בעל בית שלא סיפר עלאנטנה סלולרית ולא רק

omriattar

New member
בעל בית שלא סיפר עלאנטנה סלולרית ולא רק

היום גילינו שעל גג הבניין שאנו משכירים בו דירה, יש אנטנה סלולרית של חברת סלקום. אנו משכירים את דירת הקרקע בבניין אשר כל הבניין בבעלות אותם בעלים.
בדיוק לפני שבוע חידשנו חוזה, ולא לפני שנה, שרק נכנסנו לדירה, ולא במעמד חידוש החוזה לפני שבוע, נאמר לנו על האנטנה הסלולרית הזו.
בנוסף, מתברר שחדר הבקרה הכולל אמצעים אלקטרוניים וכנראה גם גנרטור, נמצא בקיר משותף עם חדר השינה שלנו. ככה שמעל שנה אנו ישנים בצמוד לחדר בקרה שכנראה מקרין קרינה בזמן שאנו ישנים. וכל זה בלי שום טיפת מידע מבעל הבית.
גילינו, שלפני יותר משנה אחד הדיירים גילה את האנטנה והזמין איש מקצוע, וכאשר ניסה להתעמת עם בעל הבית אשר התחמק ומצידו שלח איש מקצוע מטעם חברת סלקום אשר ניסה להראות כמה שאין שום בעיה עם האנטנה ונשאר במקום כ-7 דקות ועזב את המקום. כך שניתן להבין שהגיע רק כדי להשתיק את התלונה ולהרגיע, מטעם בעל הבית את הדייר שהזמין אותו.

הייתי מעונין לדעת את זכויותיי בנושא זה. האם בעל הדירה היה מחויב לעדכן אותי על האנטנה שנמצאת יום יום מעל ראשינו? האם הוא היה צריך להראות לנו דו"ח בדיקה רשמי שחדר הבקרה שחולק עם חדר השינה שלנו קיר, אינו מסוכן?

אשמח לעזרה,
תודה רבה,
עמרי

הוא מחוייב לגלות לכם את כל הפרטים הרלוונטיים,

ולמיטב הבנתי - אלו פרטים רלוונטיים. חוק החוזים מחייב תום לב, גם בשלב המו"מ לכריתת חוזה.

השאלה - האם נגרם לכם נזק? האם ניתן להוכיח את הנזק?

omriattar

New member
זה בדיוק מה שאני חשבתי אבל...

אי אפשר להוכיח נזק (לשמחתי כמובן) - הזמנתי בדיקת קרינה סלולרית ואלקטרונית - ואני כמובן לא מתכוון להמשיך להישאר במקום רווי קרינה, אשר עלול לפגוע בתוכניותינו העתידות להקמת משפחה.
צריך לראות מה יהיו תוצאות הבדיקה - בין כה, רציתי לוודא שיש עילה לביטול החוזה, ואף לתבוע אותו על החסרת המידע הסופר-רלוונטי הזה במעמד חתימת החוזה, גם לפני שנה, וגם בחידושו לפני שבועיים.
אפילו למען גילוי נאות, הוא היה צריך לספר על זה, ואולי אפילו להמציא אישור מסוים על זה שאין שם קרינה.

למעלה