בעניין הגונאל F

• פותח הנושא ytyr
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

ytyr

New member
בעניין הגונאל F

בעניין הגונאל F
אני ממש צריכה להתייעץ איתכן. התחלתי היום להזריק את הגונאל F בבטן. בטיפולים קודמים שלי הזרקתי רק מנוגון כך שהשימוש בגונאל F הוא חגש עבורי. כשהזרקתי היום ממש התקשיתי לדחוף את החומר שבמזרק כד כדי כך שממש נאלצתי להוציא את המחט 3 פעמים ובכל הכנסה של המחט להזריק עוד קצת חומר עד שסיימתי אותו. האם אתן מכירות מצב כזה, או שמשהו בהזרקה שלי לא נכון????? אשמח מאוד לקבל תגובות ומהר. תודה מיכל

baby4u

New member
הזרקת GONALF

בעניין הגונאל F
אני ממש צריכה להתייעץ איתכן. התחלתי היום להזריק את הגונאל F בבטן. בטיפולים קודמים שלי הזרקתי רק מנוגון כך שהשימוש בגונאל F הוא חגש עבורי. כשהזרקתי היום ממש התקשיתי לדחוף את החומר שבמזרק כד כדי כך שממש נאלצתי להוציא את המחט 3 פעמים ובכל הכנסה של המחט להזריק עוד קצת חומר עד שסיימתי אותו. האם אתן מכירות מצב כזה, או שמשהו בהזרקה שלי לא נכון????? אשמח מאוד לקבל תגובות ומהר. תודה מיכל
הזרקת GONALF
אני מזריקה את הגונאל כבר 9 ימים (איך הזמן רץ) בהתחלה 2 אמפולות ועכשיו יומיים כבר 3 אמפולות. זה הטיפול הראשון והפעם הראשונה שאני מזריקה לבד - בבטן ואין לי בעיות בהזרקה או דחיפה של החומר, אולי המזרק או המחט לא היו בסדר? האם דחפת את המחט עד הסוף בבטן ??

מיכל, זה לא באשמת החומר...

בעניין הגונאל F
שלוש דקירות... אאוץ'
! זה נשמע לי דווקא כמו מזרק סרבן. אני זוכרת שבפעם-פעמיים הראשונות שהזרקתי לעצמי גם הרגשתי שהבוכנה מקשה על דחיפתה פנימה, אבל נדמה לי שזה היה יותר מהחשש שלי להכאיב לעצי. מהרגע שרכשתי מיומנות, זה החליק בלי בעיות. אם ערבבת נכון את האבקה בממס (אגב, כמה אמפולות?) החומר נהיה לגמרי נוזלי (גם אם יש טיפ טיפה בועיות קטנות) ואין שום סיבה שהחומר יקשה על ההחדרה. גונאל-אף ידוע לרובנו כחומר מאוד ידידותי, לא מציק, לא שורף ולא מגרד. אני מציעה לך לגשת לאחות בקופת החולים ולקבל שוב הדרכה בהזרקה. לא יזיק לרענן את הזכרון. בעקרון, צובטים פיסת בטן בחלק שמתחת ומצידי הטבור, (ובינינו, למי אין שם קצת עודפים לצביטה?) מחטאים באלכוהול ומחדירים את המחט בזוית של 45-90 מעלות. תנועת החדרת המחט כדאי שתהיה מהירה וחדה ואילו דחיפת הבוכנה והזרקת החומר כדאי שתהיה לאט-לאט. אחר כך מושכים מהר את המחט החוצה, שוב מחטאים וקצת ממסג'ים את המקום עם הצמר גפן. זהו! אגב, למה את מזריקה בשעה כל כך מוקדמת? בדרך כלל ממליצים להזריק בשעות אחר הצהריים עד הערב ולא קודם, כדי שאפשר יהיה לקבל הוראות טלפוניות בשעות הצהריים המאוחרות אחרי בדיקות הדם והאולטרסאונד. אל תהססי לשאול ולבקש עזרה. בשביל זה בדיוק אנחנו כאן. בהצלחה!

ytyr

New member
גונאל F

שלוש דקירות... אאוץ'
! זה נשמע לי דווקא כמו מזרק סרבן. אני זוכרת שבפעם-פעמיים הראשונות שהזרקתי לעצמי גם הרגשתי שהבוכנה מקשה על דחיפתה פנימה, אבל נדמה לי שזה היה יותר מהחשש שלי להכאיב לעצי. מהרגע שרכשתי מיומנות, זה החליק בלי בעיות. אם ערבבת נכון את האבקה בממס (אגב, כמה אמפולות?) החומר נהיה לגמרי נוזלי (גם אם יש טיפ טיפה בועיות קטנות) ואין שום סיבה שהחומר יקשה על ההחדרה. גונאל-אף ידוע לרובנו כחומר מאוד ידידותי, לא מציק, לא שורף ולא מגרד. אני מציעה לך לגשת לאחות בקופת החולים ולקבל שוב הדרכה בהזרקה. לא יזיק לרענן את הזכרון. בעקרון, צובטים פיסת בטן בחלק שמתחת ומצידי הטבור, (ובינינו, למי אין שם קצת עודפים לצביטה?) מחטאים באלכוהול ומחדירים את המחט בזוית של 45-90 מעלות. תנועת החדרת המחט כדאי שתהיה מהירה וחדה ואילו דחיפת הבוכנה והזרקת החומר כדאי שתהיה לאט-לאט. אחר כך מושכים מהר את המחט החוצה, שוב מחטאים וקצת ממסג'ים את המקום עם הצמר גפן. זהו! אגב, למה את מזריקה בשעה כל כך מוקדמת? בדרך כלל ממליצים להזריק בשעות אחר הצהריים עד הערב ולא קודם, כדי שאפשר יהיה לקבל הוראות טלפוניות בשעות הצהריים המאוחרות אחרי בדיקות הדם והאולטרסאונד. אל תהססי לשאול ולבקש עזרה. בשביל זה בדיוק אנחנו כאן. בהצלחה!
גונאל F
האמת שאני חושבת שלא ממש הרגשתי את הדקירות עצמן ולו מהמחשבה שאני לא מצליחה להעביר את החומר אל תוך הבטן שלי............... בעניין החשש להכאיב לעצמי - אולי את צודקת למרות שלא הרגשתי שום חשש לפני. אני לא זוכרת אם כבר סיפרתי על עצמי ואם לא אז אולי זה הזמן: אני אם לשני ילדים (בן בן 5 ו 3 חודשים ובת בת 3 ו 3 חודשים) שגם אותם הבאנו לעולם בעזרת טיפולי IVF. הבן בטיפול רביעי והבת בטיפול ראשון. עכשיו התחלנו את המסיכת החדשה של הטיפולים להבאת ילד שלישי. כך שבעברי (לפני 4 שנים לערך) הזרקתי לעצמי והאמת שאני לא ממש זוכרת שהיו לי בעיות עם זה. כיום, אני מזריקה 3 אמפולות. כנראה שאולי בגלל שזה היום הראשון לא ממש הלך לי????????????? נראה מה יהיה מחר??????????????? בעניין שעת ההזרקה זו השעה הכי נוחה לי מבחינת הילדים - הם לא בבית ושקט לי בראש. במחלקה אמרו לי שזה ממש לא משנה שעת ההזרקה רק חשוב שתהיה קבועה פחות או יותר. שתדעו לכן שכשהזרקתי לא הייתי בבית וכל-כך חיכיתי לרגע שאגיע בשביל להכנס לפורום שזה ממש לא להאמין!!!! אז תודה רבה לכל מי שהגיבה לפנייתי. בי, מיכל

../images/Emo23.gif לחברה הכי שלי....

בעניין הגונאל F
לחברה הכי שלי....
רוצה להגיד לך מה שאני לא מסוגלת במילים.... יודעת שאת עוברת תקופה לא קלה, מחזיקה לך אצבעות שתקלטי במהרה... מאמינה שלעולם לא אוכל להבין לגמרי את כל מה שאת עוברת אבל רק שתדעי שאת כל עולמי!!! מתה עלייך בהצלחה

אמאלה2

New member
וואו איזו חברה מקסימה את ../images/Emo39.gif

לחברה הכי שלי....
רוצה להגיד לך מה שאני לא מסוגלת במילים.... יודעת שאת עוברת תקופה לא קלה, מחזיקה לך אצבעות שתקלטי במהרה... מאמינה שלעולם לא אוכל להבין לגמרי את כל מה שאת עוברת אבל רק שתדעי שאת כל עולמי!!! מתה עלייך בהצלחה
וואו איזו חברה מקסימה את

מצב
הנושא נעול.
למעלה