בעל קנאי

תגיב בשם עצמך, לא בשם ״הגברים״
הגברים הם לא מקשה אחת שכולם אותו הדבר. כל אחד חושב, מרגיש ומתנהג אחרת.
אני בטוח בעצמי ובוטח באשתי, אם לא הייתי בוטח בה לא הייתי חי איתה. ונישואים הם לא בית סוהר ולא משטרת מחשבות או מילים. זכותה של אשתי לחשוב (ולומר) שמישהו חמוד או נחמד או וואטאבר, זה לא פוגע בי, בבטחון שלי ובידיעה שאני זה שאיתו היא בוחרת לחיות ואותי היא אוהבת. מה זה בכלל קשור? ברגע שמתחתנים הופכים להיות עוורים? אין יותר אנשים יפים, חמודים, מקסימים וכו׳? אם היא נשואה לי אז היא מחוייבת לישוב שאני הגבר החמוד/יפה/מקסים היחיד בעולם??? נו באמת, מה אנחנו בבית ספר יסודי או במערכת יחסים בוגרת ומכילה?

בעל קנאי
אני בת 34 אמא לשתי בנות, נשואה באושר,
בעלי אדם טוב, ועוזר לי, אבל קנאי ברמות שקשה לי להשלים עם זה.
צורת ההתמודדות שלי שאני מסתירה ממנו דברים...
לפעמים אני פולטת שגבר מסוים שהוא מכיר, הינו חמוד.
ואז הוא מגיב בקנאות... ואני מהדקת עד יותר קשר עם הידידים שלי, ומסתירה ממנו...
אני חושבת לפעמים אולי דרך יותר טובה שאני אמורה להתמודדת איתה...

אממ... למה את אומרת שהגברים שהוא מכיר חמודים? זה נשמע כמעט כאילו את רוצה לגרום לו לקנא בכוונה. מה המטרה שלך בלהגיד משהו כזה?

אני חושבת
שמותר לספר לו שמיהו התנהג בצורה הולמת ויפה או בקיצור נחמד
ולא צריך להגיב בצורה קנאית...
עדיף שאשתף מישהו אחר מאשר את בעלי?
תקני אותי אם אני טועה...

את יכולה אולי לפרט קצת יותר? התאור שלך פשוט לא ברור. קודם אמרת שאמרת לו שגבר שהוא מכיר חמוד, ועכשיו את אומרת שמישהו התנהג בצורה הולמת ויפה או בקיצור נחמד. חמוד זה לא נחמד - חמוד יכול להתפרש כתאור של מראה חיצוני, וכו', ובמונחים של כמה הוא מוצא חן בעינייך. התנהג יפה - זה משהו אחר (ותאור מקרה לבעלך גם שונה מסיווג האדם כ"נחמד"), אבל תכלס עדיין לא ברור מה בדיוק קרה, מה אמרת, ולמה אמרת את מה שאמרת. את הרי לא מספרת לו כל מה שעובר עלייך בכל רגע ביום. כך ששוב, קצת יותר פירוט יעזור אולי להבין טוב יותר מה קרה.

המקרה הספציפי היה
גבר שהוא מכיר, שראה אותי להמתין בתחנת אוטובוס כשאני בדרך לעבודה,
הוא עצר לי ולקח אותי ממש עד לעבודה, כמה שאמרתי שלא נעים לי להטריח...
הוא עצר לי במקום שאין חניה.
לי זה ניראה מובן שאני משתפת את בעלי...
אבל על המילה חמוד זה נורא קשה לו...

אני מתמודדת עם זה הרבה שנים, ולכן אני לא משתפת אותו בכל דבר...
לעומת הבוס שלי או הידיד שלי שאני יכולה לדבר על הכל.. הכל...

כן, זה נראה לי נורמלי לגמרי. כמו שכתבתי לפני שתי תגובות - המילה חמוד משמשת גם כ"מוצא חן בעיניי/אני נמשכת אליו" ולאו דווקא כתאור של מישהו שעשה מעשה נחמד. באמת לא כדאי להשתמש במילה הזאת כשמדברים על גבר אחר עם בעלך - כמו שלא הייתי אומרת שהוא חתיך או סקסי או וכו'. גם אם התכוונת רק למשמעות של נחמד, עדיין הקונוטציות שעולות אצל בעלך לגבי זה שמישהי אומרת על מישהו שהוא חמוד עלולות להיות אחרות. במקומך הייתי נמנעת מתאור של גברים כחמודים.

דבר שני, בנוסף לשימוש במילה חמוד, התאור שלך נוסעת עם גבר אחר במכונית עלול גם הוא לעורר קונוטציות לא מאוד נעימות - ובשילוב עם המילה חמוד, עוד יותר.

אין, כמובן, שום דבר לא בסדר במה שקרה ואפילו לספר לו שהוא לקח אותך טרמפ ושזה נחמד מצידו לא ממש בעייתי. מה שבעייתי הוא רק איך שתיארת לו מה שקרה והמילים הספציפיות שבהן השתמשת - והוא אפילו הבהיר לך את זה.

לא חושב שאת צודקת ״חייבת להגיב״....
היא צריכה להרגיש חופשיה לדבר איך שבא לה וטבעי לה, ולא להתחיל לעשות לעצמה צנזורה אישית ולשקול כל מילה לפני שהיא מדברת מחשש שזה יעורר את זעמו של בעלה.
ההתנהגות שלו היא חולנית ולא נורמלית ונובעת מבעייה אצלו, הפתרון זה שהוא יטפל בעצמו ולא שהיא תתחיל ללכת על ביצים סביבו ותפחד לדבר, זה לא נורמלי. נישואים זה לא כלא ולא הופכים אותנו לרכוש של בן הזוג. זכותנו להרגיש, לחשוב ולדבר בטבעיות ולא לפחד מבן הזוג.

חולני? לפחד מבן הזוג? היא לא תיארה שום התנהגות מפחידה שלו, רק שהוא קינא כשהיא אמרה על גבר שהוא מכיר שהוא חמוד, ושהיה לו קשה עם זה שהיא אמרה את זה. כשמישהו אומר משהו הוא תמיד צריך לחשוב על ההשלכות של העניין על בן שיחו. נראה לך שגם להגיד לאשתך על כל בחורה שעוברת ״איזה כוסית. הייתי עושה לה טובה.״ זה בסדר להגיד כי ככה בא לך וטבעי לך לדבר? אם כן, אני חושבת שרוב האנשים לא יסכימו איתך. כשאישה אומרת על גבר שהוא חמוד, לרוב המשמעות היא ״איזה כוסי. הייתי עושה לו טובה.״ כך שלא פלא שבעלה לא אהב את זה.

יא כתבה שהוא קנאי באופן תמידי
זה לא רק התגובה שלו ל״חמוד״ שהיא אמרה.
וקצת נסחפת הייתי אומר, יש הבדל ענק בין להגיד על מישהו שהוא חמוד לבין להגיד לאשתך - ״איזה כוסית, הייתי עושה לה טובה״.
קנאה זה דבר חולני ומי שקנאי זה נובע מחוסר ביטחון שלו.

היא דווקא תיארה ש״לפעמים היא פולטת שמישהו חמוד״ ואז הוא מגיב בקנאות (קרא את הודעתה הראשונה). כלומר, מההודעה שלה לא עולה שהוא מגיב בקנאות על מצבים אחרים - אולי יש כאלה אבל היא לא תיארה אותם. בהמשך היא אמרה שהבעייה היחידה שלו עם התאור שלה הייתה שהיה קשה לו לשמוע שהיא אומרת שהגבר האחר חמוד. מהתאורים שלה, לפחות, נשמע שהתגובות שלו סטנדרטיות לגמרי ומה שמשונה הוא דווקא ההתנהגות שלה, שבה היא ״פולטת״ שכל מיני גברים הם חמודים, ומסתירה קשרים עם ידידים. אולי יש לה סיבה מוצדקת והוא מגיב בצורה קשה או במקרים אחרים, אבל היא לא תיארה משהו כזה, אלא רק אמרה שהיה לו קשה לשמוע את המילה חמוד.

justanotherme82

New member
נשמע שעברית לא שפת האם שלך?
אני טועה? בכל מקרה מההודעות שלך נראה שאת לא מייחסת חשיבות רבה לבחירה נכונה של מילים, אולי מתוך הנחה שאם הכוונה ברורה למה להתעסק עם מילים. העניין הוא שלמילים שונות יש משמעויות שונות ובמקרה שלך מאוד בעייתיות.
אדם נדיב שעוזר לאחרים הוא נחמד. לא חמוד, נחמד. חמוד זה דבר שונה לגמרי ואין שום סיבה שתגידי לבעלך שגבר אחר הוא חמוד.
אז לפני שאת פולטת דברים ליד בעלך שימי לב שאת משתמשת במילים הנכונות, זה יכול לשנות משמעותית את התגובה שלו.

Som30ne

New member
האם שמתן לב שכל התגובות כאן הן של נשים ?
אתן יודעות למה ?
כי גבר, לא רואה את התיאור/כינוי "חמוד" כמחמאה.

חמוד אומרים לכלב.
חמוד אומרים על תינוק.

**עריכה:
או במילים אחרות - אם בן הזוג שלה רואה את המילה "חמוד" כמחמאה -
יכול להיות שבאמת יש כאן בעייה של קנאה מוגזמת,
או בעייה אחרת.

אבל גבר חכם מבין שזה מה שנשים מתכוונות אליו כשהן אומרות חמוד, כמו שרואים בשרשור...

סיגלית 2014

New member
מנהל
אני ממש לא חושבת
מה זה משנה אם הוא חכם או טיפש. הוא גבר קנאי. נקודה.
אנחנו בשיעור לשון? לפתוח מילון? מה זה אומר "חמוד" או "נחמד"?
במקרה של גבר קנאי, גם אם לא הייתה משתמשת במילה הספיציפית "חמוד" הוא היה מגיב באותה צורה. לספר לגבר קנאי: "היום תפסתי טרמפ עם שכן/מכר/עמית לעבודה" היה גורם לתאים במוח שלו לעבוד שעות נוספות. העניין פה הוא לא "חמוד" או "נחמד" אלא המעשה עצמו.
לא נראה לי בריא שהיא יכולה לדבר עם הבוס שלה, או ידיד (יש לה ידיד? מעניין מה חושב על כך בעלה. אולי הוא לא יודע) על הכל אבל כשמדובר בבעלה היא חושבת פעמיים ושלוש פעמים האם לדבר בחופשיות ולספר, או לא.

מהתאור שלה קשה לדעת איך הוא היה מגיב אם היא לא הייתה משתמשת במילה חמוד. היא גם מתארת שהיא נפגשת עם אחרים בסתר. נראה לי שההתנהגות של שניהם מזינה את המצב, אבל בכלל לא ברור לי מהתאור שהיא נתנה אם הגבר אכן קנאי או שכמו שמישהי הציעה, היא כל הזמן עושה לו טיזינג.
בוודאי שלא תגידי לבעלך שיש גבר חדש בעבודה ואת נמשכת אליו - בעלה הוא לא רק חבר שלה אלא גם בן זוג שלה, ובתור שכזה לא צריך להגיד לו כל דבר שעולה לך לראש אם הוא כולל כמה את נמשכת לגברים האחרים שסביבך. זה בכלל לא נכון שאומרים גם לבוס או לידיד כל דבר שעולה לראש - אנחנו כל הזמן מסננים דברים שנראה לנו שעלולים לפגוע או להתקבל לא יפה על ידי בני שיחנו. עם כל אחד אלה דברים אחרים.

סיגלית 2014

New member
מנהל
מאד מעניין
שלמילה "חמוד" יש כל מיני פרשנויות. וכל אחד (לראיה המגיבים כאן) מפרש זאת אחרת ומגיב אחרת.
אולי היא מתכוונת במילה "חמוד" למשהו אחר (אולי "איזה בחור מתחשב") ממה שבעלה מפרש ("אם אשתי חושבת שהוא חמוד אז יש לה משהו איתו"). יש מצב.
"לפעמים אני פולטת שגבר שהוא מכיר חמוד.." לא נשמע לי כמו "עושה לו כל הזמן טיזינג". אבל במציאות יכול להיות שכן ויכול להיות שלא.
בעיניך למילה הזו יש פירוש מיוחד והוא בכלל לא דומה למילה "נחמד". ואגב, היא לא כתבה שהיא אמרה לו שהיא נמשכת לגבר בעבודה אלא שהיא תפסה טרמפ.
היא מתארת את בעלה כ"קנאי ברמות". ודווקא כאן את עושה "חושבים" למה היא התכוונה (מה שלא עשית בהתחלה על המילה "חמוד").
יכול להיות מצב שהיא באופן קבוע מדברת על גברים אחרים (ולא בגלל טיזינג, אלא אולי היא מתוסכלת מהיחסים איתו), ואולי הוא לא סומך עליה (עובדה שהיא מסתירה ממנו דברים) ולכן מגיב בצורה שהיא מפרשת אותה כקנאה.

הדוגמא של נמשכת למישהו בעבודה הייתה כדי להראות שלא כל דבר שעובר בראש אומרים לבעל - לא ניסיתי להגיד שזה מה שהיא אמרה. וגם לבוס לא אומרים כל דבר שעובר בראש פ, וכו׳. סליחה אם זה לא ברור.
לגבי זה שאולי היא לא התכוונה לכך במילה חמוד - מאוד יכול להיות שהיא לא התכוונה. לכן הדגשתי בפניה מה המשמעות שיכול להיות שבעלה חשב שהיא מתכוונת אליה, ושבשלה לא כדאי לה להשתמש במילה חמוד כשהיא מתארת גברים אחרים שהיא פוגשת.

למעלה