בעל הבית המרשע שלי...

שירי ל

New member
בעל הבית המרשע שלי... ../images/Emo10.gif

הודיע לי שעלינו לפנות את הדירה עד סוף החודש מכיוון שצלצלנו ואמרנו שאין באפשרותינו להצמיד יותר לדולר ואנחנו רוצים לנעול את השכ"ד על סכום שקלי- אנחנו פשוט לא עומדים בזה
זה נפל עלי ממש לא מתוכנן ואין לי הרבה עזרה- אני ממש לא יודעת איך להרים את זה...

יונית ש

New member
באמת מגעיל מצידו כך לא להתחשב

אולי שווה לדבר איתו שוב או לפחות קצת לדחות את הגזרה אני מקווה שתצליחו לעבור את התקופה הלא קלה הזו במהרה שולחת לך
יונית

zimes

New member
חתמתם על חוזה?

הוא לא יכול להעיף אתכם אם כן תשלמו לפי הדולר. ואתם כן יכולים לחפש מקום חדש, שמתאים לתקציב שלכם. ובשביל לעבור דירה - הרבה כח!

שירי ל

New member
תודה...

הוא שלח לנו לא סתם מכתב אלא מכתב מעורך דין (כאילו מה עשינו לו, השם ישמור!), אני לא חושבת שיש לי מה לדבר איתו בעניין...

עדיף לעבור

ולהפטר מבעל בית בן........ כזה. אני מאחלת לכם בהצלחה, ותוודאו שבדירה החדשה התנאים החוזיים יותר יתאימו לכם. וטיפ חשוב: להעלים את הילדים מהאזור בזמן ההעברה (העברתי את כל הבית כמעט לבדי כשתומר היה בן חודשיים - וזה היה קשה!) שוב בהצלחה

סליחה אבל אני חייבת להגיב

באופן לא פופולרי... בעל הבית שלך בונה על הכסף הזה - הוא חתם איתך חוזה להשכיר לך דירה עבור סכום דולרי מסויים ואת לא רוצה לשלם לו את הכסף שהתחייבת - מה הוא אמור לעשות? להגיד אוי איזה מסכנה אולי אני אוריד במחיר ואוותר על חלק ההכנסות שלי כי היא בחורה נחמדה? זה שהוא מצפה ממך לעמוד בהתחייבות כספית שהתחייבת באופן חוזי ורשמי - זה הופך אותו לרשע? ותאמיני לי - ליבי איתך עם הקושי למצוא דירה שכורה נחמדה במחיר טוב (גם אני גרה בשכירות) אבל אין פה "רשע" ו"נחמד". אני מקווה שמתצאו את הדרך להמשיך לשלם את שכר הדירה הנוכחי או למצוא דירה חלופית במחיר טוב.
שירלי

שירי ל

New member
על זה שיש חוזה אין ויכוח

אבל יש גם את הצד שלנו בעניין- בחודשים האחרונים הוספנו לו כ-500 ש"ח לשכר הדירה בלי שהוא השקיע שקל כדי שיהיה לנו יותר נעים לגור בה או כדי שתהיה שווה את זה. אז נכון שזו הזדמנות בשבילו לעשות כסף על הגב שלנו, אבל יש גבול גם בכמה אפשר להעלות את שכר הדירה בתקופה כל כך קצרה. המזל שיחק לצידו עם העלייה ההיסטרית בשער הדולר ואנחנו לא יכולים להמשיך ולשלם את זה. זו סיבה להעיף אותנו מהדירה עם מכתב מאיים מעורך דין? תאמיני לי שאנחנו לא חייבים לו אפילו אגורה אחת שחוקה שמצדיקה את זה.

אני חייבת להסכים עם שירלי&איה

אני משכירה ושוכרת דירה. שני ההסכמים צמודים לדולר. אם השוכרת שלי היתה פתאום נסוגה מההסכם בגלל קפיצת הדולר, אני לא הייתי יכולה לעמוד בהתחייבות שלי לבעל הבית שלי. אז נכון שהדהירה של הדולר מטורפת, אבל זהו שוק הדירות בארץ ורק אתמול שילמתי שכר דירה מטורף ממש ל3 חודשים
. פינוי מעכשיו לעכשיו הוא בלתי סביר, אם בכל זאת תעמדי בתנאי החוזה, למרות הקושי, תוך שתחפשי במקביל דירה וכשתמצאי תתני לבעל הבית התראה מוקדמת על קיצור תקופת ההסכם. בהצלחה

imale

New member
שירי, אני איתך ../images/Emo24.gif

ולמרות שלכאורה הצדק והחוק היבש הם לצד בעל הבית, אני חייבת לציין שכל נושא השכרת הדירות עפ"י הדולר - לא הוגן כלפי הדיירים. זה לא שיש אינפלציה מטורפת והשקל הולך ומתמסמס, שחייבים להצמיד לדולר כדי לשמור על הכנסה קבועה. את המשכורות לא מצמידים לדולר, נכון? את קצבאות ביטוח לאומי לא מצמידים לדולר.... אבל בעלי הבתים (לא כאלו שגם שוכרים בעצמם, גלית
) חוגגים, הכנסתם הולכת וגדלה מבלי שישקיעו אגורה או ינקפו אצבע - על חשבון השוכרים. נכון, חתמו על חוזה. עד כמה החוזה הזה הוגן כלפי השוכרים מלכתחילה - זו שאלה אחרת
שירי - שיהיה בהצלחה
במציאת דירה אחרת, בחוזה שקלי הוגן לכולם... ובית חם ונעים למשפחתכם
והלוואי שבעל הבית הבא שלכם יהיה מלאך כמו זה שלי...

קודם כל בהצלחה

גם אנחנו שוכרים ומשכירים ולמזלי אצלנו חוזה השכירות צמוד לשקל כשהשוכרים שלנו משלמים צמוד לדולר, (למרות שהדירה שלי חדשה ומה שאני שוכרת ישנה יחסית יוצא שהם משלמים לי הרבה פחות ממה שאני משלמת). גם בעל הדירה שלנו נהדר ומאוד גמיש, למרות שבפעם האחרונה פתאום הוא החליט שהוא מצמיד לדולר, מה שבסופו של דבר לא קרה ועוד קיבלנו הנחה של 500 ש"ח. באיזה איזור את מחפשת ובאיזה תקציב, אולי נוכל לעזור לך כאן, למצוא משהו שיהיה לך מתאים ומהר... שוב, בהצלחה

שירו´ש, אני מזדהה מאוד

אבל אין הרבה מה לעשות כאנשים יחידים. צריך לשנות את זה בחוק. ובינתיים- תחזיקו לנו אצבעות. אנחנו הולכים לראות בית ששמנו עליו עין, ארבעה חדרים וחצר לא קטנה, והבעלים אומרים שהיא מושקעת, ואולי גם נוכל לקנות אותה, אם הם ירדו קצת מהמחיר שהם רוצים. ואז- חסל סדר שכ"ד. משכנתא! הלואי הלואי הלואי. היא דירה נורא חמודה.

שירי ל

New member
גם אנחנו מתכננים -

אבל אין סיכוי שנצליח להרים את זה בחודש וגם לא כדאי להלחץ. שיהיה המון בהצלחה עם קניית הדירה, כיף כיף כיף למצוא פתאום את הפינה שלך!

שירי - אולי יש שביב של תקווה באופק

קראתי בעיתון שאולי מוצאים צו שיהיה מיידי על מנת להפסיק את הצמדת הדולר לשכרי הדירה, לדעתי זה משהו שאמור היה להדיין בכנסת בתחילת השבוע, תנסי לבדוק את זה לעומק ואם אכן הוצא צו כזה בעל הדירה שלך לא יוכל להוציא אותך מהדירה ויהיה חייב לנעול את השכ"ד על הסכום השקלי. בהצלחה!!!!!!!

קודם כל לא להלחץ ממכתב עו"ד

זה שעורך הדין כתב עוד לא אומר שמחר את מפונה מהדירה. זה לא כל כך פשוט, גם אם הפרת חוזה וזה לא נשמע לי כאילו הפרת, מקסימום הוא יכול לטעון להפרה צפויה. תשלחי לי מסר, או תתקשרי אלי, אני שולחת לך מסר עם הטלפון שלי.

למעלה