בעלי חיים בספרי ילדים

sagiberg

New member
בעלי חיים בספרי ילדים../images/Emo108.gif../images/Emo15.gif

השבוע סידרתי את אוסף ספרי הילדים. הנחתי בצד את הספרים העוסקים בחיות ואח"כ ישבתי ועיינתי בהם. שמתם פעם לב שמרבית הספרים שעיסוקם בחיות מאנישים את החיות ומקנים להם תכונות שונות שאינן בהכרח עולות בקנה אחד עם תכונותיה של החיה? (דובון לא לא, שמוליק קיפוד, ......) למעשה רק עכשיו הבחנתי שהחיה בסיפורים משרתת בדר"כ מטרה. נדירים הספרים בהם הספר מכוון לחנך את הילד לחשוב על החיה כיצור בעל איפיונים משלה או כחיה שכדאי לאהוב ולדאוג לאינטרסים שלה. מה דעתכם ?

תמר27

New member
לא לגמרי....

אין לך את הספרים האלה בבית, אז שכחת שהם קיימים... אבל בהחלט יש סידרה שלמה של ספרים בהם "הספר מכוון לחנך את הילד לחשוב על החיה כיצור בעל איפיונים משלה או כחיה שכדאי לאהוב ולדאוג לאינטרסים שלה" - והכוונה היא לכל ספרי "חברתי זהובת הנוצה" והשאר של אותה סדרה. בדיוק פרח לי מהראש השם של הסופרת, אבל בטח אזכר עוד מעט. דרך אגב, גם אותם אני זוכרת מ"התוכנית לאם ולילד". זוכרים ?! אה, ויש גם את "הזחל הרעב" שהוא ממש מידע על החיה.

עינת ג

New member
לא לגמרי - אבל הרבה

נכון יש לא מעט ספרים שאינם מאנישים את בעלי החיים אלא מספרים את סיפורם של החיות וכן סיפורים של יחסים בין בע"ח לאדם. "חברתי זהובת הנוצה(?)" אולי התכוונת ל"חברתי זהובת הפרווה" ? זה של דורית אורגד. אבל, יש המון ספרים שמאנישים את בעה"ח. פשוט המון, מביאים סיפורים אנושיים על בע"ח כביכול. מאד מתאים לראייה של הילדים בגיל הרך - שמבינים את העולם דרך העינים של עצמם בלבד.

תמר27

New member
וואו... תודה !

כמובן...דורית אורגד ! (לא יודעת למה, אבל נתקע לי השם "תמר אבידר", ואיכשהו הרגשתי שזה לא זה... אוי, הסניליות...) ואכן, התכוונתי לסדרה שלה על בעלי חיים,שבהם "ידידתי בעלת ה.." ועו כאלה. (הסניליות, כבר אמרתי ?!) ומבחינת סיפורים על חיות "מאונשות" - מהנסיון שלי, זה עונה לצרכים של הקטנטנים. לבן שלי הקראתי בערך מגיל שנתיים את הסיפור על הכבשה שהלכה לכביש לבד, וזה היה נהדר. הוא הבין כל שלב בסיפור, ובעיקר הפנים את המסר. בגיל יותר גדול, בערך מכיתה א', אני מרגישה שהילדים מעדיפים ספרים שבהם הגיבור הוא ילד כמותם, ולא חיה. אולי נעשה רשימה של ספרי החיות ?

karik

New member
רעיון מעולה מרימה את הכפפה

מתחילה באריות: חולצת האריה אורי אורלב האריה שאהב תות תרצה אתר מלך האריות דיסני קשה להיות אריה אורי אורלב יבוא המשך

אני אוהבת ספרים שעוסקים

גם ביחסים שבין בני-אדם (ילדים) ובעלי חיים.בתור מי שכילדה אמא לא הרשתה להכניס כלב הביתה, והיום מגדלת גם
וגם
וגם
, ואני רואה את האינטראקציה המדהימה שיש בין הילדה שלי וה"אחיות" שלה, ורואה הורים שגורמים לילדים שלהם פחד, רתיעה ואפילו שנאה כלפי בע"ח, דבר שעלול להביא בסופו של דבר למצב של ילדים שפוגעים בבע"ח. ספרים כמו אני רוצה פיל/ליאת יוסף הם התעטשו/תרזה בטמן הצב של אורן עשרה משחקי מחבואים/פני דייל ספרים נוספים על בע"ח... פו הדב כמובן (אין כמוהו מלייצג טיפוסים אנושיים). סיפורו של פרדיננד/מונרו ליף בייגלה, איה פלוטו, שירים מתוך אני פשוש/ע.הלל. ולסיום - איך אפשר בלי הכינה נחמה של מאיר שלו

פרחבר

New member
גבעת ווטרשייפ - עוד ספר מעולה

חברתי רוזי - ספר מצחיק ומאלף (על ילד ופילה חובבת
) יש עוד כמה, פשוט צריכה לחשוב על השמות...

פרחבר

New member
איך אפשר בלי - חוות החיות - אורוול?

בית להשכיר - גולדברג פיתי החיפושית הצבעונית - חלי גולדנברג יש באמת המון. חושבת על עוד כמה...

Athaclena

New member
באנגלית (אולי תורגמו)

יש את אלה של E B WHITE CHARLOTTE'S WEB STUART LITTLE THE TRUMPET OF THE SWAN באמצעי יש באמת האנשה לגמרי, בספרים האחרים החיות מדברות אבל לדעתי נשארות בדיוק כמו שהן. ובכלל ספרים מומלצים שמאוד אהבתי. ואם גולשים לקומיקסים יש את CALVIN & HOBBES לדוגמא

sagiberg

New member
ובעולם המים../images/Emo110.gif../images/Emo19.gif- המשך רשימה

כספיון הדג הקטן/קור הדג שלא רצה להיות דג/קור ומחוץ למים- ברלה בים/ פנינה קז פינוקי מי יתלה את הפעמון ?( הסיפור על משפחת החתולים) זהבה ושלושת הדובים שמוליקיפוד מיץ פטל ולגדולים יותר: האריה המכשפה וארון הבגדים פרדיננד הנהדר ואם תשימו לב- בכולם קיימת האנשה ברורה והחיה משרתת (באופן מוצלח ) את טובת הסיפור בלבד

lulu24

New member
קלאסיקה: פנג הלבן

אולי אחד הספרים היחידים שקראתי בנעורי, בהם לא קיימת "האנשה". במחשבה שנייה, אולי כן קיימת במובן מסויים, משום שלונדון בהחלט ניסה להכנס לתוך עורו של הכלב וייתכן ונתן לו בכ"ז כמה אפיונים ששייכים לבני אדם ולא לכלבים.

sagiberg

New member
יש גם את הספר הכלב לד

שבו הזדהות עמוקה עם הכלב. אולי דווקא לגבי כלבים, בגלל היותם קרובים לנו, יש יותר ניסיונות להביא סיפורים מנקודת ראותו של הכלב.

למעלה