בעלי כועס על המתבגרת שלו

Daharma1

New member
בעלי כועס על המתבגרת שלו

היא בת 15. הוא מאוכזב ממנה, הגיע למצב של יאוש. הוא והגרושה במשמורת משותפת, פעמיים בשבוע היא אצלנו וכל שבת שניה. הוא מרגיש שהיא מתקשרת/ מסמסת רק כשצריכה משהו, לא מתעניינת בו/בי/בבת המשותפת שלנו כשהיא אצל אמה. היא לא מתייעצת איתו בהחלטות שלה לגבי לימודים, מרגיש שהיא מושפעת מאמא שלה, מעדיפה אותה עליו (הרבה פעמים כשהיא לא מרגישה טוב/ אבא כועס/ מצפה ממנה למשהו היא באמת מעדיפה להיות אצל אמא שלה).
יש לציין שבעלי אבא משקיע שאין כדוגמתו. הוא כל כך כועס עליה (בשל ארוע נקודתי ששבר את קש הגמל) ולי ברור שזו לא הדרך. ככל שהוא כועס ודורש יותר היא מתרחקת יותר. מה עושים? מכירים ספר מתאים - הורים למתבגרים? פה זה כמובן מורכב יותר בגלל הסמכות ההורית המפוצלת.

mother cat

New member
אוי, גיל ההתבגרות....

נשמע מאד כמו התנהגות אפינית לנערה בת 15, שכמובן מועצמת בגלל ההורות המורכבת. אני מבינה לגמרי את התסכול, וגם את העובדה שלכעוס עליה לא ממש עוזר...
&nbsp
ביקשת המלצה על ספרים - לא קראתי בעצמי, אבל נכתב על-ידי סופר שקראתי ספרים אחרים שלו אז אני ממליצה שלא מקריאה אישית על "איך לדבר כך שהמתבגרים יקשיבו ולהקשיב כך שהמתבגרים ידברו". אם הוא כתוב כמו גרסאת "איך לדבר כך שילדים יקשיבו" הוא יהיה מאד פרקטי, כולל תרגילים ודוגמאות.
&nbsp
ממליצה בנוסף לשקול יעוץ מקצועי - בין אם רק לבעלך, או בפורמט משפחתי שיתן מקום לפתוח את הקשיים.
&nbsp
בהצלחה.

Daharma1

New member
מכירה את גרסת הספר לילדים

היא ברשותי. יש הבדל בין הכרסה הזו לזו של המתבגרים?

mother cat

New member
אין לי מושג. אני מניחה שכן...

מניחה שהוא מותאם לבני נער ולדרכי תקשורת איתם. אבל כאמור לא קראתי בעצמי.

צודקת

שהכעס לא יעזור
מצטרפת להמלצה על ייעוץ מקצועי
וממליצה להכניס לשגרה "חוג אבא" - דייט שבועי שלו ושלה, זה ייצור מרחב לדיאלוג
לגבי הגרושה - האם ניתן להשיג את שיתוף הפעולה שלה, שלא תסכים להיות מקום המפלט של הילדה מהגבולות שאבא מציב?

Daharma1

New member
רעיון מצוין ׳חוג׳ בת ואבא

לגבי שיתוף פעולה מצד האמא, מסופקתני. היא מניפולטיבית, יכולה לומר ׳בטח׳ ולהמשיך בשלה. חשוב לה שהמניות יהיו רק שלה. לא מעודדת לקשרי משפחה מהצד של בעלי.

ומה איתו

הוא כן מתקשר אליה וגלוי לב איתה?
הוא משתף אותה במה שעובר עליו ביום יום?
ולמה בת 15 צריכה להתעניין באחיה הקטנים? וסליחה, אבל מה היא צריכה לעשות כדי להראות התעניינות בך?
האם את מתקשרת אליה כשהיא אצל אמה?
אני חושבת שלהוריד לחץ מהנערה רק יתרום ליחסים. היא מתנהגת ממש כמו מתבגרת טיפוסית, והאחים הקטנים והאישה של אבא ממש לא בראש מעייניה כרגע. והאמת, זה ממש בסדר. לא מכירה הרבה בני נוער שמתקשרים להורים סתם לשאול לשלומם...

למעלה