בעלי ואני חילוניים

מירב8

New member
בעלי ואני חילוניים

אנחנו מחפשים דירה כבר כמה זמן ובשבוע שעבר מצאנו, דירת גן שממש מתאימה לנו א ב ל: השכנים שגרים מעל הדירה דתיים. אנחנו חילוניים לכל דבר מה שאומר גם על האש בשבת. השכונה היא לא שכונה דתית אבל הבנתי שהשכנים הדתיים בבניין מעירים לשכנים החילוניים כשבאים אליהם חברים ביום שישי בערב והם רואים טלויזיה או משהו כזה. אנחנו טיפוסים מתחשבים בדר"כ (לא שומעים מוסיקה חזקה וכאלה) אבל אני לא חושבת שיש למישהו זכות לקבוע לי איך לחיות את החיים שלי. לא נעים להגיד אבל הבנתי שהשכנים הדתיים האלה הם די נודניקים. כמו שאמרתי אנחנו שומעים מוזיקה ורואים טלויזיה בשבת - אבל בווליום סביר בצהרים נרצה לפעמים לעשות על האש - אבל בפינה יותר מבודדת של הבניין... ולא רק בגלל שהם דתיים אלה כי ככה צריך להתנהג עם כל שכנים לדעתי. האם לפי דעתכם זה יהווה בעיה? זה מאוד יעצבן אותי לוותר על הדירה רק בגלל הסיבה הזו אבל אם לא תהיה ברירה אני אוותר, איך מקרים כאלה יעזרו לגישור על הפערים בין שני העולמות?

ב ה junior

New member
אם זה ככה

אז לדעתי השכנים צריכים להתחשב בך ובבעלך. ואם הם יבואו להעיר לכם על זה שאתם מזמינים חברים או עושים מנגל בשבת אז תגידו להם שאתם חילוניים ואתם רוצים להנות ביום החופשי שלכם ושלא יכפו עליכם שמירת שבת. פשוט כי אתם לא דתיים.

מתנדב

New member
שלום לך מירב, וברוכה הבאה לפורום

דבר ראשון אני מאחל לכם חיים טובים ומאושרים לכם ולילדיכם... ועכשיו לשאלתך, אני מבין מאוד את הבעיה שציינת, אני אישית לא הייתי גר במקום כזה, ולא בגלל שהם דתיים ואת חילונית, מסיבה פשוטה, שאם את שמעת שהם נודניקים, ויעירו לכם על מה שאתם תעשו, אתם תחיו כל חייכם בצעקות אחד כלפי השני ומריבות ושנאה כלפי השכנים, וגם לכם וגם לשכנים לא תהיה מנוחה, ואז יתווצר שאתם תעשו דווקא והם יעשו דווקא, וכל אחד ינסה לאכול אחד את השני, שכנות כזאת עדיף לברוח כמו אש, ולא להיכנס למיטה חולה מלכתחילה.... אני מבין גם את השכן הדתי שהוא רוצה שקט ומנוחה ביום שבת, ואני מבין גם אותכם, שאתם רוצים להנות מהיום החופשי, והיות וכל אחד נהנה מהשבת בצורה אחרת, עדיף לך לא לגור בבנין זה, ואם אתם מאוד אוהבים ורוצים לגור באותה שכונה, תחפשו דירה אחרת, אולי בבנין ממול?....

מירב8

New member
תודה על התגובות

לא הייתי רוצה לוותר על הדירה כ"כ מהר (ובקלות...) הייתי רוצה להסביר להם בצורה עדינה, שככה אנחנו חיים ושכל אחד צריך לחיות את החיים שלו לפי ראות עיניו. אבל לא כולם מקבלים את זה ככה. שמעתי על מקרים של דתיים שבשביל לעשות דווקא לשכנים שמתחתיהם (ששמעו מוסיקה בשבת) גררו דברים בבית בשעות מאוחרות
ואני לא רוצה להתחיל מלחמה של דווקא, אם אתם תגררו אנחנו נשמע מוסיקה חזקה כי ככה כולם יסבלו! השאלה היא אם זה נראה לכם סביר להגיד לשכנים הדתיים "ככה אנחנו חיים - תתרגלו?" והאם הם יבינו את זה? בכל מקרה המון תודה על התגובות.

Kiru

New member
נראה לי שהעניין פה

(כמו שמתנדב אמר) פחות קשור לדתיים וחילוניים ויותר לאופי של השכנים. קשה לגור עם שכנים שלא מתחשבים, ולא משנה אם הוויכוחים יהיו על רקע דתי או על משהו אחר. אם היה מדובר באנשים פשרנים יותר לא היתה שום בעיה, אם שני הצדדים רוצים תמיד אפשר להגיע לעמק השווה.

tamarhp

New member
מירב היקרה

עם שכנים נודניקים לא כדאי להתעסק, ולא משנה מאיזה זרם הם... אני מעוניינת להתייחס למספר נקודות שציינת: "...שככה אנחנו חיים ושכל אחד צריך לחיות את החיים שלו לפי ראות עיניו." מבחינתך - את רוצה לחיות כפי ראות עינייך, כלומר - על האש בשבת וטלוויזיה וחברים, והם - מבחינתם - רוצים לחיות כפי ראות עיניהם - שבת שלווה, בלי מוסיקה. "ככה אנחנו חיים - תתרגלו?" - את רוצה להרגיל אותם לשמוע מוסיקה בשבת, כמו שאת רגילה, הם רוצים להרגיל אותך להשאר בשקט בשבת, כמו שהם רגילים! תנסי להבין את הצד השני. "...והאם הם יבינו את זה?" - זה תלוי בטיפוס. לא בדת. דבר נוסף, אני בטוחה שהם מבינים - אבל הם לא מקבלים, שוב - בגלל הסיבה הנ"ל. "ואני לא רוצה להתחיל מלחמה של דווקא, אם אתם תגררו אנחנו נשמע מוסיקה חזקה כי ככה כולם יסבלו!" - כל הכבוד. אני לא חושבת ששיטת ה"דווקא" היא שיטה טובה (בכל מקרה זו שיטה מאד לא בוגרת). ציינו פה גם שכשהם מנדנדים לך זו כפייה. מצד שני, כשאת שומעת מוסיקה ו רואה טלוויזיה, זו כפייה עליהם. אני לא באה בביקורת כלפיך, אני רק מנסה להסביר לך את הצד השני. ומי יתן שתצליחו להסדיר את העניין על הצד הטוב ביותר, וירבה השלום בישראל.

למעלה