CrystalMethod
New member
בעל מכולת- עזרה בתמחור מחירים!
שלום רב לכולם.
לאחרונה רכשתי מכולת שכונתית בעלת מוניטין רב שנים ואני מעוניין לבקש עצה מבעלי הניסיון בפורום בדבר תמחור המוצרים השונים, שכן בנושא זה, אני מודה, איני מבין דבר.
בכדי להקל על משימתכם, אוסיף כמה פרטים:
- מחזור המכירות הוא כ-4,000 ₪ ליום.
- הוצאות העסק ע"מ לתפעלו הן, בהערכה גסה, כ-10,000 ₪ בחודש.
- המיקום של המכולת הוא בשכונת מצוקה.
- התמחור שלי נכון להיום: - סיגריות: 10%
- מוצרי חלב: 30%
- אימפלס: 100%
- שתיה קרה: 100%
- מוצרי יסוד (חלב, ביצים, לחם, שמן וכו'...): 20%
- נון-פוד: 100%
- שאר המוצרים: 52%
כמובן שזהו לא תמחור סופי, כי רק לפני חודש נכנסתי לעסק, וכמובן שאני עוד אשתפשף עם האחוזים לכאן ולכאן.
במבט ראשוני אולי יתקבל הרושם שהתמחור שלי הוא גבוה מדי, אך יש לציין שכ-40% מהפדיון היומי הן מכירות של סיגריות, שעליהם יש רווח זניח, ובנוסף, מוצרי היסוד שלי הן במחירים מאוד נוחים.
ההוצאות הן מרובות, ולפעמים אני נקרע בין הצורך לעבוד על אחוז רווח נמוך בכדי לשמר לקוחות ולמשוך לקוחות קיימים, ומאידך, לעבוד על אחוזים גבוהים בכדי לעמוד בשטף ההוצאות המרובה.
תודה רבה מראש על העזרה
שלום רב לכולם.
לאחרונה רכשתי מכולת שכונתית בעלת מוניטין רב שנים ואני מעוניין לבקש עצה מבעלי הניסיון בפורום בדבר תמחור המוצרים השונים, שכן בנושא זה, אני מודה, איני מבין דבר.
בכדי להקל על משימתכם, אוסיף כמה פרטים:
- מחזור המכירות הוא כ-4,000 ₪ ליום.
- הוצאות העסק ע"מ לתפעלו הן, בהערכה גסה, כ-10,000 ₪ בחודש.
- המיקום של המכולת הוא בשכונת מצוקה.
- התמחור שלי נכון להיום: - סיגריות: 10%
- מוצרי חלב: 30%
- אימפלס: 100%
- שתיה קרה: 100%
- מוצרי יסוד (חלב, ביצים, לחם, שמן וכו'...): 20%
- נון-פוד: 100%
- שאר המוצרים: 52%
כמובן שזהו לא תמחור סופי, כי רק לפני חודש נכנסתי לעסק, וכמובן שאני עוד אשתפשף עם האחוזים לכאן ולכאן.
במבט ראשוני אולי יתקבל הרושם שהתמחור שלי הוא גבוה מדי, אך יש לציין שכ-40% מהפדיון היומי הן מכירות של סיגריות, שעליהם יש רווח זניח, ובנוסף, מוצרי היסוד שלי הן במחירים מאוד נוחים.
ההוצאות הן מרובות, ולפעמים אני נקרע בין הצורך לעבוד על אחוז רווח נמוך בכדי לשמר לקוחות ולמשוך לקוחות קיימים, ומאידך, לעבוד על אחוזים גבוהים בכדי לעמוד בשטף ההוצאות המרובה.
תודה רבה מראש על העזרה