בעלי חיים

helenush1

New member
בעלי חיים

אפשר להעביר בעלי חיים. יש לי חתול מדהים הוא ממש חלק מהמשפחה. מחוסן עם פנקסים והכל. מה עושים ולמי פונים. אני עוד לא נוסעת אני רק מבררת אפילו עוד לא מלאתי טופס. אני בכלל לא יודעת אם עכשיו למלא. כי עדיין אין לי נסיון במקצוע שלמדתי אומנם יש נסיון במקצוע אחר שלמדתי. הרי צריך לכתוב בטופס מה המקצוע וכמה נסיון יש..... ולגבי בעלי הוא עדיין לומד יש לו עוד איזה 3 שנים... אני רוצה שברגע שיסיים נוכל לנסוע או אפילו אני אסע לבד עם הילדים - יש 2 וחתול ובעצם יש גם סבתא - אמא שלי שהיא גרה איתנו. היא ממש מפחדת שנשאיר אותה מאחור. מה עושים??? אני כבר כמה ימים לא קמה מהמחשב - קוראת וקוראת וקוראת בלי הפסקה - טוב לשירותים ואוכל וילדים. בקיצור החלטתי, שכנעתי את בעלי, מה עושים עכשיו לגבי כל ההסתייגויות לגבי סבתא, חתול, נסיון שלי ושל בעלי..... אני יודעת שכתבתי המון אבל אני כל כך חסרת מנוחה. בבקשה אם יש למישהו סבלנות ....תענו לי!!!
 

helenush1

New member
מיניטובה

איפה אני יכולה לקבל רשימה שלמה או הדרכה לגבי מיניטובה והחברה היהודים שם. השאלה שלי מה הם עושים, במה עובדים, איך עוזרים האם אני חייבת לגור שם כמו בפרובינציות אחרות .....
 
מצד אחד, זה מאד פשוט

לא צריך לחכות לניסיון במקצוע שלמדת עכשיו, אם הניסיון הקודם הוא ניסיון מזכה (ובמרבית המקרים אפשר להציג כל ניסיון אמיתי בעבודה כניסיון מזכה...) החתול הוא גם לא בעיה כי ביקור אצל הוטרינר לקבלת מכתב שמאשר את החיסונים ואת הבריאות פותר את הבעיה, וסל שעולה 50 שקל מאפשר להעלות את החתול למטוס. אם את יודעת מספיק אנגלית כדי להיות המבקש הראשי צריך להתחיל כבר עכשיו בתהליך כך שתהיו בשלים ומוכנים להגירה מיידית ביום שבעלך מסיים את הלימודים ממילא התהליך נמשך כמעט שנתיים ואולי יותר...... מצד שני זה מאד מסובך. לא תוכלו בשלב הראשון להביא את הסבתא איתכם, היא צריכה להיות מסוגלת להגר בזכות עצמה במקביל אליכם, או בזכות ספונסרשיפ שתעשו לה אחרי שתהייה לכם עבודה בקנדה, או שאם היא עומדת בתנאים תביאו אותה כמטפלת לילדים, בכל מקרה זה תהליך מסובך ובעייתי.
 

helenush1

New member
או קיי אם אני רוצה

לקחת את סבתא איתנו כמטפלת לילדיי. איך אני עושה זאת. ואם אני עושה זאת למנטובה, האם הם יעזרו. איך התהליך. לאן צריך לפנות. ועוד שאלה....האם יש בארץ נציג של קהילה יהודית במנטובה???
 
לא מנסיון אישי, אבל ממה שכתבו פה

בעבר: יש כאלה שמגיעים לשלב הLANDING עם הסבתא, ולפי מה שנאמר כאן, זה מתקבל בהבנה במעבר הגבול כשמסבירים שהסבתא באה לתקופת ההתארגנות הראשונית בשביל לעזור עם הילדים עד שיתאקלמו. תזכרי שהתהליך הוא ממש לא קצר (מניטובה או לא מניטובה). אין איזה נציג בישראל של הקהילה היהודית במניטובה שעוזר למהגרים פוטנציאליים (רק זה חסר באמת), אמרת שקראת וקראת וקראת, אבל השאלות ששאלת אומרות שלא דיפדפת אפילו 10 דפים אחורה בפורום הזה, כי היה דיון שלם על השאלה של "האם חייבים לגור במניטובה". דפדפי נא.
 

כבשה200

New member
התהליך דרך הקהילה בוויניפג קצר יותר לא?

מהתהליך הפדרלי
 
יש להבדיל בין "קצר" לבין "מהיר".

נכון לעכשיו, דרך ויניפג, אם מתקתקים הכל ואין עיכובים בצד שלכם, התהליך יותר מהיר. מה יקרה מחר? אולי ישתחרר הפקק בתהליך הSW ויחזרו הימים העליזים בו הושלם תהליך ב3 חודשים? אין לדעת. בכל מקרה, התהליך דרך מניטובה לא מיועד לרכי הלבב.
 
מדובר בתהליך יקר

שדורש נסיעה לויניפג על כל הכרוך בכך, התראיינות, התחנפות. התהליך הפדראלי זה יותר בסגנון "שגר ושכח".
 

כבשה200

New member
ומצד שני, התשלום בתהליך הפדרלי הוא

550$ קנדי לאדם נכון? זה גם סכום לא מבוטל
 
גם בתהליך של מניטובה, אם אינני טועה

יש תשלום של אגרות. דניק יודע יותר בנושא הזה. (חוצמזה, 550$ לאדם זה מה שיעלה לכם סנדביץ' טונה בפירסון, בקונקשן שבין טורונטו לויניפג, ועוד לא דיברנו על הסנדביץ' טונה בדרך חזרה)
 

dannyk27

New member
אתם תצטרכו לשלם את האגרה הזו

יחד עם אגרת הויזה (שירדה בחצי) כמו בתהליך הפדרלי אך עם סדר זמנים אחר כמובן. באשר לביקור הוא לדעתי הכרח למי שמתכוון לעבור למדינה אחרת בכלל והביקור בקהילה הוא התנסות מצויינת, היות ותוכלו להכיר את הסביבה מקרוב ולא רק כתיירים, הכרח שהוא בעיקר חשוב לא רק לבעלי משפחת.
 
למעלה