בעניין נסיעות לחו"ל

ronnyw

New member
בעניין נסיעות לחו"ל

אני מעוניינת להתייחס לעניין, גם כי נשאלתי וגם כי אני זוכרת את תקופת היובש שלי, בה פחדתי לסוע. כשמצב הורי התחיל להתדרדר, כשטרם הבנתי את גודל הבעיה, את מישכה ואת כל ההשלכות שלה, התחלתי להמעיט בנסיעות. (בד"כ נהגתי לסוע די הרבה, הן לעבודה והן לבילויים. נסיעותי ארכו בין יומיים לשבועיים). חייתי כל הזמן בהרגשה, שמשהו בטח יקרה כשלא אהיה, ואז מי ידע מה לעשות, איך ארגיש שלא הייתי שם לצידם וכו' וכו'. אז נסעתי רק כשהיה הכרח, טילפנתי ובילבלתי את המוח בכל הזדמנות, שיגעתי את כולם, לא נהניתי , הייתי מתוחה והיסטרית. בתחילת תקופת הפיליפיניות (5 שנים) לא סמכתי עליהן ( או על אחי, או על בעלי), ונהגתי בצורה דומה. לאט לאט התחלתי להבין ש: א. מדובר בתקופה רבת שנים. אסור לי לקחת פסק זמן ארוך כל כך מהחיים. הן מבחינת ילדי ומשפחתי, הן מבחינת עבודתי, והן מבחינתי עצמי - הנאותי, תחביבי וכו'. ב. הקלישאה "בתי הקברות מלאים באנשים ללא תחליף" נכונה. מסתבר שעם הערכות נכונה, אחרים יכולים לתפקד טוב כמוני. ואפילו אם קצת פחות טוב ממני - גם זה מספיק. ואגב - מי בכלל אמר שהתפקוד שלי, שאני מאמינה שהוא מושלם, הוא אכן כזה? במקביל גם דרכי ההתקשרות (מייל, סקייפ, עלויות שיחות טלפון) הפכו את הקשר עם הבית להרבה יותר זמין. מה אני רוצה לאמר? את מה שאני אומרת תמיד לאורך כל זמן מעורבותי בפורום הזה: אנשים - המשיכו את חייכם. הערכו להמשך חייכם, קחו עובד זר, ערבו בני משפחה נוספים, קחו שמרטפים (שמרסבים?..) וצאו לסרט, בלו. אם אפשר - סעו לחו"ל. פיליפינית ממוצעת מתפקדת נהדר גם בלי שנשב לה על הוריד. עד כאן. ועוד מילה על עובד זר (לטובת אסתר, טובה, נילי ואחרים) מעבר למה שכבר כתבתי ובירברתי למעלה ובעבר, יתרונם הגדול גדול הוא השחרור שלנו מסד השעון, אותו סד מעיק וכבד שקובע שכל חיינו, 24 שעות היממה, יתנהל על פי השעון המוטרף של החולים שלנו.

../images/Emo140.gifרוני כל הכבוד לך

את עושה את הדבר הנכון סעי תהני המשיכי הכל כרגיל וה' יהיה בעזרך, את כותבת נכון, יש מייל ,סקייפ, פלפון, וכו' אם יש מי שמשגיח ושומר מה הבעיה?,

צודקת במליון אחוז

הלואי וכולם כאן יפנימו את זה. לא רק לגבי נסיעות לחו"ל אלה לגבי כל היחס בכלל. קשה לנו מאד לקבל את העובדה שאנו לא ממש כל יכולים ואין כמו אלצהיימר של איש אהוב להטיח לנו את זה בפרצוף.

ענתי44

New member
רוני את צודקת

ומה שאת אומרת לא נכון גם לחולי אלצהיימר, אלא בכל דבר אחר. הורות או אפילו עבודה תובענית של שעות ארוכות. כל אחד, כדי לתפקד טוב יותר זקוק מידי פעם למנוחה בין אם זה בחו"ל ( אוחחחחחח במקום להזמין היום משחק של ליברפול הלוואי ויכולתי לנסוע למשחק) או סתם חצי יום לשוטט בשוק הפשפשים או בחוף הים ( זה מה שעשיתי, כשבוטל המפגש שלנו בחנוכה ואחותי הגיעה בכל זאת וזרקה אותי מהבית) הצגה או כל דבר מהנה. חוג קבוע, הרצעה מעניינת. והדבר השני שרוני מטיפה לו וצודקת זה לדעת להאציל תפקידים על אחרים. לא הכל בעצמנו. בין אם זה על עובדים אחרים בעבודה, מטפלת לילד, מטפלת להורה או בן זוג חולה ובעיקר לפנות ולבקש עזרה מהמעגל הקרוב. תארו לכם שאני בתקופה הראשונה במחלה של אמא שלי פשוט סירבתי לשום עזרה. עד שלמדתי לשתף, ולסמוך. ובזכותכם, בעיקר רוני ושריוש שלנו למדתי שמותר לי לחשוב " מגיע לי" אני רוצה אני זקוקה. דרורה, כרגיל את צודקת בגדול.

למעלה