בענין השר"פ-דיון בבג"ץ

בענין השר"פ-דיון בבג"ץ

השבוע ביום 4.11.2003 בשעה 1200 ידון בג"צ בעתירה שהגיש מנהל קרן המחקרים פרופ ברבש וכן שמונה פרופסורים מנהלי מחלקות בכירים - לפני כשנה בעניין זכותם של רופאים בבית החולים הציבורי לעסוק ברפואה פרטית בבית החולים. בהקשר לכך מעניינת עמדת נציב שירות המדינה - שהתיר זאת - אף לפני פסיקת הבג"ץ - ובניגוד מוחלט להוראתו של חשין - שופט בית המשפט העליון לבטל את השר"פ. האם הנציב עושה מה שבא לו?
 
זכויות החולה

זכויות החולה בהחלט מתקשרות לזכויות האדם. משני הכיוונים. פרופ ברבש טוען שזכות החולה היא לבחור מנתח. הצד השני דורש שיוויון בטיפול הרפואי לעני ולעשיר ועומד על דרישתו לטיפול רפואי שוה וחינם.
 

orlyt

New member
אבל לא גוזלים את הטיפול השווה

מאפשרים מסלול מקביל של רפואה פרטית. זאת, כמובן, כל עוד מקפידים על כך שקיומה של הרפואה הפרטית לא תפגע באיכות הטיפול ובזמן הטיפול ה"רגיל" שניתן. יכול להיות שאני לא מצויה היטב בפרטי הנושא. מהי בדיוק הדרישה של הרופאים ומה הן ההשלכות על דמותו של בית החולים?
 
הרופאים רוצים לקבל את החולים

הפרטיים שלהם בבית החולים בשעות העבודה הרגילות. מדובר בבית החולים הציבורי - עירוני ממשלתי. למשל בי"ח איכילוב. הוא מכיל בתוכו את בית החולים ליס,הדסה ואריסון. נניח יולדת באה ללדת - פרופ ברבש מבקש לאפשר לה לקבל טיפול (לידה,הפלה,ניתוח) על ידי הרופא הפרטי שבו בחרה, ולו תשלם. הטענה הנגדית היא - טובי הרופאים יטפלו בחולים הפרטיים שלהם - ולאחרים - שאינם יכולים להרשות לעצמם את המחיר שגובה המנתח הפרטי - ישאר טיפול על ידי המתמחים. מדובר בשירות ציבורי ולכן לדעתי יש כאן פגיעה בשיוויון. הרופאים רוצים למנוע מצב שבו קבלת תשלום עבור הטיפול הרפואי תחשב להם כשוחד. בינתיים נציב שירות המדינה הוציא הנחיה - שמותר להם לקבל כסף בשעות העבודה - למרות שזה סותר את פסיקת הביניים של כב השופט חשין שביטל את השר"פ על פי חוות הדעת של היועץ המשפטי לממשלה רובינשטיין. בדיון הקודם עלה חשש לניגוד ענינים בשל הקשר בין "משכנות שאננים" (חברה פרטית בבעלות עמותת "קרן ירושלים") ל"קרן המחקרים". אחד המשיבים לעתירה ביקש לחשוף את מסמכי "קרן המחקרים" וחשבון הבנק שלה על מנת לבדוק את החשש הזה לניגוד ענינים. הבקשה לא התקבלה. אחד המשיבים ביקש מהרשם אוקון שיפסול את עצמו מטיפול בעתירה בגלל שהוא עצמו חבר ועדת ההיגוי של "משכנות שאננים" (יחד עם אחרים כמו איתמר רבינוביץ,השופט זמירוהרבה חברים מעניינים אחרים) הרשם אוקון סירב בטענה שאיננו שופט בעתירה,אלא רק רשם, ומשום כך איננו יכול לפסול את עצמו. הוא דרש שהמדינה תגבש עמדתה לדיון הבא (ביום ג 1200)צחוק הגורל-את ועדת החקירה בענין מערכת הבריאות בישראל - ניהלה שופטת בית המשפט העליון - דודה של ביבי - שושנה נתנייהו - הועדה לא הצליחה לקבוע עמדה אחת והוגשו שני דו"חות נפרדים.
 
יום ב ולא יום ג

סליחה, הדיון יתקיים מחר יום ב 4.11.2003 . חברי הפורום מוזמנים להגיע לבית המשפט העליון . הדיון פתוח, ונוגע לכל תושב במדינה. מה שמעניין מאוד הוא שהעורכי דין מייצגים את הרופאים (ההסתדרות הרפואית מיוצגת על ידי לשכת עורכי הדין. כפי שועדת החקירה על מערכת הבריאות בישראל ה ת פ צ ל ה לשתי דיעות (רוב ומיעוט), מעניין שכך קרה גם לעמדת המדינה - עם הפיצול בין הפרקליטות והיועץ. היועץ הוא פרו ביבי נתניהו ושושנה נתניהו (שעל ידיהם התמנה ליועץ בתחילת 1997) מאידך - הוא יהודי ירא שמיים - ולא יכול לעשות שקר בנפשו. האם יסכן חייהם של אזרחי מדינת ישראל - של הילדים העניים.............שמחר לא יזכו עוד לטיפול רפואי בבתי החולים הציבוריים......שנקנו על ידי חברות השקעה מפוקפקות...ואל תגידו לי שהאמנתם ליחצן רני רהב על הסיבות לנטישתה החפוזה של - הגב משהו קורה בתוכי - יורוקום - פועלימה -בד בבד עם מוות פתאומי של מנכ"ל פועלים לשעבר ומעט אחרי התפטרות מנכ"ל פועלים אחר - בעבר מנכ"ל יישום.(המשך בפורום שחיתות בכותרת מצאתי שיר בזבל (על הדקר)
 
למעלה