בענין המשפחתון במקום העבודה

מש1

New member
בענין המשפחתון במקום העבודה

שלום וזה שוב אניבהמשך לאותו רעיון שזכה כאן ללתגובות אוהדות .ניסינו ולמרבה ההפתעה לא כל כך הצלחנו למצוא את המקום המתאים והדרך המתאימה.. אולי אפשר לארגן מצד מספר נשים באותו מקום עבודה בו לדעתן צריך ודרוש משפחתון שכזה ואשתי שהיא בעלת מקצוע מוסמכת וותיקה, תתן שם את הטיפול הטוב החם והמצוין כבעלת מקצוע מומלצת ומעולה. אנא הצעות אם ניתן לדאר כאן בתפוז. ותודה.

siv30

New member
המממ אולי כדאי לפרסם? ../images/Emo4.gif

לא הבנתי למה לא הצלחתם כל כך, האם פניתם לנשים במקומות עבודה וניסיתם לשכנע אותן שזה כדאי להן? לאיזה מקומות פניתם? איזה אמצעי שכנוע נקטתם? ממש לא ברור לי. ממש לא עבר הרבה זמן מאז שפרסמת אז מה קרה בתקופה הזו? אני אשמח לקבל עוד פרטים.

אנקדוטה רלוונטית

במכללות דתיות להכשרת מורות יש משפחתונים שבהם הסטודנטיות משאירות את עולליהן בני השבועיים וחוזרות ללימודים כסידרם - כשבהפסקות הן יוצאות להניק... בעיניי זוהי התארגנות קהילתית יוצאת מן הכלל לחיוב. מדוע לא לארגן דברים כאלו גם במקומות עבודה וגם במוסדות אחרים?! (טוב שאני כבר אחרי...
)

shandy

New member
הנקה במקום עבודה

שלומית, נראה לך שמעסיק יקצה הפסקה להנקת תינוקות על חשבונו? זה לא עניין של 10 דקות כידוע לך ואם התינוק רוצה לאכול בזמנים אחרים?

את כבר מדברת אופרטיבית

ואם כך, את לא דוחה על הסף את הרעיון שלהם..
כי לכל בעיה ניתן למצוא פתרונות. למשל- הנקה לסירוגין, הארכת יום העבודה.. - חסר רעיונות יצירתיים לפתרון בעיות? - רק צריך לחשוב מחוץ לריבוע.....
ו.. אגב, באשר למשך ההנקה... יש להניח שיש לי קצת ניסיון בהנקה. הנקתי כל אחד מארבעת ילדיי במשך שנה, מתוכה 6-7 חודשים ללא כל תוספות. (כולל את התאומים) אבל אני זה לא דוגמא. - הארכתי את חופשת הלידה שלי לחל"ת לשם כך, מתוך ההכרה שזמנים אלו הם תקופות נדירות בחיים. - לא כל מקום עבודה היה מקבל את זה. במקרה שלי - ניהלתי את המחליפה שלי מהבית...

שש שבע

New member
למה לא? בחוק יש זכות של שעת הנקה

לאם מניקה. וחוץ מזה עובדת רגועה תפיק יותר בפחות זמן.

מש1

New member
ערב טוב. לארגן דבר שכזה כפי שאמרת

זה מה שאשתי מנסה לעשות והלואי שנצליח.

מש1

New member
ניסינו לגשת לכח אדם במפעלים

ניסינו לרוחה שם במקומות העבודה שהמליצו לנו לגשת אליהם ואין בקטע הזה הזה שיתוף פעולה. אולי לא הצגנו נכון את הרעיון. על כל פנים נשמח לשתף פעולה עם נשים במקום עבודה זה או אחר,שירצו שמשפחתון שכזה קרוב למקום עבודתן. אשתי בעלת הסמכה בתחום מסורה ותיקה וממילא גידלנו בהצלחה חמש בנות נפלאות משלנו.

siv30

New member
תראה אני חושבת שהגישה צריכה רענון

כלומר לא לגשת לנציגים של המעביד אלא לעובדות. ברגע שניגשים לכ"א או משאבי אנוש של מעסיק בתקופה כל כך קשה כלכלית, הם ישר מסיקים שאתם רוצים שהם ישתתפו במימון (חס ושלום...) או לחילופין יציעו מקום משלהם (חס ושלום ושלום...) דברים שישר מרתיעים את המעבידים. אולי אם היה מדובר על לפני שנתיים שלוש המצב היה אחרת והם היו רצים לשתף פעולה, אבל היום, נו אני לא צריכה לספר לך. לכן כדאי לעשות סקר בין העובדות של מקומות העבודה או לפחות לנסות להשיג נתונים על כמות הנשים העובדות באזורים כאלה ולנסות לפתוח מעון באזור הזה. אולי זה הכיוון הנכון

shandy

New member
התקופה לא מתאימה

בתקופה זו הילדים כבר שוהים במסגרות חינוכיות או אצל מטפלות, התקופה הטובה לפתיחת משפחתונים היא ספטמבר, ולא באמצע השנה, ואשה החוזרת לעבודה לאחר לידה, חוזרת לאחר שמצאה סידור לילד. אבל יתכן וצהרון הוא כן פרויקט שיכול ללכת, לצורך זה עליכם להתעניין בגנים ובבית הספר שבאיזורכם.

אורך נשימה.

א. הפרוייקט שאתם מנסים להרים הוא לא פשוט- תמיד לא פשוט להתחיל עסק והרצון שלכם ל"קנן" בתוך מקום עבודה קיים מסבך את העניין. יתכן שיהיה קל יותר לעשות הפוך- לא לחכות ש"יזמינו אתכם" אלאלבנות את זה כמו כל עסק- לבנות תכנית עסקיעת, לשכור מקום, לפרסם ע"מ להשיג קבוצה התחלתית של ילדים ולהתחיל... ב. שנדי צודקת, די ברור שלא תוכלו להתחיל לפני ספטמבר הבא (בינתיים אפשר להקים משפחתון בבית. סביר שלזה יש ביקוש רוב השנה, הרי אמהות חוזרות מחופשת לידה ללא תלות במערכת החינוך, לא? עוד אפשרויות לפנייה לגופים שעשוים לעזור: 1. כמובן מט"י- מרכז לטיפוח יזמות ועסקים קטנים. הם עוזרים לבנות תכנית עסקית, ויש להם יועצים עסקיים עם הרבה נסיון. זה כלי שהמדינה מעמידה לרשותכם, ואין הרבה כאלה אז שווה לנצל אותו! 2. עיריות- לפנות למועצות ולעיריות למחלקות חינוך (עכשו תקופה די רגועה, אין חגים- זמן אידאלי לפנות, גם כי הם עובדים לאט.) יש אינטרס לעיר להציע תנאים למפעלים,וזה יכול להיות אחד מהם. תתפלא באיזה דברים משונים עיריות תומכות! 3. אולי- ופה אני באמת קצת מתפרעת- ארגונים קהילתיים ? יש המון כאלה ואולי באחד מהם יוכלו לעזור במידע או אפילו בכסף. 4. כמו שמישהי לפני ציינה- אוניברסיטאות ומכללות דתיות. וגם לא דתיות. כל מקום שלומדות בו בעיקר נשים (בתי ספר למורים ולאחיות ומכללות למשפטים) עשוי להרויח מזה. לפנות לאגודת הסטודנטים, אלו גופים מאד חזקים במקומות רבים, ולפתח את זה. באוניברסיטה כדאי ללכת גם לארגון הסגל הזוטר כי לרוב הסטודנטים החילונים בתואר ראשון אין ילדים- אך בתואר שני ההריונות קופצים מכל פינה. 5. רצית מקומות- אז ככה, המקומות זאני עוברת לידם ונראים מלאים בנשים עובדות: א"ת נתניה ; איזור המסחר של שפיים- יש שם כמה חברות והמון חנויות שרוב העובדים בהן הם נשים; כל קניון (אם כי רוב המועסקות בקניון לא מקבלות שקל מעל שכר מינימום, אז לא בטוח שהקניון ירצה להשקיע בהן); וכל בית חולים גדול- תל השומר הוא מקום קלאסי, המקום עצום ממדים ויש שם מגוון של שירותים פרטיים. נשמע מוזר אבל תחשוב על זה, בבית חולים עובדות המון נשים שעובדות במשמרות נוקשות- אחיות, פרה-רפואיות למיניהן, וכמובן רופאות. מעון קרוב יכול להיות הצלחה כלכלית במקום כזה. בהצלחה לכם.

מש1

New member
אנטוניה 2 בהחלט תודה גדולה.

רעיונות יפים שבהחלט נתיחס כמובתי בתיחולים,שפיים וכו. אגב אנחנו לא רוצים לקנן במקום .הקן שלנו נוח דיו. נכון שאשתי שהיתהשנים שכירה רוצה להיות עצמאית וזה ראוי מבחנתי לעזרתי לה מכל הלב. אני אומר רעיונות יפים שהציעו לנו כאן,ואלה שלך גם,כי לפעמים הרעיון פשוט מונח כאן מול העינים,רק לך ותזהה אותו.וכשאין נסיון טוב שיש פורום שכזה שעוזר כך נראה,מכל הלב.אעל זה תודה.

missB

New member
תגדירו מי קהל היעד שלכם

ההיענות הנלהבת שראיתם כאן באה מכיוון של אמהות שמן הסתם ישמחו לרעיון של משפחתון קרוב אליהן. נשאלת השאלה אם האמהות הן הקהל שלכם או שמא המפעלים/מקומות עבודה? אם אתם רוצים לפתוח משפחתון בתוך מקום העבודה - מן הסתם צריך לשכנע את מנהלי המקום. האם צריך להקצות לכם מקום? האם הם נדרשים להשתתף בעלות המשפחתון? ייתכן שאם תעלו על הבעיות שגורמות להם להסתייג תוכלו להציע פתרונות טובים יותר (לשלם עבור המקום שמקצים לכם, להחיל את כל העלות על האמהות וכו'). לחילופין - אתם יכולים לאתר אזור עם ריכוז גבוהה של אמהות עובדות ולשכור מקום בסביבה שאינו בתוך מקום עבודה אחד אך קרוב מאוד וכך יתאפשר לאמהות לבוא להניק ו/או לבקר במהלך היום ולא תדרשו לשכנע את המעסיקים בנחיצות העניין.

מש1

New member
ערב טוב.

קהל היעד שלנו כפי שהגדרת בסיפא כלאמר אנו מנסים לאתר אזור עם ריכוז גבוה של אמהות עובדות,ולשכור בסביבה מקום. יש מקומות כאלה? יש קבוצת אמהות עובדות שכזו? אנא תצרו אתנו קשר כל קבוצת אמהות שכזו.

למעלה