בעל מכור

li2702

New member
בעל מכור

בעלי אובחן כחולה במניה דיפרסיה ומטופל ע"י טגרטול, הוא בן אדם ששותה די הרבה,כל ערב אחרי העבודה 4 בירות בממוצע לפעמים הוא מגיע הבייתה שיכור לחלוטין, והופך את כל הבית...הפסיכיאטר אמר שזה בגלל המחלה שלו ונתן לו את הטיפול בטגרטול ואמר שאולי זה יעזור לו להפחית את השתייה אך זה לא עזר, הבן אדם פשוט מכור! קשה לו להפרד נפשית מהבירה, יש לנו ילד בן 3 והשתייה באה על חשבון דברים בסיסיים שצריך לקנות הבייתה שלא לדבר שלפעמים הוא מגיע להתנהגות פסיכוטית אם הוא שתה יותר מהנורמל... אתמול לאחר פגישה אצל הפסיכיאטר סיפרתי לו את המצב והוא אמר שהוא חייב לעבור גמילה ויש אפשרות לקחת כדור מסויים (לא זוכרת את השם) בד בבד עם הטרטול ושעלינו לפנות למרכז בר"ג, האם תוכל לייעץ בבקשה לגבי הכדור והאם הוא באמת עוזר כיוון שבעלי מתבייש ללכת בשלב זה לפגישות של AA.האם יש גם יעוץ בשבילי איך להתמודד עם בן אדם מכור כי אני ממש על סף של לעזוב אותו כי נמאס לי לחיות עם בן אדם שיכור. תודה רבה

shanhen

New member
לאשת המכור

כתבת פיסקה אחת אבל נדמה שהיא עולה על גדותיה. יש לך כל כך הרבה מה לומר, ומה לספר ומה לשאול ואת מוצפת. לכן תרשי לי, לפני שאתייחס לשאלה בקשר לבעלך, להציע לך לפנות לעזרה. בשביל עצמך, ככה קצת לסדר לך את הראש ואת המחשבות. מותר לך ומגיע לך. כל מרכזי הטיפול, כולל מרכז רמת גן נותנים טיפול לנפגעי אלכוהול עקיפים. אלו שחיים לצד המכור. תקבעי פגישה אחת ותחליטי. הטלפון של המרכז הוא 03-6733228. עכשיו בקשר לבעלך. לפי התיאורים שלך הוא כנראה שותה יותר מ-4 פחיות בירה. זה אולי מה שהוא שותה בבית לידיך, לפני כן כנראה שותה יותר. אבל לא הכמות היא החשובה אלא ההתנהגות. כל מה שציינת, בקשר לסדרי עדיפויות וכד', מעידים על בעיית שתיה חריפה, מן הסתם התמכרות. מאחר ובעלך נמצא בטיפול נפשי ומשתמש בתרופות, יש להקפיד שבעתיים בכל הקשור לגמילה. יש לבחון את השפעות השתיה והעדר השתיה על מצבו. לשם כך, מצויים במרכזים רופאים נרקולוגים (פסיכיאטרים בעלי מומחיות בהתמכרות) שמאבחנים את מצב המטופל ומתכננים את תהליך הגמילה, בתאום הרופא המטפל בקהילה. לא מבין כל כך את ההערה בקשר ל-AA. לשתות בבית בעלךלא מתבייש, להיות שיכור הוא לא מתבייש אבל ללכת לקבוצה אנונימית כדי לעזור לעצמו הוא כן מתבייש? אם חפשת הוכחה לבעייה שלו, ההתייחסות שלו לטיפול זו ההוכחה. לא אוכל להתייחס לשאלה שלך ביחס לתרופה. גם משום שאיני רופא אבל גם אם הייתי, אין זה נכון להמליץ על תרופות בלי להכיר את המטופל. אני ממליץ בפניך שוב לפנות למרכז ברמת גן כפי שהוצע לך ואולי בעקבותייך יגיע גם בעלך. כל שאוכל לאחל עתה, הוא שהשנה הבאה עלינו תאיר לך פנים ושתנתן לך ההזדמנות לפתוח דף חדש עם בעל מפוכח וראוי. נחום

למעלה