בעל חולה אלצהיימר

eyal3810

New member
בעל חולה אלצהיימר

לאחרונה חלה התדרדרות במצב של בעלי אובחן כחולה אלצהיימר מגיל 59 כעת לאחר 6 שנים חלה התדרדרות במצבו אינו ישן בלילות למרות שמקבל כדורי שינה (בונדורמין זופיקלון) ישן 3 שעות מתעורר ל4 שעות עם אי שקט ותרופות אינן עוזרות במיוחד. ביום מקבל ריספונדל ממוקס, רסיטל כבר לא עוזר הוא מלא חרדות פוחד אינו יודע ממה בוכה בוהה, מצב זה נמשך כמה שבועות גם אני אשתו וגם המטפלת הפיליפינית קורסות. אודה אם אקבל ייעוץ מה עושים, ישנו מקום ברמת גן שנקרא מכון לחקר אלצהיימר שמקבל חולים גם לאיזון תרופתי ולשהייה זמנית. האם מישהו שמע ויכול להמליץ או מקום אחר , אם המצב יימשך ייתכן ונשקול שהייה קבוע במקום אודה אם תוכלו להנחות אותי. יש לציין שבעלי עדיין אינו סיעודי טוטל הוא אמנם מתקשה בהליכה, אינו ממוקד בראייה שולט בצרכיו אך קשה מאוד להתמודד עם המצב העכשוי ללא עזרה אחרת תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור בעצה נכונה וטובה.

zs1957

New member
שלום רב eyal3810

צר לי לשמוע על סבלו של בעלך וכל המשפחה בגין המחלה . עלייך לפנות לרופא ולהתייעץ עמו בקשר להחלפת כדוריהשינה. הגוף שלו התרגל לתרופות וכעת זה לא משפיע יותר לכן, יש להחליף אותן באחרות. גשי לנוירולוג במרפאת הזיכרון או פסיכוגריאטר. רוב חולי האלצהיימר סובלים מנדודי שינה ואי שקט בלילה כתוצאה מחרדות. בעלך עדיין בשלב ההתחלתי של המחלה הולך, שולט בצרכיו, מזהה את הסביבה הקורבה וקרוב לוודאי שמודע למצבו, לירידה בזיכרון , בתפקוד בחיי יום יום וזה מתסכל אותו. האם הוא מבקר במרכז יום ? אם לא כדאי לרשום אותו. שם תהיה לו פעילות וסדר יום קבוע.לפי התיאור שלך נראה לי שמוקדם כעת להכניסו למוסד סיעודי כי הוא טרם הגיע לשלב הזה. לגבי המכון שציינת הוא מצויין ואם ניתן לקבל חוות דעת רפואית מהצוות הרפואי הייתי הולכת על זה. כל טוב, זהבה שחם

למעלה