERSTANDING THE ADOPTED CHILD של NANCY NEWTON VERRIER בהוצאת GATEWAY PRESS . הוא עלה 15 דולר. השני: TWENTY THINGS ADOPTED KIDS WISH THEIR ADOPTIVE PARENTS KNEW , של SHERRIE ELDRIDGE בהוצאת RANDOM HOUSE . מחירו 11.95 דולר. השלישי: TELLING THE TRUTH TO YOUR ADOPTED AND FOSTER CHILD של BETSY KEEFER ו- JAYNE SHOOLER בהוצאת BERGIN ו- GARVEY . הספר עולה 17.95 דולר. אם מישהו זקוק לאחד מהספרים באופן דחוף, ניתן גם לצלם.

י.ש.

New member
Raising Adopted Children

את הספר Raising Adopted Children רכשתי וקראתי לפני מספר שנים ומצאתי שהוא די מעניין להורים מאמצים בשלבי אימוץ ובתחילת הדרך כמשפחה עם ילדים מאומצים.

shira^

New member
לימור- תצלמי לי את הדברים החשובים

איך לא חשבתי על זה קודם שהוא יקנה לי ספרים באמריקה אוףףףף איזה ראש !!! חבל !!!

מיכל@ל

New member
לימור,זאת לא תמימות לחשוב כך

ולהורים לילדים ביולוגים אין בעיות עם הילדים ? הורות היא התמודדות אינסופית לצד סיפוק ואושר עצום. אני חושבת שדווקא הלמידה שלך והפתיחות לקרוא ולשמוע גם את מה שלא קל תמיד לעמוד מולו,נותן לך את הכלים הכי טובים כדי להתמודד בעתיד ולהבין את נקודט מבטו של הילד.

י . ר א ש

New member
כל החומר הספרותי

שאת אוספת וקוראת יוכל לעזור לך לשבור את הסטטיסטיקה. אם תעשי כל מה שאת יכולה-בעבודה קשה,ולא רק עם חום ואהבה אלא עם עוד דברים שאולי קצת קשה יותר לטפל בהם,יכול להיות שאצלך זה יהיה אחרת . אין ספק שקשה לדבר עם ילד מאומץ על תחושת האובדן שלו, אבל אם תצליחי שניכם תשנו יותר טוב בלילה. גם אני, רק בתקופה האחרונה, כשהורי מבוגרים מאד התחברתי איתם,אבל זה בא ממני. את תצטרכי {עם בעלך בשווה} ל"עבוד" על מערכת היחסים עם הילד. וכמו בזוגיות,כשעושים מעבר ל"חום ואהבה",גם פה אפשר להצליח. וגם אם כמה ספרים חושבים אחרת. נ.ב.גם טיפול פסיכולוגי זו לא מילה גסה!!

לימור11

New member
תודה על הפידבק

היי ראש, אני שמחה שנפתחת, מקווה שזה מסייע לך. לנו זה בטח מסייע. אתמול כשהתחלתי לקרוא את הספרים נכנסתי קצת להלם, כי עד עכשיו תמיד אמרתי שילד הוא ילד והוא זקוק לאהבה ולחום, ולחינוך טוב ונכון. אמרתי שלילדים מאומצים יש סוגיות משלהם, אבל ככה כמעט לכל ילד. ומה על ילדי הורי גרושים? וילדי חד-הוריים? לכל ילד יש בעיות משלו, לפי הנסיבות והאישיות. תאמין לי שגם גיל ההתבגרות שלי היה רחוק מאוד מלהיות פיקניק, וכך גם של הרבה חברים וחברות שלי, שקיטרו וחלקם עדיין מקטרים גם בגילאי השלושים פלוס על הוריהם. כך שיש לי עכשיו סלט בראש, אבל אני מניחה שהוא יסתדר.

מיכל@ל

New member
בואי נעשה סדר יחד ../images/Emo13.gif

איפה בדיוק את מרגישה שהדברים לא מתחברים או משהו אחר שאת מרגישה ? שתפי,בואי נדבר על זה.

לימור11

New member
אני חושבת שממרחק של יום אני מבינה

הרבה יותר טוב, וגם מסוגלת לשים דברים יותר בפרופורציה. עכשיו אני חושבת שלכל ילד יש קונפליקטים בהתפתחותו שהוא צריך לפתור אותם, ולילדים מאומצים יש את הקונפליקטים שלהם. טוב להיות מודעים לזה מגיל צעיר, ואז נראה לי שגם קל יותר להתמודד. בכל מקרה, אני עדיין חושבת שאהבה, קבלה ותמיכה הם הנושאים החשובים ביותר לילד, באשר הוא ילד.

מיכל@ל

New member
זאת בדיוק מילת המפתח ../images/Emo45.gif

"לכל ילד יש קונפליקטים",זה בדיוק הענין. זה בסדר שאין לנו תשובות לכל דבר ואין לנו פתרונות לכל,והגיע הזמן שנכיר בכך שזה בסדר. מסכימה איתך שאהבה עושה המון ואת השאר אפשר ללמוד.

למעלה