בענין משיכה לטרנסים

transman

New member
בענין משיכה לטרנסים

(בכוונה הוספתי את ההודעה כהודעה פותחת שרשור, כי רציתי להעלות את הנושא ולא לשרשר אותו במקום נמוך ונעלם, אף כי הנושא כבר הועלה לפני כמה ימים) אני כותב בעקבות תגובות בפורום הזה ובפורומים אחרים, כי אני מרגיש שיש קבוצת אנשים שאנחנו (כקבוצה) דוחים מעלינו, ולדעתי לא בצדק. יש אנשים שמחפשים טרנסים לקשר או לסתם סקס. והרבה פעמים, ולרב אם הם גברים, אלא אם כן הם מתנצלים, מבהירים שהם מעונינים בקשר רציני ושאין בעיניהם הבדל בין טרנסית לאישה שלוקחת הורמונים רק נגד הריון, הם נשלחים פחות או יותר לחפש את החברים שלהם. וברור לי שיש כאן הדהוד של יחסי ניצול שקרו בין גברים לטרנסיות שבהן הטרנסית נתפסה כספקית שרותי מין אקזוטיים לגברים ולא כפרטנרית שווה למין או לחיים. אולי בגלל שאני טרנס-גבר ולא טרנסית יש לי הסתכלות קצת אחרת על החיים (ואני לא בטוח בכלל שזה רק המגדר שמדבר פה), אבל אני הייתי מאושר למשל לחסוך מעצמי את הפחדים והמבוכה אם ומתי לגלות (אם כי קבלתי זריקת עידוד לאחרונה), ביודעי שהפרטנר יודע מה זה FTM, ולשאלה אם הוא מעונין להכנס עם FTM למיטה הוא כבר ענה ב"כן, תלוי אם אני נמשך אליו". בתור מי שאני כאדם, עם הנטיות וההרגלים שלי, אני חושב שבעצמי אני מעדיף להיות עם FTM. זה נובע גם מסטראוטיפים וגם מאמונה לא מבוססת ש"כולם כמוני" פיזית ונפשית, אבל אם יש לי תחושה לגבי מה שמתאים לי, אני לא רואה סיבה לא ללכת איתה, לפחות עד שאתבדה. או עד שהתחושה תתחלף בתחושה לא מבוססת אחרת. ואם אני חושב שFTMים זה הקטע שלי, אז אני גם אשאל בפורומים של טרנסים איפה אפשר להכיר FTMים. ואני אשאל אם המפגשים בקפקא מתאימים, ואם לא אז איפה כן. ובתור FTM, לא הייתי נרתע מלהכיר אנשים במקומות כאלה (טוב, כן נרתע, אבל רק מחמת הביישנות) ועוד ענין קרוב: הרבה פעמים מועלה הטיעון שמי שנמשך לטרנסים/ות משול למי שנמשך לנכים, ומי שנמשך לנכים בהכרח מתעלם מהאישיות של האדם ומהגוף בכללותו ומתיחס רק לנכות. מכאן נגזר שכאילו מי שמצהיר שנמשך לטרנסים/ות מצמצם אותם/ן לאברי המין שלהם/ן. אבל אפשר להסתכל כך גם על סטרייטים! (או הומואים ולסביות או כל הגדרה אחרת של נטייה מינית). כי כשאישה אומרת "אני נמשכת לגברים" היא כאילו אומרת - אני נמשכת לכתפיים רחבות, שרירים ואיבר מין גברי(או כל הגדרה אחרת). זה שהיא תצא מחר עם מעצב אופנה, שאוהב הרבה שום באוכל, מגדל רוטווילר וחולם על טיפוס על האברסט לא מגולם בהצהרה הזאת על נטיה מינית. מה שאני אומר בפשטות זה שאפשר להמשך מבחינה מינית, לכל פרט אנושי, יהא הלא סטנדרטי שיהא, גם נכות, ועדיין לא להסתכל על האנשים שיש להם הפרט הזה כעל חפצים. אני יודע שאנחנו לא חשדנים סתם, ושיש ערימות על גבי ערימות של מחפצנים בעולם, אבל יש גם ערימות על גבי ערימות של אנשים הגונים שכמו כולנו מחפשים את דרכם ואת הפרטנרים שלהם בעולם.

Freeda

New member
צודק אבל זה לא עוזר

ברור שאתה צודק - כל הכללה יש בה פיספוס, לרבות ההכללה שעשיתי כרגע :) המצב מסובך עוד יותר - משיכה בין בני אדם היא קודם כל קשר מוחי-נפשי ורק אח"כ שרברבות, אבל מה לעשות וקשה לכתוב מודעת היכרות "מחפשת פרטנר עם אונה שמאלית דומיננטית ואונה ימנית פעילה" או "מחפש פרטנר/ית שאצלו/ה חשיבה איננה אירוע מוחי... " בינינו, מי שכותב/ת הודעת היכרות חמודה, בה הכותב/ת מציג/ה את עצמו/ה ומביע/ה בצורה חביבה את מבוקשו/ה והעדפותיו/ה נענה/ית בחביבות תואמת. ומי שמחפף/ת - שיתחפף ! נדמה לי שזה די טריביאלי. בצ'יטוטים ב IOL בחדר טרנססקסואליות פגשתי גם כאלה וגם כאלה. וברור לך שכל מי שמתחיל בתיאור מידותיו (אורך וצולג') לא מעננין אותי כקליפת השום, גם לא החוכמולוגים ששואלים "את קוקס." ומבקשים פרטים אנטומיים, או משחקים 20 שאלות מי-יודע. לגבי הבודדים בעלי התבונה והמישכל - הם זוכים לשיחה פתוחה והסברים מפורטים לגבי עולמנו, כיאות למסע החינוכי בו אנו מצויות/ים. גם נדחים ברגישות נאותה תוך כבוד לתבונתם. וזהו - די פשוט. חיוכים FREEDA

DarlingAdam

New member
דבר ראשון, ברוך הבא,

ודבר שני - צודק לגמרי, וזה מה שניסיתי להגיד לפני כמה זמן כשהיה פה שרשור כזה ומישהו נטש את הפורום לנצח. :) אני שמח שבאת אלינו :)

DarlingAdam

New member
חסה וחמת חלילים.

sshnira הועף מהפורום לחצי-צמיתות. דיברתי על.. עד-ראיה קראו לו נראה לי. לא חשוב, זה היה מזמן.

barak001

New member
מסכים חלקית בלבד

צריך לבחון כל מקרה לגופו (תרתי משמע...). כאשר אדם מצהיר על כך שראה סרט אירוטי והבחורות הטרנסקסואליות הטריפו אותו, אך אם היו מנותחות זה היה זהה מבחינתו לבחורה רגילה, מעיד בדיוק על סטייה. אני מתייחס פה לסטייה כמשיכה שיש בה משהו לא מוסרי ואני מתכוון למשיכה אל חולשתו של אדם אחר (בדומה לדוגמא של אדם נכה). העדפה לשרירים, גובה או כל מרכיב אחר היא בסדר כל עוד האדם השני איננו סובל את עצמו בגלל אותן תכונות. יש פה אמנם הכללה אך ברוב המוחלט של המקרים טרנסקסואלים לא רואים באיברים אלה מקור לגאווה וברוב המקרים גם מקור להמון סבל. יש יוצאי דופן ואז באמת מדובר בדבר שמקובל על שני הצדדים. אתה הצהרת על רצון להיות עם FTM בגלל חוויות משותפות, מניעת הקשיים של לספר ונראה שאין לזה קשר לפיזיות ולכן זה שונה מהדוגמאות שהוצגו בפורום הזה בעבר.

DarlingAdam

New member
אם אתה מדבר על עד ראיה,

לא הוא זה שאמר "אם היו מנותחות זה היה זהה מבחינתו לבחורה רגילה". הוא אמר שהוא גילה את זה במקרה בסרט אירוטי. הוא גם אמר שאחד הדברים שמאוד משכו אותו היה החוזק הנפשי והרגשי של האנשים שעוברים כזה מהפך בחייהם. ובנושא אחר: ראיתם את ה"הודעה חשובה לגולשים" כשהשארתם הודעה? בקשר ללא לגלות פרטים ובטחון שדה וכל זה?

barak001

New member
לגבי חוסן רגשי

זאת גם סיבה לגיטימית להעדיף טרנסיות. כנראה קצת בלבלתי בין אנשים אבל ככל שזה קרוב יותר לארוטיקה התופעה הזו יותר דוחה אותי. אני כן רואה כל מיני סיבות אחרות לא פיזיות שבגללן כדאי להעדיף דוקא טרנסקסואלים, אך הפיזיות זה חסרון גדול לדעתי. תלוי מה מחפשים והאם מוכנים להשלים עם החסרונות. ולגבי בטחון שדה - היה לי מאד קשה לעמוד בפיתוי. מזל שתפוז עצר אותי ;)

ליטל ו

New member
בטחון שדה -

LOL כן, אני יכולה להזדהות עם הצורך לעמוד בפיתוי <bg> לא שיש לי מידע מרתק שאין לאחרים, סתם שיכול להיות כיף להמציא אותו :)

Freeda

New member
בלבול מתוך הכחשה

צפייה בסרטים אירוטיים הכוללים טרנססקסואליות היא אחד הפתחים הנפוצים להתוודע לעולם זה, שרבים חרדים להציץ לתוכו. ההתעוררות המינית בצפייה זו יכולה לבטא שני דברים שונים בתכלית: האחד - הצופה מזדהה עם הפרטנר של הטרנססקסואלית, ורוצה להגיע להיות בחברתה. מה הסיבה - יש סיבות רבות. השני - הצופה הוא טרנסג'נדר מודחק - מזדהה עם הטרנססקסואלית עצמה, יופיה, חוסנה וכו' וכו' - ומייד מכחיש - זה לא יכול להיות ואסור ופויה - ומסיט מבטו לעבר הפרטנר. גילתה לי זאת יועצת חכמה באחד משלבי המעבר שלי, שנים אחרי שסיימתי להכחיש ועוד לא הבנתי מה היה תפקיד הסרטים בהכרות עם העולם הזה. מה המבחן ? קחו את "המתעורר מהצפייה בסרטים", שימו אותו מול הראי, ואפרו אותו קלות תוך מדידת הדופק. כל הסבר מיותר - נכון מעיין ? חיוכים FREEDA

ליטל ו

New member
<sigh>

כמו שכבר אמרתי בעבר, אני לא מבינה למה אנשים מסווגים משיכות מיניות כסטיות, בכלל. יש משיכות שממימושן עלול לפגוע במישהו, ואז אני לא רואה למה לא לקבל את המשיכה, לפנטז בכיף, רק לא לפגוע באף אחד. יש משיכות שגורמות לאדם להרגיש רע, ואז הבעיה היא בהרגשה הרעה, לא במשיכה. מעבר לזה, אני לא חושבת שיש לי זכות להחליט מה "בסדר" ומה לא "בסדר" מצד אנשים אחרים להרגיש. אני מאמינה שמשיכה היא פשוט דבר שקיים או לא קיים, אין בה שאלה של מוסר. זה כמו להגיד שלא מוסרי להיות ג'ינג'י או לחוש בקור בטמפרטורות מסויימות.

barak001

New member
אז אולי

תגידי שאין בכלל דבר כזה טוב ורע, הכל בעיני המתבונן. אפשר להסתכל על זה ככה אבל כולם היו סובלים בסופו של דבר. גם פדופיל זה טוב כשזה בגדר פנטזיה בלבד. גם לתכנן רצח זה נחמד כל עוד זה לא יוצא לפועל. אולי קצת הקצנתי, אבל אני חושב שזה לא מוסרי גם לחשוב על דברים לא מוסריים. בסופו של דבר ככה פשעים מתחילים. (דיוני קבינט בהודעה הבאה...)

FreakOnALeash

New member
בהחלט לא.

חוץ מזה- האם אתה, ברק, יכול לשלוט במחשבות שלך? לא, אתה יכול רק 'לחסום' או להדחיק מחשבה מסוימת. פנטזיה היא צורת התמודדות עם דברים שלא יתבצעו במציאות. זה שאני אגיד שמחשבה מסוימת היא מותרת ואתה תגיד שהיא אסורה לא תמנע מפלוני לחשוב אותה להבא. ואם כן, אני מפחד.

ליטל ו

New member
לא התעלמתי

מן ההודעה שלך, ברק - אני רואה רק עכשיו שהתשובה ששלחתי נעלמה/נמחקה/נאכלה/החליקה אל תהומות הנשיה של ההודעות האבודות, אבל אמרתי פחות או יותר מה שבראיין אמר (תודה בראיין) :)

transman

New member
ברוכים הנמצאים!

(ולמעשה אני קורא די קבוע של הפורום (בזכות הלינק מ - ts_il), אבל רק עכשיו עברתי את המחסום הפסיכולוגי של ה-LOGIN.)

ואוו, כיף לנו!. אתה מוזמן ל...

מה בא לך לעשות?!.שיהיה לדבר.. תודה על ברכת הנוכחים... ממני,מעיין

למעלה