בעניין מקטרות: מה עושים שלא יכבה?

בעניין מקטרות: מה עושים שלא יכבה?

זה נכבה לי מהר. וכל 2 דקות צריך להדליק מחדש. מה עושים?
 

smoker is me

New member
אהלן. בקשר למקטרת שנכבית...

אם תדפדף למטה בהודעות תראה שכתבתי די הרבה בכל הנוגע לעישון מקטרת והשימוש בטבק.בעיקרון, אם המקטרת נכבית לך כל הזמן--1. יכול להיות שמדובר בטבק ישן שהתייבש,ולכן כבר לא ראוי לשימוש.(באיזה טבק אתה משתמש?) 2. שמילאת את המקטרת מעט מדי או יותר מדי. מעט מדי--כשאתה שואף מהמקטרת,יש תחושה "אוורירית", ואז אין בעירה או שהבעירה חלשה ולא מספקת יותר מדי-- הטבק דחוס מדי ולא מאפשר מעבר אויר בכלל , ושוב, אין בעירה. בכל מקרה, בהדלקת את המקטרת בפעם הראשונה יש לתת כמה שאיפות חזקות בזמן ההדלקה, ולאחר מכן, כל כמה דקות לדחוס את הטבק שבמקטרת-לתת לו לחיצה קלה מלמעלה כי בזמן הבעירה הטבק מאבד מדחיסותו ונוטה להיכבות. מקווה שעזרתי לך.
 
תודה אני ינסה ונראה..והטבק שלי

חדש וטרי . ותגיד לי בעניין הניקוי של המקטרת. מה טוב ומה לא לעשות.
 

smoker is me

New member
../images/Emo41.gifאיך לנקות מקטרת---

ראשית יש להפריד את "ראש" המקטרת מן הפיה.להעביר מנקה מקטרות- שנראה כמו חוטר לבן או צבע אחר- שניתן לקנות בכל חנות טבק (עולה גרושים).כדאי לקנות גם נוזל נקוי (עולה כ-20 ש"ח) שממיס את הניקוטין שמצטבר אחרי כמה עישונים: מספיגים קצת נוזל על חתיכת בד ומנקים. כמובן שאפשר גם להספיג את החוטר בנוזל. יש לחכות שהנוזל יתייבש לחלוטין לפני שמעשנים!! חשוב מאד : אסור לגרד בעזרת סכין את חלקו הפנימי של "ראש" המקטרת.גם אם נראה שכביכול הוא שרוף מבפנים והצטברה עליו שכבת פחם. השיכבה השרופה למעשה יוצרת מעין בידוד ששומר על "ראש" המקטרת להמשיך ולהישרף. אם מגרדים שכבה זו, לבסוף ראש המקטרת ייסדק --והלכה המקטרת. כמובן שאין לנקות את המקטרת בסבון ומים, חומץ או כל חומר אחר כפי שנשאלתי בעבר. לסיום - התכוונתי איזה סוג טבק אתה מעשן---יעני, מה שמו?
 

smoker is me

New member
המלצה לגבי טבק---

שאלה קשה. אני יכול להגיד לך מה אני מעשן, אבל זה כל כך סובייקטיבי, שאני לא רוצה סתם להמליץ לך, ואח"כ תתבאס ותקלל אותי...
אני אוהב טבקים אנגליים, בעיקר דנהיל ופיטרסן, ובתוך פירמות אלו אני מעדים את אלו שמבוססים בעיקר על טבק "לטקיה" (טבק שחור וחזק) עם קצת perique שנותן עוד אלמנט של חריפות.קשה לי להאמין שזה ימצא חן בעיניך, אבל אם תגיד לי מה ניסית עד היום ומה מצא חן בעיניך עד כה, אני אמח לתת לך המלצה או שתיים שיתאימו לך.אני באוםן עקרוני מזמין כל חודש 2-3 קופםאות טבק חדשות שעוד לא ניסיתי, כדי לגוון.אני מזמין דרך חנות בארה"ב,באינטרנט, ואני גם חבר בפורום מעשנים שם. הם יכולים 24 שעות לדבר רק על טבק ומקטרות.
 
אתה בטוח ב 100 אחוז לגבי דחיסה ?

או ששניינו חושבים על אותו דבר ברמות שונות ? יצא לי לעשן מקטרות בחיי ובדרך כלל מדי פעם צריך להעיר אותן בפמפום קטן או לעיתים הדלקונות קטנה ... אבל בקשר לדחיסה ולמה שאמרת נשמע לי קצת מוזר כי לסבא של חברה שלי לשעבר היה מתקן שנועד לדחוס טבק למקטרת ולתת לו צורה לפני ששמים אותו בתוך המקטרת ... אז נשמע קצת מוזר ...
 

smoker is me

New member
בטוח?..כן ,אני בטוח. קרא את ההמשך--

אם הטבק טרי (לא יבש), ובאיכות טובה - (כן, יש גם סוגי טבק זולים, באיכות גרועה, שלמעשה אינם 100 אחוז טבק ונתערבבו בהם חלקים שונים של העלה שאמורים להיות מנופים),ודחסת את הטבק כמו שצריך במקטרת,והדלקת אותה בצורה אחידה (כמו שמדליקים סיגר)-----אין סיבה שתצטרך לשוב כל כמה דקות ולהדליק אותה, אלא אם הנחת אותה בצד כמה דקות והיא כבתה. אני לא יודע לאיזה מתקן דחיסה אתה מתכוון, על כל פנים ינו "קיט" מתכת קטן כזה,שבעזרתו דוחסים מדי פעם במהלך העישון את הטבק. תאמין לי, גם מפתח יעשה את העבודה הזו ואפילו סתם חתיכת מקל או כל אילתור אחר--ממש לא חשוב.אין צורך לתת לטבק צורה מיוחדת לפני ששמים אותו במקטרת, פשוטשמים במקטרת (כמובן לא את כל הכמות בפעם אחת אלא במעין "שכבות" ) ומדליקים. טבק מגיע בקופסאות ב 3 גירסאות: בתפזורת, בקוביה דחוסה (נקרא באנגלית flake או cake ) וב"פלגים"---מעין גלילים קטנים דחוסים.
 
למעלה