בעל הבית השתגע?

זה לא רק לזרוק

הפסולת עצמה עלולה להיות מזוהמת. אני לא יודע מה הנוהל בבתי חולים- יכול להיות שעושים לזה סטריליזציה.

ובכל מקרה, זאת נקודה חשובה: מערכת הבריאות היא גורם משמעותי לפגיעה בסביבה. בין אם מדובר בפליטת גזי חממה (חימום/קירור מבנים, נסיעות וטיסות, ובמיוחד ה supply chain) ובין אם מדובר בפסולת- כולל פסולת רדיואקטיבית, ביולוגית, רעילה וכו'. זו בעייה שמתחילים להיות מודעים לה ולעבוד עליה בשנים האחרונות.

CANADA101010

New member
בעל הבית השתגע?

הלכתי לסופר בשם COPPA דפרין ופינץ' צפון יורק
הייתי בפתיחה ב7 ליד הדלת -סופר יקר וקיוויתי שלא יהיו הרבה אנשים
ובכן היו הרבה (גם יום ששי ב7 שבוע שעבר)
המחירים עלו בין 20 ל100 אחוז. הרבה דברים חסר
רק קופאית אחת!!!!! מתוך 20 עמדות תור ארוךךךךךך
אני לא מבין מה הולך פה. נראה שהסופר לא רק שלא נפגע - להיפך
למה רק קופראית אחת? ומחירים???
בעל הבית השתגע?

Sumsum30

New member
עדיף לך שהם יסגרו את הסופר לגמרי?

אם הם יסגרו לגמרי - יהיו תורים יותר ארוכים ומחירים יותר גבוהים במקומות אחרים

CANADA101010

New member
מה פתאום יסגרו

מה פתאום יסגרו
אולי לא הסברתי את עצמי טוב
בתקופה לפני קורונה היו תמיד בערך 10 קופות פתוחות
היום יש פי שניים עבודה מחירים קפצו וקופאית אחת
למה?
ידוע שכ 7 אחוז נדבקים בסופר
תור גדול מקומם ומזמין הדבקה
אני שואל מה ההגיון
אולי משהו יכול להסביר לי

dannyk27

New member
well טורונטו היא ה ניו יורק של קנדה?

כך נראה, ונקווה שלא.

michaelbl

New member
אני ממש לא בטוח שיש להם פי שתיים עבודה

אם זה כמו בשאר הסופרים אז הם מכניסים בכל רגע נתון מספר קטן של אנשים לסופר, כך שאם מסכמים את מספר הקונים לדעתי זה יוצא הרבה יותר נמוך מיום רגיל. יש גם מצב שהסופר קונה יותר ביוקר עכשיו את הסחורה, למרות שגם יש מצב שהם פשוט מנצלים את המצב להגדיל הכנסות.
בגלל שיש פחות קונים והזרימה שלהם יותר איטית הם מחזיקים פחות קופאיות, כך גם בנופרילס שבו אנחנו קונים. עמדנו שלשום 20 דקות בתור מחוץ לסופר כדי להיכנס והיו בפנים בכל רגע נתון משהו כמו 20 איש. היה שומר בכניסה והוא הסביר שברגע שיש יותר משני אנשים בתור לאחת משתי הקופות הם לא נותנים להיכנס עד שהתור מתקצר. ביום רגיל יש להם איזה 8 קופות עצמיות, שעכשיו סגורות, ועוד איזה 4 קופאיות בממוצע ומרביתם עסוקים רוב הזמן, כך שאני בטוח שהמכירות שלהם צנחו עכשיו, אם כי במשך שבועיים הם מכרו בשביל שנה שלמה (שגם זאת סיבה שאנשים לא ממהרים ללכת לקניות)
אגב, לגבי המחירים, עכשיו כשאני חושב על זה, הם כנראה פשוט מנסים להגדיל הכנסות כי בנו פרילס המחירים אותו הדבר ואפילו יש לא מעט מבצעים. לפני שבוע מכרו אריזות נייר טואלט שלרוב עולות 20 דולר ב9 דולר, אם כי הגבילו את כמות האריזות לבן אדם.
קופאס וגם אחיו החורג, היילנד פארמס (הבנתי שאלו היו שני אחים שהסתכסכו וחילקו ביניהם את החנויות וכך נולד קופאס) הן רשתות מאד יקרות. הדבר היחיד שעומד לזכותן הוא פירות במבחר ואיכות טובים יותר, וכנראה איטליז טוב יותר, אבל כל השאר זה בדיוק אותם דברים שמוצאים גם במופרילס פשוט ב30% יקר יותר

CANADA101010

New member
עברתי קורס אצל ישראלי בסין - הוא מעל 60 יום בהסגר

המכירות שלהם צנחו עכשיו, אם כי במשך שבועיים הם מכרו בשביל שנה שלמה (שגם זאת סיבה שאנשים לא ממהרים ללכת לקניות) זה באמת הסבר
אני גם חושב שאולי קופאית זה "מקצוע בסכנה" היום. אמרו בחדשות שעובד רשאי לסרב לעבוד.
ביום ששי פתחו ב7 בבוקר ואני הייתי הראשון. לפני היו 3 לקוחות בקופה יחידה
כשעזבתי היו מאחורי בערך 10 לקוחות (עגלות מלאות)
אותו דבר לפני שבוע גם ביום ששי
נכון האחים נפרדו כי הנשים שלהם רבו
יקר ב30 אחוז - לכן אני הולך לשם - יש פחות לקוחות
כשאני מגיע הביתה אני שם את כל הפרות והירקות במים עם בון כלים לשעה ומוציא את כל התוכן מאריזות המקוריות ושם בקערות. הכל מחוץ לדלת
עברתי קורס אצל ישראלי בסין - הוא מעל 60 יום בהסגר
עופר סין FACEBOOK
https://www.facebook.com/search/top/?q=עופר סין&epa=SEARCH_BOX
תקראו ביום ה62 - הוראות

נראה לי שכל המצב נתן דחיפה חזקה

ליוזמת ההחלפה של קופאיות בעמדות תשלום עצמאיות.
בסניף הזה לא היו עד היום, למיטב זכרוני
האם היום יש?

בואי נחשוב על זה רגע

הלקוח לפנייך בעמדת התשלום העצמאית חולה, אבל עדיין לא מרגיש את הסימפטומים. הוא נגע בטעות בפה או באף לפני התשלום. עכשיו הוא משתמש בעמדת התשלום, נוגע במסך המגע, מקיש קוד כרטיס אשראי.
את הבאה בתור. עכשיו את נוגעת באותו מסך מגע. גם הבאים אחרייך יגעו באותו מסך מגע.

אם לא מחטאים את מסך המגע ואת המקשים של קוד כרטיס האשראי בין לקוח ללקוח, יש כאן סיכון להדבקה המונית.

זה נכון

גם המסכים וגם המקשים זה מסוכן
בגלל זה אנשים מסתובבים עם כפפות.
ועדין, זה האיץ התהליך של החלפת האנשים בקופות תשלום עצמאיות.

Sumsum30

New member
הכל נכון גם לקופות מאוישות

חוץ מהעניין של המסך מגע, מצד שני הקופאי עומד שם מהבוקר עד הלילה ולוקח כסף, מדבר עם אנשים, מביא ללקוחות את הקבלה, הוא בסיכון גבוה להידבק ולהדביק מאות אנשים ביום.
שמים את המחיצה מפלסטיק בין הקופאי ללקוח, אבל את האמת זה רק בשביל להרגיע את הלקוחות, אין להם מושג אם זה יעיל ועובד מעשית. מעבר לזה שאת הקבלה וכסף מזומן (30 אחוז ממקרי ההדבקה עברו דרך כסף מזומן) הוא עדיין נוגע והקופאי עדיין נוגע בכל המוצרים.

כן

אני חושב שההנחייה לקופאים צריכה להיות דומה למה שנהוג בבתי חולים או מרפאות ששם צריך לשטוף ידיים ולהחליף כפפות בין מטופל למטופל (זה הוכח כאחד הדברים העיקריים שמונעים התפשטות זיהומים בבתי חולים. לצערנו, רופאים (בעיקר, אחיות הרבה יותר טובות בזה) לא תמיד מקפידים.
אז אותו דבר צריך להיות הנוהל לקופאים: אחרי כל לקוח מורידים כפפות וזורקים אותן, מחטאים ידיים באלכוג'ל, ושמים כפפות חדשות לפני שעוברים ללקוח הבא.

CANADA101010

New member
המשטח עליו מניחים את המוצרים וכל המסביב מזוהם.

המשטח עליו מניחים את המוצרים וכל המסביב מזוהם.
מצורף הסבר בגוף הסרט:
https://www.youtube.com/watch?v=TKx-F4AKteE
אני לא מכניס הביתה - הכל נעשה מחוץ לדלת

Sumsum30

New member
לדעתי אין להם מספיק כפפות עכשיו לקופאים

מעבר לזה שכפפות עכשיו שוות זהב

למעלה