בעניין כתובה ורבנות

רחלי1

New member
בעניין כתובה ורבנות ../images/Emo35.gif

היי לכולן!
שאלה קצת ארוכה ומנדנדת..: מישהי יודעת היכן קונים כתובה מסוגננת, מה בדיוק הסיפור של כתובה מהרבנות, ובכלל, מה הם השלבים (או, לחילופין - הסיוטים) שצריך לעבור בדרך לתיק הנישואין, בהנחה ששנינו גרים ונישאים בתל אביב? גם תשובות חלקיות יהיו בסדר
תודה וסו"ש נעים!

מזאלונה

New member
אז ככה...

לגבי הכתובה המסוגננת - יש שמות של כמה אנשים שמכינים כתובות כאלו ב"מתחתנים" (אין לי כבר את הספר ולכן אני לא יכולה לתת לך טלפונים, אבל בטוח שיש ליותר מאחת כאן...) לגבי ההליכים ברבנות: אתם צריכים להתייצב ברבנות עם תעודות הזהות שלכם ו-2 או 3 (אני שפוט לא זוכרת..) תמונות שלכם כדי לפתוח תיק נישואין. מאיתנו ביקשו להביא גם הורה מכל צד יחד עם הכתובה שלו/ה. אחר כך צריכים לבוא שני עדים שיעידו שהם מכירים אתכם ויודעים שאתם רווקים (במקרה שלנו העדים לא הגיעו באותה פעם אלא בפעם אחרת). באותה הזדמנות שבה פתחנו תיק נישואין עברתי גם הדרכה מרנינה אצל הרבנית. בערך שבוע לפני החתונה צריך להתייצב שוב כדי לשלם על פתיחת תיק הנישואין וכדי לקבל את הכתובה מן הרבנות. במקרה שלנו היה לנו רב (של צוהר) ולכן רק מסרנו שיש לנו כבר רב משלנו. סך הכל 0 לא נורא מסובך ובאמת לא כל כך נורא...

הילית*

New member
אצלנו זה היה מעט שונה

התייצבנו ברבנות עם תעודות נישואין של ההורים, תעודות זהות ו- 3 תמונות של כל אחד. את תעודת הנישואין של ההורים של חבר שלי לא מצאנו והם הציעו שנביא תעודת נישואין של אחותו... על מנת להוציא תעודת רווקות שלחנו במועד מאוחר יותר 3 אנשים (בעקרון צריך שני אנשים לא מהמשפחה של כל אחד, אבל אפשר גם אותם אנשים). פגישה עם הרבנית עשיתי במועד מאוחר יותר וסיימתי איתה בפעם אחת. היא גם אישרה לי את תאריך הנישואין ונתנה לי פתק למקווה. כתובה מקבלים כשבוע לפני החתונה. ועוד משהו, צריך לשלם עבור הרישום הזה 600 ש"ח ואם מוציאים תעודת רווקות בעיר אחרת (כאשר אחד מבני הזוג רשום בעיר אחרת) יש לשלם כ- 130 ש"ח. חוץ מזה, אם יש לכם רב אז אתם צריכים להביא את השם שלו ואת התעודה שהוא מורשה לנישואין. בסה"כ ממש לא נורא...

מזאלונה

New member
אבל אם אתם סטודנטים...

משלמים רק חצי מחיר. בעלי, שיחייה, הוא סטודנט ואני הייתי "חצי סטודנטית" (למדתי לתעודת הוראה לפרא - רפואיים בלווינסקי... מה זה סטודנטית חרוצה, פעם בשבוע 3 שעות של חרטא...). הם אפילו לא בדקו אם יש לנו תעודת סטודנט.

רחלי1

New member
אתן מ-ד-ה-י-מ-ו-ת!!! ../images/Emo51.gif

תודה לכולכן...!!! אני ארכז את התשובות המושקעות שלכן ואפצח בהתארגנויות. מלאן ת´לפים תודות, באמת הארתן את עיני המודאגות. (חוץ מזה, נחמד לגלות שגם בסו"ש יש תנועה בפורום...) צ´או

למעלה