בעניין גנטיקה וקלאב פוט

shian

New member
בעניין גנטיקה וקלאב פוט

מעניין אותי מה מהות הקשר הגנטי בעניין הקלאב פוט. ברור לי שיש קשר כי אני עצמי נולדתי עם איזה שהוא סוג של דפורמציה ברגליים שעבר על ידי תרגילים שעשו לי במשך כל שעות היום בחודשיים הראשונים לחיי (זה היה לפני אי אלו שנים.....) בני נולד עם קלאב פוט קלאסי (גם זה היה לפני אי אילו שנים...) היום הוא כבר בן 12, משחק כדורגל, טניס, רץ, רוקד במסיבות ועושה כל מה שעושה ילד אחר בגילו - המשפט האחרון היה לטובת כל ההורים שנמצאים "בתוך זה" ודואגים. בתי (בת 9) נולדה עם עיוות קל שעבר על ידי תרגילים בלבד אחרי מספר שבועות. מעניין אותי אם מדובר בצורת הרחם או בגנים מסויימים, בזמנו לא ידעו לתת לי תשובות על זה, אשמח לדעת אם היום יודעים יותר. מאחלת בהצלחה לכל מי שבתוך זה, מי כמוני יודע שזה לא קל, אבל מאידך גיסא יש לי ילד אחד מלאך מול העיניים שאין לו שום בעייה!!! ילד שמח ובריא שעושה הכל (לפעמים מתחמק משיעורים אבל זה לא ממש קשור...)

שלום וברוכה הבאה.

אני מצרפת מה שקוקימן כבת כאן לא מזמן, נראה לי שאז הגענו לכך שאף אחד לא יודע את הסיבה, ממש לא: האמריקאי. העוסק במחלות של בני אדם עם הקשרים גנטיים. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?CMD=Search&DB=omim כשמקלידים שם clubfoot מקבלים 54 תוצאות. בתמצית המידע מוצע מודל גנטי כלשהו. אבל אין שום דבר מוכח וסגור. יש מחלות קשורות (למשל שאחת התופעות בהן היא ק"פ). לחלקן יש גנים משוערים שנמצאו. בקיצור רב הנסתר על הגלוי." תודה על העידוד ונשמח להמשיך לראותך כאן עידית אמא לאושרי בן חצי שנה עם ק"פ בשתי רגליים ומטופל בשיטת ד"ר פונזטי.

עכשיו יהיה קל יותר

והקישורים למטה: "המקור האופטימלי לחיפוש הוא מאגר מידע OMIM האמריקאי. העוסק במחלות של בני אדם עם הקשרים גנטיים. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?CMD=Search&DB=omim כשמקלידים שם clubfoot מקבלים 54 תוצאות. בתמצית המידע מוצע מודל גנטי כלשהו. אבל אין שום דבר מוכח וסגור. יש מחלות קשורות (למשל שאחת התופעות בהן היא ק"פ). לחלקן יש גנים משוערים שנמצאו. בקיצור רב הנסתר על הגלוי."

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כמו שעידית כתבה, אין מידע וודאי על קשר גנטי. וכמו שכתבת-זה אולי לא קל לפעמים אבל מתגמד לעומת המלאך הקטן...

ברוך הבא../images/Emo24.gif

נעים מאוד אני אורית אמא לתמיר בן השנה וחודש בעל ק"ב בשתי רגליו. קודם כל תודה על העידוד, נקווה שזה באמת כך, למרות שפעמים רבות אמרו לנו שילדי ק"פ יתפקדו בדיוק כמו ילדים רגילים, עדיין יש עדיות לכך שלא תמיד זה המצב. לגבי שאלתך האם צורת הרחם משחקת תפקיד, אז לדעתי יש קשר, יש לי רחם עם מחיצה ובתור עובר תמיר גדל בצד אחד של המחיצה, דבר שגרם לחוסר במקום וכנראה גם להתקפלות של הרגליים, זוהי רק סברה אחת מיני רבות,אבל זו גם הסיבה שהוא לא יכל להתהפך למצג ראש ובגלל זה, עשיתי קיסרי, מעניין לבדוק גם את הקשר הזה... את מוזמנת לרשוב או לכתוב לי במסר את תאריכי הלידה של הילדים ולספר עליהם קצתף רק אם את רוצה.ואולי באמת במפגש הקטן ביום שבת שיהיה, יהיה לטלטול עם מי לשחק. לילה טוב אורית

גנטיקה

ליותם יש קלאב פוט ברגל שמאל ולסבתא שלי היה קלאבפוט בשתי הרגליים אשר לא טופל ועד סוף ימיה היא הלכה על רגליים עקומות, גידלה 5 ילדים ו-2 בעלים. יש לציין שלא לאבי ולא לי יש את הבעיה - דילוגי דורות...

למעלה