בעניין פתיחת דלתות - הקדימו תרופה!!

ronnyw

New member
בעניין פתיחת דלתות - הקדימו תרופה!!

בהמשך לסיפור של אסתרס והמקרה (הזהה) שקרה לאבא שלי: היתה תקופה שבנו בבתים מה שנקרא אז "שרותים כפולים": היה חדרון קטן ובו אסלה בלבד, ולידו חדר אמבטיה נפרד גדול יותר. לחדרון עם האסלה היתה דלת שנפתחה כלפי פנים. מידותיו היו תמיד כל כך זעירות, שאם מישהו ישב על האסלה, הוא יכול היה להחזיק בכף רגלו את הדלת לבל ייכנסו זרים. חדרוני שרותים אלה הם מלכודת במקרה שמישהו נופל בתוכם, כי הנופל חוסם בגופו את הדלת, ואז עבודת החילוץ הופכת לפרויקט. ממליצה בחום להקדים תרופה למכה !! אל תחכו שמישהו יפול בתוך חדר האסלה (כמו שקרה לבעלה של אסתר ולאבא שלי). שנו את הדלת !! אנחנו בדקנו שתי חלופות: החלפת כיוון הפתיחה, כך שתיפתח אל מיחוץ לחדרון, או החלפתה המלאה בדלת מסוג "הרמוניקה". בחרנו באופציה השניה. הגעתי למתקין דלתות הרמוניקה דרך אתר דפי זהב, האיש בא, מדד, הלך, בא עם הדלת, התקין ולקח 900 ש"ח. כך או כך, הכל טוב, רק למנוע מראש !!

אסתרס

New member
דלתות בשרותים +שינוי במשקל

כבר שנה שאני רק מדברת על הצורך לשנות את דלת השרותים. מדברת ומדברת ובעצם לא נהגתי באחריות המתבקשת ! אתמול דברתי עם מתקין דלת אקורדיון, והוא הציע שאלך דוקא לכיוון שינוי כיוון הדלת.כמובן שאם אחליט דוקא על אקורדיון הוא יבצע. בינתיים השרותים הקטנים שם נפל שלמה- ללא דלת בכלל. וקורה דבר מעניין, שלמה לא נכנס לשם ! הוא הולך לשרותים באמבטיה! ואני כל הזמן מופתעת לטובה, ותוהה, כמה מכל מה שקורה ביום יום בכל זאת מובן שם בקופסא הסגורה שנקראת מוח . אלוהים למה הענשת אותו ככה !!! לנושא המשקל : שלמה למשל כמעט אף פעם לא מבקש אוכל. מה ששמים לפניו הוא אוכל. לעיתים מביע אי שביעות רצון ממה שמונח בצלחת., אבל אוכל. והוא ניראה רזה יותר וכאילו הצטמק ואיבד גובה,אולם באופן פרדוקסלי אני הרחבתי לו את כל המכנסיים למכסימום, ולחגים קניתי לו מכנסיים במידה אחת גדולה יותר. לדעתי השינויים שחלים קורים מירידה בניידות. במרכז היום רוב הפעילות נעשית בישיבה על כסא, ואחר הצהריים הם כבר עייפים מללכת לטייל וכך קורים השינויים במשקל. לי עצמי קרה, שמאז מחלתו של שלמה העליתי 15 ק"ג במשקל !!! לפני כן צעדתי בכל בקר בשעה0500 במשך שעה 6 ק"מ אח"כ התרחצתי והלכתי לעבודתי בב"ח שהחלה בשעה 0700. מאז ששלמה לא מתפקד הזמן בבקר מוקדש לטיפול בו, ובשעה 0700 אנו יוצאים מהבית לכיוון מרכז היום, ומשם לעבודתי באיכילוב,שם אני מתחילה בשעה 0800 . וכך נעלם זמן הצעדה היומית. בערב אני לא מסוגלת לכלום.

למעלה