בעלי מתבעס עלי

GonnaB40

New member
בעלי מתבעס עלי

בשבת הוא רצה שנדבר על צבעים לחדר של זה שבבטן.
אמרתי לו שלא אכפת לי ושיעשה מה שהוא רוצה. גם כי אין לי כוח להתווכח איתו (זה בלתי נגמר ומתיש) וגם כי באמת, לא אכפת לי. שיעשה מה שהוא רוצה. שילך לבד למוצצים ויקנה רהיטים. שיעשה הכל לבד. אני לא רוצה להיות שם. לא רוצה להתאכזב. להשקיע תקוות, רגש ומטענים רגשיים ובסוף להתאכזב. להגיד לו- "אמרתי לך" בחדר הלידה, כשזה לא יקרה. להגיד לו "ידעתי, פשוט ידעתי.כל הזמן ידעתי" כשזה יקרה. כשזה לא יקרה.
אז לא רוצה. לא רוצה לקנות כלום, לא רוצה לצבוע. רוצה לעשות את המינימום. רק להכין את החדר, לסדר את חדר הבלגן האחרון שנותר לנו מאז עברנו דירה, כדי שמקסימום הדירה שלנו תהיה יותר מסודרת בלי בלגן של שנים, שנצבר בחדר אחד שאף אחד לא צריך.
והוא כועס עלי. ממש כועס עלי.הוא הוא אומר לי שזה מכניס בו חרדות מיותרות, שאתגבר על השריטה שלי, מתבעס עלי. ולא יכולה אחרת. אז מעדיפה לתת לו להחליט, להוביל, לקבוע. מוותרת מראש כדי לא להפגע.
ולא יכולה לצאת מזה.
לפני שבוע דיממתי. בדרך לבית החולים בכיתי. כי פתאום החששות החלו להיות ממשיים. הפרדות שיליה וכל זה.
אבל בסופו של דבר התברר לי שזה לא מזה. הכל סגור הרמטית שם והשיליה נעוצה בשלמותה. מסתבר שזה מהטחור המחורבן (ליטראלי), שנתקע בו קריש דם ולכן זה לא מפסיק לדמם (כן, הדברים המזוויעים שאני מתוודעת אליהם בהריון הזה. שום דבר שפוגע בעובר, אבל מזעזעים אותי ברמה האישית וברמת איכות החיים הנפלאה שיש לי בימים האחרונים).
לא יודעת מה לעשות עם זה. לא יכולה אחרת. עצתכן?

תמצאי דרך להסביר לו

שאת רוצה לתת לו להחליט, להוביל, לקבוע. במילים האלו זה נשמע מאוד מעצים. זה לא שלא אכפת לך - את כרגע עסוקה בקיום ההריון, והוא מסוגל ומעוניין להתעסק בהכנה לתינוק, זו פשוט חלוקת תפקידים, כל אחד עושה את המקסימום עם המשאבים שיש לו. במקום לא אכפת לך, תגידי לו שהלוואי והיית יכולה להתמסר להכנות האלו, ואת שמחה מאוד שהוא כל כך משקיע ובעניין. לא להתמקד בחרדות שלך, אלא להעצים אותו ולפרגן לו בכוונותיו הטובות. כי הוא בצורה מפורשת עושה מאמצים מרשימים להתגבר על חרדה.
ואותך אני ממש מבינה.

למזלי בן הזוג לא ממש מתעניין בזה

אבל אמא שלי חפרה לי על זה בלי הפסקה - מתי נצבע, אולי נחליף את הארון, מתי נעשה קניות וכו'.
למזלי החברה הכי טובה שלי היא אדריכלית ואלופה בעיצוב חדרי ילדים, אז ביקשתי ממנה שתוריד את אמא שלי מהגב שלי. הן יתכננו הכל בלעדי ויוציאו לפועל רק כשהקטנה תגיע שלמה ובריאה.
יש לך חברה או קרובת משפחה שמבינה מה עובר עליך ויכולה לעשות את התכננונים עם בעלך, כדי לשחרר אותך מהמחשבות על זה?

GonnaB40

New member
זהו שלא. ובעלי גם יותר מדי מכיר אותי

מכדי לקנות את ה"תירוץ" של אני רוצה להתמקד בהריון. בגלל שחפרתי לו בטמטומי, על החרדות.
הוא כבר לא יאמין לי שזה לא מזה. יחשוב ששוב אני מתרצת. ולגבי חברה אדריכלית, גם אם הייתה לי, הוא לא היה רוצה שמישהו חוץ מאיתנו, יתעסק בזה. לא רוצה מישהו מבחוץ
אז פשוט שותקת. אפילו לא רוצה להגיד לו איך בכל זאת חשבתי לעצב את החדר מהרגע שהוא יצבע אותו. שכן יש לי כיוון, כי אז יתחיל לדבר על זה ואני לא בנויה.
זהו . עוזר לי שהוא לא מתקתק ענינים אלא עושה דברים לאט, ובקצב שלו. ככה אני פחות מתעסקת בזה. זה פחות נוכח.

תגידי לו את זה

שאת חשבת על כיוון לעיצוב ותגידי לו הכל מיד אחרי הלידה. בינתיים שיעשה הכנות בסיס (צבע רקע לבן ופינוי שטח). לא חייבת לפרט לו את העיצובים, אבל זה אולי ישמח אותו לדעת שאת מצליחה לחשוב על זה, גם אם לא לחלוק.
את יודעת מה, אותי זה משמח, שאת יכולה לדמיין את זה קצת

hatalya

New member
הוא פשוט צריך לזרום איתך..

תסבירי לו שאת המובילה בעיניין ההריון ויש דברים שנוח לך לעשות ויש דברים שלא. זה כמו שהוא יכריח בנאדם עם חרדת גובה לצנוח.. זה פשוט לא נכון לחרדות.
אין לו על מה להתבאס ולכעוס, ואם הוא כן, לא כל כך שווה ריב על זה.
אולי יעזור לכם לקבוע לו"ז מסויים, למשל עד תאריך שאתם קובעים, החדר מסודר. יהיה מוכן לצביעה ולקנייה כשיגיע הזמן.
כל כך מזדהה איתך עם חדר הבאלגן, חדר הבלאגן שלנו כל כך מביך

orita 29

New member
את נשמעת בדיוק כמוני

עד לפני שבוע...

תקשיבי, אני כלכך מבינה אותך... אצלנו זה היה שמות לתינוק ולא צבעים לחדר, אבל אמרתי לו שאני לא מוכנה עדיין...
כאילו שאם נחטוף שוב את המכה, משהו מכל זה ישנה... אם דיברנו על שמות או לא.. אם התכוננו פיזית או לא...
אני מבינה שאם החדר יהיה מוכן זה באמת יכול להקשות על המצב, אבל מה שאת עוברת עכשיו זה בעיקר חרדות.
כן, לצערינו הן מוצדקות.
כן, הן משתלטות ותופסות יותר מקום ממה שאנחנו היינו מרשות להן אם היתה לנו שליטה על זה....
אבל זה מה שהן, חרדות. הן לא האמת, הן לא המציאות.
אני לא יכולה להגיד לך שלא יקרה שוב. כי אף אחד לא יכול לדעת מה יהיה...

אני גם לא מתיימרת לומר לך איך להתמודד איתן. (יודעת על עצמי, שגם מישהי שעברה אובדן שאומרת לי תעשי ככה וככה או "הכל יהיה בסדר" זה מעצבן.)

יכולה רק לספר לך על עצמי, אני בהריון שישי עם שני ילדים בבית. עברתי גם לידה שקטה וגם שתי גרידות.
ההריון הזה היה (עוד שלושה ימים אני מתוכננת ללדת, בעזרת ה...) הכי חרדתי בעולם!!!
אבל הבנתי שבהריון הזה אני חייבת ללכת לטיפול. כלשהוא.
וזה מה שעשיתי. קבוצת תמיכה, פסיכולוגית פרטית ועוד.
ושבוע שעבר, כהכנה ללידה, הלכתי למישהי שמטפלת בNLP אם את מכירה, וזה שינה לי את כל התפיסה!!!
לא שאין חרדות יותר, עד שאחזיק את התינוק חי בידיים שלי לא באמת אהיה רגועה.... אבל אני רואה את החרדות והן לא משתלטות עלי.

עצתי אליך: תלכי לטיפול. כל טיפול. אפילו יוגה, אם זה מה שיעזור לך... למענך, כי מגיע לך קצת שקט נפשי. אחרי מה שעברת זה כלכך לגיטימי!!!
ותחפשי עד שתמצאי מה עוזר לך.

ומשהו קטן לסיכום, אם בעלך לא מבין שאת פה העניין, שאמנם הוא שותף לאובדן וגם להריון הנוכחי אבל בינינו, את זאת שסוחבת יותר (תרתי משמע...) אז פשוט תשחררי שם. אל תנסי להסביר או לשכנע. שוב, מנסיון, זה לא יעזור.
זו הדרך שלו להתמודד, הוא גבר... הוא חושב אחרת מאיתנו. זה אפילו די פשוט, אם הוא יכין חדר אז יהיה תינוק.
פשוט תשחחרי. תגידי לו אני לא מתכוונת לריב על זה איתך עכשיו. וזהו.

שיהיה לך בהצלחה בהכל...
חיבוק ענקי
אורית

GonnaB40

New member
וואו תודה!

באמת נראה לי שזה ההגיון שלו- נכין חדר יהיה תינוק.
שכל פשוט ופשטני של גברים. הלוואי עלי.
ולגבי מאמא רוני- דיברתי איתו ואמרתי לו את מה שהצעת, שיש לי תכנון לחדר אבל אגיד אחרי הלידה, והוא אמר לי שדי ומספיק ושאני חייבת להתגבר על עצמי, כי מחשבה יוצרת מציאות.
בנתיים, לקחתי את עצמי והלכתי איתו למוצצים והוא סוגר משהו בסיסי היום.
נתתי לו לרוץ, ואני הייתי עם הבנות. קונים רק שידה ומזרן ומיטה וזהו.
&nbsp
&nbsp

גאה בך על היציאה למוצצים

זה צעד לא מבוטל
מחשבה יוצרת מציאות? מעניין. בינתיים המציאות שנוצרה היא שזרמת איתו. עד כמה זה היה נורא?

למעלה