בעניין השיעורים ללטינית

yuval k

New member
בעניין השיעורים ללטינית

רק סקר קטן: מי (עדיין) ממשיך עם זה? אני יודע שזה לא קל ללמוד לבד, אבל גם לא הייתי רוצה סתם להרגיש לא נעים בגלל רווחי הזמן (שוב, אני מצטער
) אם במילא אף אחד לא מתעניין בשיעורים

אני אני!

למרות שסביר להניח שבחיים לא ראית אותי בפורום. אני בעקביות מירבית קורא את השיעורים בלטינית. ממש עוזר לי בשיעורי הבית. (כן, בתיכון שלי מלמדים לטינית) ועוד כמה אנשים מהכיתה שלי גם קוראים את השיעורים.

yuval k

New member
...וואו ../images/Emo12.gif

איזה תיכון זה? וכמובן, ברוך הנמצא! (או ברוכים הנמצאים...)

תודה

תיכון עמית עמל בראשל"צ המורה שלנו הוא ד"ר להיסטוריה משהו עם התמחות בשפות משהו כזה, (הוא מדבר הרבה שפות.. ומשומה הוא גם נחמד למי שמדבר שפה שאינה אנגלית או עברית, כמוני.. גרמנית וצרפתית.. ובכלל למי שמצטיין בלטינית) (לצערי, אין עדיין (עדיין!) יוונית.. )

soferk73

New member
אני ממשיכה ../images/Emo13.gif

ואני מוכרחה לציין שבשבילי זה טוב שיש רווחי זמן, זה נותן לי זמן לשנן היטב את החומר

אני פרשתי עם תחילת שנת הלימודים

אני קצת מצטער על זה שנעלמתי בלי להודיע, אבל כך התגלגל העניינים. בכל אופן, גילתי שזה בלתי אפשרי עבורי ללמוד בפנימיה, ללמוד לשתי הגברות , לתחזק חיי חברה וללמוד לטינית בו בזמן :( אני מקווה שלימודי הלטינית ימשכו כאן.בכל אופן, ארצה לדעת אם תסכים, יובל שאעלה את השיעורים לו'יקיספר.

yuval k

New member
זה בסדר ../images/Emo140.gif גם אני מחזיק את

היוונית בעדיפות קצת נמוכה בגלל סיבות דומות. אני, כמובן, מסכים---אבל אני חושב שכדאי לראות איך זה מתקדם, ואולי אערוך שינויים בשיעורים קיימים (למשל, אריסטובלוס הציע שיטה שונה לארגון היחסות שאני מוצא הגיונית יותר).

בן אבק

New member
עוקבים עוקבים

התחלתי לפני כמה שבועות- בערך שיעור לשבוע (זה מה שהזמן מאפשר לי)- כרגע בשיעור הרביעי. רק אולי יהיה כדאי לתבל את השיעורים, כי מרוב הטיות וסופיות התחיל לכאוב לי הראש. דרך אגב, יש איזו דרך קלה לזכור את כל הסופיות האלה? (ראשי תיבות, שיר, משהו?)

yuval k

New member
ובכן, אחרי ששמעתי את Mrs Lanckton

(מורתי שתחי' ב-Newton South) שרה עם Beginning Latin 1 איזה השיר על ההטיה הראשונה (a ae ae am / a ae arum / is as is // that's the first declension / now I really know it / sing with me / sing with me, לפי המנגינה של צלצול ביה"ס הקרוב למקום מגוריך. אפשר להגיד שמלבד ערבות השירה אהבתי במיוחד את החלוקה לשורות. או שלא כל-כך)...
צודק לגמרי בעניין התיבול. אשתדל ליישם. ובעניין דרך לזכור: תתמקד בצורות דומות (למשל, בהטיה הראשונה והשנייה צורת הגניטיבוס ביחיד זהה לצורת הנומינטיבוס ברבים; צורות הדאטיבוס ואבלטיבוס ברבים זהות; האקוזטיבוס תמיד מורכב מהאות הדומיננטית של ההטיה בתוספת m; וכו'), ומעבר לזה, הרבה שינון ותרגול. ואגב, שיעור בשבוע, במיוחד אם אתה עקבי, זה מצויין עבור למידה דרך האינטרנט

d a p h n a

New member
שיטה שממש עובדת

המרצה שלי לשנה א' בלטינית היה מכריח אותנו פשוט לחזור על ההטיות במין חצי שיר כזה בכיתה. היינו עושים את זה בתחילת כל שיעור (לצערי הגענו בשנה הזו רק עד נטייה 3 של השמות, ולכן את רביעית וחמישית אני לא כל כך זוכרת). עכשיו אם תעיר אותי באמצע הלילה, אני עדיין אדע להגיד: a ae ae am a, ae arum is as is us i o um o, i orum is as is וכו'. בלי בכלל לחשוב על זה. הבעיה היחידה היא שבשנה ב' היתה מרצה אחרת, והיא שינתה לנו את הסדר כך שהגנטיבוס התיישב לו במקום אחר, ועכשיו אני צריכה כל פעם לשבת ולחשוב מה הסדר בכל נטייה.

d a p h n a

New member
ממש בסוף השנה הצלחנו להגיע....

לנטייה רביעית+חמישית, אבל כבר היינו יותר עסוקים בפעלים ולא ממש הקדשנו להן את הזמן הראוי.

Eldad S

New member
אני בהחלט עוקב,

לומד, ונהנה. מקווה שתמשיך עם השיעורים, יובל. גם אם יש הפרשי זמן בין שיעור לשיעור - לא נראה לי שזה מפריע.

double O S

New member
יש פה שעורי לטינית?#$%^$?../images/Emo96.gif

הולישיט
שליטת עולם
!!!!!!!11111111

yuval k

New member
תודה לכולכם על הפידבק!

אני מקווה לפרסם שיעור במוצאי החג. חג שמח
(כאן עדיין לא נכנס החג...)

maddr

New member
ובכל זאת...

איך אתה רוצה את הקרדיט? (הכינוי שלך כאן, שם שונה או שאתה רוצה שהעריכות יהיו על שמך ואז אתה תכניס לויקיספר) בכל מקרה אני מאוד מודה לך על ההסכמה. אלי.

למעלה