בעל גרין קארד חוזר ארצה טרם 10 שנות עבודה

mirimor2

New member
בעל גרין קארד חוזר ארצה טרם 10 שנות עבודה

שלום לפורום הנכבד

אני אזרח ישראלי העובד בארה"ב בחברת בת של חברה ישראלית כבר 8 שנים .
יש לי גרין קארד ובעוד שנתיים (10 שנים ו-40 רבעוני עבודה) אהייה זכאי למדיקר ולקבלת קצבה מסוציאל סקיוריטי.
החברה האם מבקשת שאחזור ארצה לעבוד בתפקיד בכיר וזאת טרם סיום 10 השנים הללו וחבל לי לאבד את הזכויות .

כמה שאלות.
1.אם אחזור ארצה אך אמשיך למלא תפקיד בחברה בארה"ב ואקבל משכורת בארה"ב (למרות שאפסיק להתגורר שם באופן קבוע) האם זה ימשיך לי את רצף הזכויות ?
אני שואל זאת מתוך ההנחה שגרין קארד מחייב נוכחות /מגורים בארה"ב של לפחות חצי שנה בשנה ואם אעבור לעבוד בארץ זה לא ממש ייתקיים.
התפקיד בארץ מחייב ביקורים תכופים בארה"ב אבל לא בהיקף של מחצית שנה מלאה

2.במידה והתשובה לשאלה היא לא ,האם יש סוג של כופר,כלומר סכום של כסף שניתן לשלם לשלטונות בארה"ב ע"מ להמשיך /להשלים את רצף הזכויות לשנתיים נוספות בכדי להיות זכאי ל-SS ?
מדובר בקצבה לכול החיים וחבל לי לאבד אותה לאחר תקופת עבודה כול כך ארוכה בה שילמתי מיסים כבדים למטרה זו.

3.האם מצב זה מוכר למישהו ויש למישהו המלצה לכיוון אחר העשוי לעזור ולשמר את הזכויות.

בתודה מראש
mirimor2

Boston Guy

New member
אהממ... לא בטוח שאם תאבד את ה GC תהיה זכאי

בהנחה שיש עוד 10-20 שנה או יותר עד שתגיע לגיל 65-68 (או מה שלא יהיה באותו זמן הגיל שבו מתחילה הזכאות לקיצבה מה SSA),
הרי ש"לשמר את ה GC" במשך תקופה כל כך ארוכה בלי לחיות בארה"ב יהיה מאוד קשה (עד בלתי אפשרי) -בעיקר בהתחשב בשיפור המתמיד במערכות המעקב אחרי כניסות ויציאות של תושבי ארה"ב. כבר היום אנשים מאבדים את ה GC אחרי שנים ספורות של העדרות בארה"ב - עם כל ה"ביקורים השנתיים לשימור וכיוצ"ב.

ברגע שתאבד את ה GC - הרי שה SSA אינו משלם קיצבאות לאנשים שאינם LPR או אזרחי ארה"ב.

nygener

New member
ראשית כול לפני שאתה עוזב את ארה"ב

אתה חייב להגיש REP כדי שלא תאבד את הגרין קארד למשך שנתיים שאתה בארץ.

ודבר שני מי יודע מה יילד יום? אתה לא חייב לעבוד בארה"ב עשר שנים ברציפות כדי להיות זכאי לקצבה אלא 10 שנים בכלל,

ז"א אולי בעתיד תקבל עוד רילוקיישין או שתחזור עם הגרין קארד לעבוד עוד שנתיים ואז תשלים את העשר שנים לזכאות שלך

eladts

New member
רגע, רגע

למה בכלל להתעסק עם REP? אם הוא למעלה מ-5 שנים בארה״ב עם GC הוא הרי יכול לבקש (ולקבל) אזרחות אמריקאית ואז יוכל לחזור בלי שום הגבלה ולא יצטרך לשמר שום דבר.

Boston Guy

New member
שתי הערות

1. אנחנו לא יודעים כמה שנים יש לו גרין קארד - אולי הוא קיבל אותו רק לפני חודש, והיה לפני כן על ויזת עבודה כלשהיא.

2. אזרחות אמריקאית היא חרב פיפיות לאדם במצב של הבחור, ואיני חושב שהוא מבין את משמעויות המס של מה שהוא רוצה לעשות.
לפי מה שהוא כתב בהודעה שהוא לא השכיל לשרשר נכון, הוא בן 65 כרגע - כלומר עבד בישראל (ומן הסתם מחזיק בחסכונות פנסיוניים בישראל) עשרות שנים לפני המעבר לארה"ב.
התכנית שלו הא לפרוש לגימלאות ולחיות בישראל - אבל להחזיק בסטטוס של תושב אמריקאי (או אזרח) - דבר שהופך אותו מחוייב לדווח לשלטונות המס בארה"ב ולשלם מס אמריקאי על הכנסתו בגיל פנסיה - שמבחינת האמריקאים אינה מוכרת כחיסכון פנסיוני, אלא כ"INCOME" רגיל...

למעלה