בעל מבוגר וקושי למצוא חברים משותפים
אז הוא מחנה את האוטו ואת הולכת בנתיים לקנות כרטיסים וכשאת בדרך לקופה, הוא כבר שם, משוחח עם זוג חברים.
את רגילה לזוגות האלה- הם בערך בגיל של אחותך הגדולה, 8-10 שנים מבוגרים ממך, משכילים, אשכנזים, מאפירים, בבגדים זרוקים כאלה.
את מנסה להיות נחמדה ולהשתלב למרות פער הגילאים והעובדה שאת לא מאפירה עדיין ויש עליך שלט מואר שכתוב בו- "פרק ב".
לאיזה סרט אתם הולכים?" אני שואלת, מקפידה להפנות את השאלה לאשתו, שלא תחשוד בי חלילה שאני מתחילה עם בעלה.
הם נותנים תשובה. "טוב" אני עונה בתמימות ובנסיון להתחבר "אז גם אנחנו נלך לסרט הזה". יש עוד רבע שעה לתחילת הסרט.
בית הקולנוע קטן, שכונתי. יש בו בית קפה קטן, ספות קטנות. הכל קטן. את אומרת, בתמימות- שוב, מקפידה להפנות השאלה לאשתו-
"אתם שותים קפה?" "לא..." היא אומרת.... הבעל ממשיך לפטפט במרץ עם החבר המאפיר בן גילו על נושאים שהם כנראה מחוץ לתחום האיי קיו
שלי ואנימפריעה לו בעדינות "נשתה קפה?" הוא, ,בתגובת שרשרת מפנה את השאלה לחבר "אתם יושבים לשתות קפה?"
החבר, לא ער לשאלה שכבר הופנתה וסורבה על ידי אשתו פונה אליה "נשב נשתה קפה?" "לא" היא עונה שוב. בלי להתבלבל.
אני ובעלי יושבים לשתות קפה. הם נעלמים לתוך האולם רבע שעה לפני הזמן (קולנוע קטן, כבר אמרתי. אין מקום להבלע בו זולת לתוך העולם)
ואני נשארת עם חמיצות בלב ותהייה- על מה יצא גזר דיני בבית המשפט של אשתו הראשונה של בן ה 50 פלוס-
על היותי צעירה ממנה ובתור אשה של פרק ב'- נראית טוב ממנה?
או בגלל פער הגילאים שהופך אותי מראש, נטולת נכד ראשון, מתמודדת עדיין עם ילדה שרק עברה בת מצווה ועדיין לא במנפוזה-ללא ראויה לשיחה?
האם לנצח זוגות של פרק א' יברחו וירגישו מאוימים מהאופציה שזוג בפרק ב' מציג?
או שמא- בגלל שבעלי מבוגר ממני - אין לנו שום סכוי למצוא חברים משותפים?
מטריד ועצוב.