בעל ביקורתי- מה עושים?

בעל ביקורתי- מה עושים?

אני אם מסורה ל-3 פעוטות, ומשקיעה בבישול למרות הקריירה העמוסה שלי. בעלי מעז להעביר עליי ביקורת שאני עצלנית (!) היות ואינני טוחנת בשר בעצמי, או מעדיפה לקנות חזה עוף מנוקה במקום לנקותו לבד (!)... ועוד ביקורות קנטרניות. אני חשה תיסכול בשל חוסר ההערכה שלו. ממש רוצה לבכות !! מה היית ממליצה לי לעשות? אציין עוד שבעלי ממוצא מזרחי ודי 'פרימיטיבי' בענייני הכנת מזון.

אם הדבר לא מקובל עלייך ומכעיס אותך את צריכה

לבקש ממנו להפסיק לבקר אותך. בשביל לא להכנס איתו למאבקי כוח ולנאום לו כל פעם כמה עבודה יש לך (ויש הרבה עם 3 קטנטנים..) אז תנסי למרות האכזבה שלך ממנו להראות לו מה את מבקשת ממנו בכל שתדגימי את בעצמך, תעשי לו modeling . אם את מבקשת הערכה על עבודתך, ההורות שלך וכו, תפרגני לו במה שיש. תאמרי לו למשל (רק דברים נכונים כמובן) שאת מעריכה את זה שהוא הוציא את הילדה מהגן היום, או שנהנית לראות אותו משחק עם הילד וכו... בדרך הזאת את מדגימה לו מה שאת מבקשת לעצמך וגם מפרגנת לו ויתכן שכמו שאת זקוקה להערכה כך גם הוא. יתכן שבעלך מצפה ממך כאשה מה שעשתה אימו שגם גידלה ילדים וזה נראה לו ברור שכך צריך לעשות בלי להתחשב בכך שהיום אפשר להעזר יותר משאפשר היה פעם. מקווה שיוקל לך בקרוב.

למעלה