בעלי נוחר ואני סובלת מהפרעות שינה...

בעלי נוחר ואני סובלת מהפרעות שינה...

ד"ר נאש מייקל שלום, ראשית ברכות על פתיחת הפורום החשוב, שמחתי מאוד לגלות אותו ואני מקווה שבאמת נוכל להעזר בו. אנו זוג טרי, בחודש הראשון לנישואין שנתי היתה עמוקה ולא הופרעתי מנחירותיו של בעלי, אך מאז כחצי שנה שאני סובלת מאוד מהנחירות. (יתכן כי בעקבות הריון שגורם לי לשינה קלה יותר) בעלי ישן שינה עמוקה במיוחד ולטענתו אינו סובל בעצמו מהפרעת שינה בעקבות הנחירות (בעלי סובל מעודף משקל ולדבריו זו הסיבה לנחירות הוא טוען כי בזמנים בהם היה רזה יותר, לא נחר) - נסיונות הדיאטה האחרונים לט החזיקו מעמד הרבה זמן. לדעתי הלא מקצועית הוא גם סובל מדום נשימה, אני יכולה לשמוע אותו כאילו "נחנק" אך הוא אינו חש בזה. מה באמת הקשר בין השמנה ונחירות? האם קיימות שיטות מניעה עוד לפני הביקור אצל הרופא? לאיזה רופא מקצועי צריך לפנות לשם טיפול בבעיה? מהם דרכי הטיפול הנפוצות? ובנוסף: מהן הסיבות להפרעות שינה בהריון? וכיצד ניתן להיטיב את השינה בתקופה זו? תודה מראש חני.

נחירות (+/- הריון)

שלום רב, ננסה לענות על שאלות שלך אחד אחד. מה באמת הקשר בין השמנה ונחירות? אכן יש קשר בין השמנת יתר ונחירות. גברים עם גודל צוואר יותר מ 19 (מידה אמריקאית סתם לדוגמא) עלולים לסבול יותר מנחירות והפרעות שינה. גם הוכח בצילומי MRI שיש יותר שומן סביב שרירי הלוע באנשים שמנים הסובלים מנחירות ודום נשימה - וכשירדו במשקל ומצב השינה השתפר - ב MRI חוזר היה הקטנה של כמות השומן לעות הקודם. אבל - לא כל אחד ששמן סובל מנחירות ודום נשימה (חלק נכבד כן) ולא כל אחד שנוחר או סובל מדום נשימה הוא שמן. נראה שבעליך צודק - כשהיה רזה יתכן שנחר פחות ואם היה דום נשימה יתכן והוא היה בדרגה יותר קל. האם קיימות שיטות מניעה עוד לפני הביקור אצל הרופא? בלי בדיקה קשה להגיד. יתכן ואם תבחיני שהנחירות וחנק יותר חזקות בתנוחה מסוימת וחלשות בתנוחה אחרת ניתן להמליץ על שינה בתנוחה עם פחות נחירות. אין לשתות אלכוהול לפני שינה וככל האפשר להימנע מנטילת תרופות סדאטיביות (גורמים לישנוניות כגון אנטי-היסטאמינים). לאיזה רופא מקצועי צריך לפנות לשם טיפול בבעיה? יש לבצע מעבדת שינה ובדיקה ע"י מומחה ל אאג. מהם דרכי הטיפול הנפוצות? התשובה לשאלה זו היא הרצאת שעה - שעתיים. כמובן הכל תלוי בתוצאות בדיקת השינה ביחד עם ממצאי הבדיקה הגופנית כולל אנדוסקופיה של דרכי אוויר עליונות. ובנוסף: מהן הסיבות להפרעות שינה בהריון? יתכן סיבות הורמונליות, יש להתיעץ עם רופא הנשים אך אינני בטוח אם יש לזה טיפול (רוב השינויים ההורמונליים עוברים לאחר הלידה). גם יתכן שבשלבים מתקדמים - העובר ברחם גורמת ללחץ לכיוון מעלה - לקיבה - ויתכן שיש החזר מיץ קיבתי עקב הלחץ הזה - שעלול לגרום להפרעות נשימה תוך כדי שינה. יתכן שהלחץ למעלה לכיוון החזה וריאות גם תורמת לבעית הנשימה. וכיצד ניתן להיטיב את השינה בתקופה זו? ניתן לנסות לישון בתנוחה שבו כל החלק העליון של הגוף (מותן ומעלה) נמצא בזוית של כ 20-30 מעלות - "חצי ישיבה" - יתכן שזה יעזור קצת. בהצלחה.

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת

כמובן שננסה את הטיפים בכל מקרה אני מניחה שלא נצליח להתחמק מביקור אצל רופא...

למעלה