בעניין צמחונות. כנסו בבקשה ועזרו לי

בעניין צמחונות. כנסו בבקשה ועזרו לי

לפני שנה בערך בעקבות כתבה מזעזעת במעריב פלוס עלוני מידע שביקשתי (וקיבלתי) מאנונימוס החלטתי לנסות ולשנות את הרגלי צריכת המזון שלי, מעודי לא חשבתי שאין לאדם זכות להתקיים (ככל חיה בטבע) על חשבונן של חיות אחרות, אלא שמרכיב הסבל וההתעללות בחיות בתהליך ייצור הבשר החליא אותי. למרבה הצער כנראה מתוך פנאטיות (לגיטימית) לעניין לא מצאתי למרות חיפושים רבים כל רשימה של "ייצרני בשר טבעי" כלומר כאלו שאינם מנסים לעשות עוד כמה גרושים במחיר הסבל שהם גורמים לחיות, תרנגולות שמקרקרות עם מקור לא קטום, פרות וכבשים המגודלים בתנאים טבעיים, וכו´. ארגוני זכויות בע"ח כנראה חושבים שיש להם הזכות להחליט בשבילי על מערכת הערכים שלי ולהפוך את הברירה עבורי בין לעיסת טופו מגעיל לבין זלילת בשר מרובה כימיכלים וטעון סבל. נציגת אנונימוס שדיברתי איתה בטלפון אפילו סירבה לתת לי מידע על ביצים/חלב "חופשיים" בנימוק "שיש בינינו גם טבעונים". אני מבקש, וחוזר ומבקש, אם תוכלו להפנות אותי לכל לינק/רשימה של הנ"ל, אני לא מאמין בצמחונות ולא רוצה להיות צמחוני - אבל אני לא רוצה לתרום את כספי לסאדיסטים. תודה.

goldy27

New member
עוד לא הבנתי מה אתה רוצה

אתה לא רוצה להיות צמחוני מצד אחד (אף אחד גם לא יכריח אותך) ומצד שני אתה גם לא רוצה לאכול בשר. אז מה אתה רוצה בעצם? תסביר את עצמך בצורה יותר ברורה בבקשה.

copel

New member
אני דווקא הבנתי

הוא בסך הכל רוצה חברות בהן מגדלים בצורה נאותה בעלי חיים לבשר, ומבצעים את תהליך ההמתה עם מינימום סבל לבעלי החיים. שאלה הגיונית, ולי אין עליה תשובה.

TheFinalCut

New member
אני לא יודע אם יש חיה כזו...

תרתי משמע. תנאי הגידול של בעלי-החיים במשק הבשר נוראיים, אבל את זה אתה כבר יודע. ידוע לך שיש דבר כזה ששמו "ביצי חופש", אז עשית אינדוקציה והנחת שבוודאי גם יש "בשר חופש" בו תנאי הגידול פחות מחרידים. לפי מיטב ידיעתי, אין דבר כזה. ככל הנראה בכלל לא כלכלי לגדל בע"ח לבשר בתנאים אחרים, אלא אם זה בחווה שלך בשטח פרטי (כלומר לא בצורה מתועשת), וזאת בניגוד לביצי חופש - שם יש אוכלוסיה של לקוחות שיכולים לעמוד בהפרשי המחירים, ולהפוך את העסק לכלכלי. לכן, לדעתי, אתה צריך לעשות את השיקול האישי המוסרי שלך - אם תנאי הגידול המחרידים הללו מפריעים לך מספיק, תפסיק לאכול בשר. אם לא, תחזור לאכול בשר כרגיל - מאחר וכנראה אלו האופציות היחידות שעומדות על הפרק.

=Wednesday=

New member
מה בקשר ל"חלב חופש"?

החלב של הפרה יכול להספיק לעגל שלה וגם לחליבה? (בלי לדחוף לה הורמונים לגידול ה"תפוקה")

shanty.G

New member
לא מדובר רק בכך,

ראשית כל, החליבה עצמה אינה מהווה הנאה גדולה עבור הפרה, בלשון המעטה. שנית יתר תנאי הגידול, פרט לעצם החליבה הם שיעשו את ההבדל (אילו היה)- מרעה חופשי, אי עקירת קרניים וצריבת מספרים בבשר החיה ועוד ועוד. אבל לא, אין "חלב חופש". תוכלי לקרוא עוד על הפרות החולבות בדפים אלו.

=Wednesday=

New member
תודה... ../images/Emo13.gif

אני כבר יודעת על מה שקורה לפרות במשקים המתועשים... התכוונתי לשאול האם יש אפשרות בכלל לעשות חלב חופש - אם מספיק רק לשנות את התנאים שלהן, או שזה בלתי אפשרי מסיבות אחרות.

דדי שי

New member
תגובה

נציגת אנונימוס שדיברת איתה לא "סירבה" לתת לך רשימה של מגדלים הנוהגים בבעלי-החיים שלהם בצורה מתחשבת, פשוט לא ממש קיימים מגדלים כאלו. יש מוצר הנקרא "ביצי חופש" המגיע מתרנגולות שהיחס אליהן משופר בהרבה מהיחס המקובל לתרנגולות מטילות, אבל עדיין גרוע למדי (צירפתי קישור לכתבה בנושא, מאתר אנונימוס). אין משקים המייצרים בשר או חלב אינם מיוצרים בתנאים משופרים. זה לא שארגונים למען בעלי-חיים מנסים לכפות עליך בחירה בין צמחונות לבין תמיכה בתעשיות אכזריות- זהו המצב הקיים, למצער. כמובן שזה לא אומר שאין בכלל אפשרויות ביניים- אתה יכול לצמצם את צריכת הבשר שלך במידה מסוימת, לעבור מבשר עוף לבשר בקר, לעבור לביצי חופש, לעבור מחלב פרה לחלב עזים... אמנם עדיין תתמוך כלכלית בהתאכזרות קשה לבעלי-חיים, אבל בקנה מידה קטן יותר, וגם זה משהו. בכל אופן- גם אם טופו מגעיל אותך, אני לא חושב שזה בלתי-אפשרי לגבייך למצוא מספיק מזונות צמחונים שיספקו אותך... זה בסך הכל ענין של הרגל.

musmus

New member
ויחד עם זאת

לא יזיק אם באנונימוס ידריכו אנשים לגבי ביצי חופש וחלב עיזים העדפת בשר טונה ובשר בקר על דגים קטנים ועופות, כי צריך לזכור שמעט מאוד אנשים אם בכלל יהפכו בין יום לטבעוניים ולכן ראוי לקבל הדרכה מאנונימוס גם מי שאינו מסוגל בבת אחת להפוך לטבעוני

adva g

New member
אם מישהו מוכן להסביר לי,

מה ההבדל בדרך הגידול של בשר טונה ובשר בקר, לבין דרך הגידול של דגים קטנים ועופות???

יש עופות מגידול אורגני בחנויות טבע

בחלק גדול מחנויות הטבע בארץ יש גם מקרר עופות, העופות הם כאלו שגודלו בצורה אורגנית ולא בצורה מתועשת (לפחות בצורה יחסית). הם כמובן יקרים יותר מעופות רגילים בסופר, אבל אני מניחה שהם בריאים יותר בגלל שלא גדלו על אנטיביוטיקה וסטרואידים. אני בעיקרון ממליצה על צמחונות או אפילו טבעונות, אבל כמובן שעדיף לבחור בעוף מגידול אורגני לעומת עופות מגידול תעשייתי

דדי שי

New member
גידול אורגני אינו טוב יותר

עופות אורגנים הם עופות שגדלו באותם תנאים קשים, וסובלים מאותם עוותים גנטיים כמו עופות רגילים, אבל בניגוד להם מוזנים רק במזון טבעי ולא מקבלים אנטיביוטיקה דרך קבע. גידול אורגני נועד לייצר בשר בריא יותר, ולא לשפר את היחס כלפי בעלי-חיים.

feline9

New member
בעיקרון זה לא אמור להיות כך

התנאים לגידול תרנגולות אורגניות הם שונים (יותר מקום לנוע למשל) וניתן לקרוא עליהם באגרקסקו (החשמונאים משהו). הבעיה היא ההובלה והשחיטה בעיקר. אם יש לך מקורות אחרים, אשמח לקרוא אותם.

אני חצי צמחונית... ../images/Emo70.gif

כן, מה שמעתם, אני חצי צמחונית. אוקיי, אז ככה, אני בת 12 ואני זקוקה לויטמינים שמצויים בבשר. לכן, החלטתי לוותר על כל סוגי הבשר, ולאכול רק סוג אחד. וכמו שבטח ניחשתם, החלטתי לאכול רק בשר תרנגולות. כן, כן, אני יודעת על העינויים והכל, אבל תאמינו לי, הפרות והפרים עוברים דברים יותר קשים, מאשר תרנגולות. ואני לא רוצה לצוטט דברים שקראתי... אני לא מטיפה מוסר פה לאף אחד, אבל אני הייתי חייבת לבחור בין הבריאות שלי לבין סבלה של חיה. כמובן שאם היה מדובר בחיות בית, אז הייתי עושה הכל כדי להגן עליהן, כי הן לא נועדו למאכל, אבל צר לי, תרנגולות נועדו או למאכל או לביצים. כנ"ל הפרות. וכנ"ל גם החזירים. אולם, אני מאמינה בצמחוניות, אבל אף אחד אינו יכול לשנות את הגישה שלי לדברים כאלה. כמו : הניסויים בבע"ח, ההתעללות שקורה כל יום ברחובות ועוד. מצתערת לכל הסאדיסטים, אבל זו דעתי....

Eclipsed 0

New member
אממ..

אם כבר, עדיף לאכול רק פרות. פחות פרות מתות בתעשיית הבשר, משום שהן גדולות יותר. גם התרנגולות מתענות, שלא נשכח את זריקת האפרוחים במדגרות, ואת לולי הסוללה. אני לא חושבת שצמחונות ובריאות אלה דברים נפרדים. אני צמחונית מגיל 10, ולא נתקלתי בבעיות. מצויים היום כל כך הרבה תחליפים לבשר - למען האמת, כאשר יודעים לאכול נכון - צמחונות בריאה מאכילת בשר.

Michalz70

New member
צמחונות לא מזיקה לבריאות - ההיפך

אני צמחונית מגיל שנתיים, עם וותק של שלושים שנה, ורוצה להגיד לך שהתירוץ של בריאות הוא רק תירוץ.... אין שום בעייה בריאותית שנובעת מצמחונות, ההיפך. את יכולה לקחת ויטמין B12 אם את מודאגת, או להיות עם יד על הדופק ופעם בשנה לעשות בדיקת דם ולראות אם הכל בסדר. אז יאללה, לצמחונות!

dylan

New member
רגע, רגע

למה תרנגולות, פרות וחזירים נועדו למאכל וחיות מחמד לא? על סמך מה את יכולה לקבוע דבר כזה? הסיבה היחידה היא - כי לזה הורגלת.. חשיבה עצמאית (עד כמה שניתן) ופקפוק ב"אמיתות" מעולם לא הזיקו לאף אחד (אל תתפסי אותי במילה..:)), להיפך.. לפני שתי דקות (+-) כתבתי על זה בשרשור אחר... מה ההבדל בעצם בין כלב/חתול לפרה/תרנגולת/חזיר?

למעלה