בעלי הרזה..... החביא לי את המשקל

ורד.ג

New member
בעלי הרזה..... החביא לי את המשקל

מה תגידו על זה ? אני מקבלת את המשקל רק פעם בשבוע בשבת בבוקר על מנת להשקל איזה אכזרי! אבל עכשיו ברצינות (כי זה נעשה לבקשתי) וחוץ מזה זה מכניס קצת מתח לחיים -אתם יודעים מה זה כל השבוע לחפש איפה הוא החביא אותו?:-):. גם אתם אובססים ונשקלים שלוש או יותר פעמים ביום? אני קוראת מידי פעם על הסתבכויות שאתם כותבים עליהם כמו תזוזת הטבעת וניתוחים חוזרים וקצת דואגת האם אני בסדר ספרו לי קצת יותר מה עלי לעשות על מנת לא להגיע למצב של תזוזה של הטבעת. האם מאמץ יכול לגרום לזה? מחכה לתשובות שלכם ורד.ג

רוייקו

New member
ורד, אני מציע לך לקרוא במאמרים

על הניתוח עם הטבעת המתכווננת. המידע שם עשוי להחכים אותך עוד יותר באשר לניתוח. אשמח לענות על כל שאלה נוספת שתהיה לך.

ורד.ג

New member
שבת שלום גם לך רוייקו

לאיזה מאמרים אתה מכוון - כי למיטב ידיעתי קראתי את כולם ואני מניחה שגם גל וגם כל היתר קראו ובכל זאת אני קוראת כאן הבוקר את שענתה גל לעמי ומגלה שהטבעת זזה לה ושואלת את עצמי היא מנוסה ממני ובכל זאת זזה לה הטבעת. אז בבקשה כוון אותי קצת יותר. שוב תודה ושבת נהדרת לך ולכל באיי הפורום.

רוייקו

New member
הטבעת המתכוונות יושבות על הקיבה

וחובקות אותה ממש בשניים שלושה סנטימטר מתחת לוושט. את הטבעת תופרים בחמש תפרים לריקמת הקיבה - מה שלא בהכרח יקבע את הטבעת, כך שלא תזוז לעולם. בזמן אכילה יש לחץ על הטבעת כלפי מטה. בכלל, תמיד יש על הטבעת לחץ, גם בשל התנועתיות הקבועה (פריסטלטיקה) שיש מהוושט לקיבה ובשל כך, לחץ מתמיד על הטבעת בכיוון מטה. כאשר המנותח לא לומד ללעוס היטב (במיוחד לאחר סגירת הטבעת) וחלק מצורת האכילה שלו היא סגנון של "דחיסת מזון", כלומר, אכילה בכוח, למרות ההגבל שיוצר הניתוח, הלחץ הקבוע שיש על הטבעת גורם לשרירי הקיבה להתרחב והטבעת נידחקת למטה. עודף של ריקמה יוצר כיס גדול שרופס גם לצדדים (נישפך לצדדים) ויוצר כיס מיותר שאליו נכנס מזון. המזון הזה לא מצליח לעבור בטבעת ובזמן שכיבה עולה המזון דרך הוושט לאף והמנותח סובל מהקאות לילות תכופות. התופעה של הקאות לילות מתרחשות בעיקר בלילה וקורות גם אם הארוחה האחרונה הייתה מוקדם בערב. את הבעיה של תזוזת הטבעת אפשר לראות במכון רנטגן, בבדיקה בה שותים חומר ניגודי (בריום) ורואים את המבנה של הפאוצ´ (אותו כיס שאליו נכנס האוכל). במידה ורואים כיס צדדים מיותר, אין ברירה אלא לפתוח את הטבעת ולהשאירה פתוחה חודשיים שלושה, בנסיון לכווץ חזרה את השרירים בפאוצ´, מה שבעצם עשוי להחזיר את הטבעת למקומה הטבעי).. בחלק גדול מהמקרים הטיפול השמרני הזה אינו פותר את הבעיה ואין מנוס מניתוח לתיקון, מה שניקרא: Reposition of band. הניתוח לתקון הוא אותו ניתוח בדיוק כמו בניתוח הראשון. מנתחים מיומנים מצליחים להשתמש באותה טבעת, מבלי שהמנותח יצטרך לדאוג לטבעת חדשה. איך להמנע מתזוזת הטבעת: פשוט להמנע מהקאות, ככל האפשר. ללמוד ללעוס היטב, לנפח את הטבעת בהדרגה: כל פעם בחצי CC בלבד ולא מייד, בבת אחת להגיע להגבלה מקסימלית - מה שעשוי לזרז את כשלון הניתוח. לעשות שינוי פסיכולוגי ממש באשר לתפיסה של המנותח את האוכל בחיי היום-יום. אם המנותח ממשיך להקיא כדרך קבע, דוחס אוכל בכוח על ידי כך שהוא אוכל כמויות גדולות וסוגי מזון שקשה לו לאכול למרות ההגבלה, כלומר, נילחם בניתוח, יגדלו סיכוייו להגיע לכשלון ומהר. הניתוח מחייב שינוי בהרגלי האכילה והמנותח חייב לעשות אותם, אחרת יבוא הכשלון כמעט בוודאות.

לרוייקו שלום.

הסבר מפורט וממצה .שאלתי האם אפשר לראות את מצב הטבעת בצילום של ושט קיבה ותריסריון עם שתית הבריום. או שגם בצילום אולטרה סאונד או CT של בטן תחתונה.שבוע טוב רוייקו והיה כייף לפגוש אותך אתה ממש נראה אחלה.

רוייקו

New member
תודה, קובי. לשאלתך:

הצורה הכי טובה לראות בה את מיקום הטבעת היא שיקוף והדגמה מחוץ לקיבה, כמובן ואפשר לעשות זאת באמצעות שיקוף רנטגן עם בליעת בריום. במידה וישנה התרחבות, רואים הווצרות כיס נישפך. באותו כיס לוואי שנוצר נאגר מזון שאינו מגיע מבחינה מכנית למעבר ונישאר שם. שבוע טוב

gal33

New member
הי ורד, ראשית כשאני עברתי את הלאפ

בנד הראשון, פורום זה לא היה קיים. לא משנה אז קיבלתי את כל המידע דרך הפורום הז"ל מוואלה. כל מה שרוייקו הסביר לך נכון, הסכיתי ויישמי. אצלי ספציפית היתה בעיה במיקום הטבעת, מלכתחילה היא מוקמה נמוך מדי בכמה מילימטרים, דבר שהוביל לבעיות עם הניפוח. עצם הניפוח הוביל לחסימה של המעבר. אצלי למשל, לא נוצר כיס. זמן קצר לפני החלקתה הסופית של הטבעת עשו לי צילום רנטגן עם בריום והכל היה תקין כולל המעבר וכו´. בהצלחה, גל.

gal33

New member
חלק ב´ וחשוב גם כן:

עכשיו כשהוציאו לי את הטבעת, גילו שאחרי חודשיים של ניפוח מינמאלי (אחרי התיקון שלה), ללא שום הקאות, הטבעת היתה בדרך לחדירה לדופן הקיבה. יש לי חברה שחיה עם לאפ-בנד כבר 4 שנים, וטפו טפו טפו, הצלחה כבירה. שום בלגנים. אם תראי אותה ברחוב בחיים לא תחשדי שפעם היא עברה קיצור קיבה. אז כנראה שהטבעת ואני לא התאמנו זו לזו. נכון להיום, ל- 4% מהמנותחים יש החלקת טבעת, אז אם את ב- 25 שלי, אז אני כבר עברתי בשבילך... בהצלחה, גל

SARA120

New member
לורד ורוייקו וחברי הפורום החבי../images/Emo39.gif

בים .אני דחיתי את הניפוח הראשון וניסיתי לקבל תשובות (בפורום ה"מקצועי" בוואלה)בדיוק מאותן חששות...קראתי את כל המאמרים המפחידים על תזוזת הטבעת והארוזיה של דופן הקיבה ו..זיעה קרה שטפה את מיצחי... הפסקתי להרגיש את הטבעת ואני יכולה לאכול הרבה יותר מאשר בימים הראשונים שלאחר הניתוח וכל פעם שאני אוכלת יותר ממה שהומלץ לי ע"י הדיאטיקנית אני סובלת לא רק מיסורי מצפון אלא גם מפחד האם נגרם נזק בלתי הפיך...אבל אין לי הקאות ואין את תחושת הדוחק של המזון העובר דרך הטבעת..אני הולכת לניפוח הראשון בעוד כשבועיים כשה לעולה..
(לא מצאתי שה בציורים..)

lia 2 4

New member
לורד ושרה צהרים טובים!

לגבי הניפוח- אני גם מאוד חשדתי שקרה משהו לטבעת- היתי בטוחה שהיא נפלה או משהו כזה כי בעצם בחודש האחרון יכולתי לאכול ממש ה כ ל ובכמויות כמו לפני הניתוח... לא הרגשתי בכלל את הטבעת וההוכחה היחידה שהיתי לי זה .. תסלחו לי גרפסים. אבל לאחר שהגעתי לניפוח שני נוכחתי לדעת לשמחתי שהכל בסדר עם הטבעת והיא לא נפלה, דרך אגב גם שמתי לב לפאוצ´ וצורתו ושמחתי לגלות שהוא בצורת אגודל ולא התרחב... ככה שלפי דעתי אם מרגישים ש"אין בכלל טבעת" צריך ללכת לניפוח כי בעצם זה "זמן מת"- אנחנו אוכלים הכל ובכמיות גדולות אז מה עשינו בזה? לגבי המשקל- כן זאת הבעיה שלי גם- אני נשקלת 4 פעמים ביום!! וכל פעם המשקל משתנה זה נורא.. מתחילה להיגמל מזה.. יום טוב ליה

לורד.ג שלום!

עשית בחכמה שביקשת מבעלך להחביא את המשקל .ולהשקל פעם בשבוע. מלהשקל כל יום אפשר "לרדת מהפסים" כי המשקל מראה כל פעם משהו אחר תלוי מתי נשקלים.מאחל לך ירידה במשקל ושבוע טוב.שנה אזרחית טובה.

למעלה