בעניין הסכם שיתוף פעולה

orna95

New member
בעניין הסכם שיתוף פעולה

אני מתעדת להקים אתר שהוא כרגע ללא מטרת רווח, לקהל הרחב, ואני צריכה לעשות שיתוף פעולה עם גורמים נוספים שיזינו תוכן, וכך יהיה שת"פ ביננו, כאשר האתר שלי מקדם אותם, והם נותנים לי תוכן, אבל איני יודעת מה יהיה בעתיד, גם אם אין מודל עסקי, במידה ומשקיע ירצה לרכוש ממני את האתר, אני צריכה הסכם שיגבה אותי שהאתר הוא רק שלי ואני לא מתחלקת ברווחים, איזה סוג של הסכם מתאים לזה? ניסיתי לחפש ברחבי האינטרנט ולא מתאתי כיוון.

אורנה שלום

את עומדת להשקיע הרבה כסף וזמן בהקמת האתר ובקידומו.

לא הייתי מחפש באינטרנט חוזה שטיבו אינו ברור שברגע האמת לא יסייע לך, בעיקר אם את רוצה לשרוד בדיקת נאותות של משקיע.

מוטב שתגשי לעורך דין אשר יעשה לך סדר ובין השאר ינסח חוזה שיתאים לצרכייך. יש הרבה סוגיות להסדיר במיזם שתואר על ידך, זה חוזה מורכב ולכן תני לאיש מקצוע לעשות את העבודה עבורך.

האמיני לי, בתי המשפט עמוסים בתיקים שהתחילו בגלל אנשים שלקחו חוזה מהאינטרנט שבסוף התברר שלא פתר להם דבר, ועורכי דין מתפרנסים יפה מאוד מאותם אנשים. אל תהיי אחד מהם.

גילוי נאות: הנני עוסק בתחום המסחרי, סטארטאפים, קניין רוחני ואינטרנט. אשמח לסייע לך, מוזמנת ליצור עמי קשר בפרטי.

orna95

New member
אוקי, זה לא סותר

בשלב ראשון אני צריכה כמו זיכרון דברים כללי, כיוון שיעזור לי אך לדבר בשיחה ראשונה, ובשביל זה יספיק לי חוזה מהאינטרנט, אם אפשר להפנות אותי.

בשלב שני כאשר דברים יהיו באמת קונקרטים (כי אני עדין לא יודעת מי ומתי ישתפו איתי פעולה), אז בוודאי שאעשה זאת אצל עורך דין.

דרך אגב אני לא הולכת להשקיע הרבה כסף באתר.
ובכל מקרה אודה אם תוכל לשלוח לי את הפרטים שלך - בפרטי

שלחתי את הפרטים, אבל רק לפרוטוקול...

1. זכרון דברים הוא לרוב חוזה מחייב לכל דבר אלא אם יודעים לנסח זאת בדרך מאוד מסוימת, לכותרת אין משמעות אלא לתוכן. מרבית האנשים שאינם משפטנים מנסחים חוזה מחייב בעוד שנדמה להם שהם לא מחויבים לדבר שכתוב;
&nbsp
2. חוזה מהאינטרנט הוא חוזה שטיבו אינו ברור ובוודאי לא כזה שיגן על האינטרסים שלך, בכל מקרה זו רשלנות מקצועית מצדי אם אני מנסה "לדוג" חוזה כזה;
&nbsp
3. דווקא בגלל שאת לא הולכת להשקיע הרבה כסף באתר כדי שיהיה לך ליווי משפטי וחוזה שיגן עלייך. התביעה הראשונה שתחטפי תעלה הרבה יותר מחוזה מסודר.
&nbsp
בתי המשפט עמוסים במקרים שבהם אנשים השתמשו בחוזה שמצאו מהאינטרנט שברגע האמת לא עזר להם בדבר.
&nbsp
ועוד הערה לסיום - כרגע כביכול יש לך ברירה האם לפנות לעורך דין ואת אפילו יכולה לנסות להשוות מחירים. אחרי שתחטפי תביעה ויהיה לך זמן מוגבל לחפש עורך דין, המחיר יהיה בהתאם ואת תהיי הצד החלש במשא ומתן על המחיר.
&nbsp
האמיני לי שעורכי דין מתפרנסים נהדר מסכסוכים משפטיים. עורכי דין מסחריים, כמוני, מנסים למנוע ממך להגיע לשם בסך הכל.
&nbsp
בהצלחה.

Itzik RDVC

New member
מצטרף להמלצה של אורנה, קחי עורך דין

אנשים מפחדים שזה יכול לעלות יקר, אבל בסוף תמיד יותר זול לשלם לעורך דין לפני מאשר אחרי.....

אם תרצי אשמח להמליץ על עורך דין בתחום

עורך דין . שאלוהים ישמור

2 עורכי דין עבדו עלי ועל אישתי ז"ל הראשונה

1. עבור רשלנות רפואית לקח 18 אלף ש"ח . ולא היגיש אפילו תביע
2. עורך דין בענייני הגירה . לקח "מעט" רק 6000 ש"ח . וסתם כתב מיכתב

לרשות ההגירה . ללא היגיון. מזל שלא נתתי לעורך דין מת"א 15 אלף ש"ח + מע"מ

שביקש . וגם סתם. היום אני מכיר את חוקי ההגירה .

מה שלא נעשה בכוחות עצמך . לא שווה כלום

Itzik RDVC

New member
אומרים לך פה אנשים מנסוים שאת עושה טעות

זה לא יהיה אחראי לשלוח אותך לכזה חוזה, אני גם לא יודע איפה יש.

גם לדבר ראשוני זה פשוט טעות שיכולה לעלות לך ביוקר.

אני מבין שבתחילת הדרך לא רוצים או לא יכולים להשקיע כסף רב, אבל תאמיני לי, אפשר למצוא עורכי דין חביבים שיתנו לך מחיר נמוך עבור השרות הראשוני תוך הבנה שאם תצליחי את בוודאי תמשיכי איתו ויהיה לו פרנסה מזה.

למעלה