בענין ריטלין לילד

בענין ריטלין לילד

האם ריטלין זה לילדים היבראקטיביים או עם בעיות קשב ורכוש? לכאורה זה נשמע אותו הדבר, אך לבן שלי יש בעיות קשב וריכוז, הפתיל שלו קצר כמו שאומרים גם בענין שיחות איתי, קיבלתי חוות דעת מבית הספר שהילד שלי ברמה אינטלקטואלית גבוהה מאוד, וצריך לשלוח אותו לועדת השמה לבדוק באיזה כיתה יהיה בשנה הבאה. אינני יודעת אולי הוא לא מרוכז כי החומר משעמם אותו? או אולי (לפי מה שאני רואה בבית לפחות) אם אני מדברת איתו והוא לא מקבל את התשובה שרצה הוא עונה לי "טוב, טוב, את לא יודעת כלום עזבתי אותי" ופורש, כך שבכדי שיהיה קשוב לי, ו"רגעו" אני צריכה פשוט להיות בשקט ולהקשיב לסיפורים שלו מהבוקר עד הלילה. ויש לו בלי עין הרע :))) אלף סיפורי מעשיות. בכל אופן לענייננו - האם ריטלין זה לבעיות הפרעות קשב וריכוז או גם להיפראקטיביים.. דרך אגב - שמעתי באחת מתוכניות הטלויזיה שיעצו לאשה שהיא בזבזנית, לא מסודרת, ולא מחושבת ליטול ריטלין כי יש לה בעיות ריכוז, אז מה הקשר בין שני הדברים? לסיכום : האם עקב בעיות קשב וריכוז יכול להיות שגדלים לבלבול לבזבוז יתר ולעוד כל מיני הפרעות בעתיד? תודה

החורזת**

New member
הפרעת קשב וריכוז נחלקת לשני

סוגים: A.D.D שזו הפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטיביות, ממנה סובלים כשני שליש מהילדים שלהם הפרעת קשב וריכוז ומתבטאת באיבוד קשב שנראה כמו התנתקות או שהילד נראה כאילו חולם בהקיץ. השליש הנותר סובלים מ- A.D.H.D שזו הפרעת קשב וריכוז שמתבטאת בחוסר שקט, חוסר מנוחה, רמה גבוהה של תנועתיות. שני הסוגים יכולים לסבול ממאפיינים נוספים כמו סף תסכול נמוך, קשיי ריסון ואימפולסיביות. ריטאלין מתאים לטיפול בשני הסוגים, אך רק רופא (נוירולוג או פסיכיאטר) רשאי לאבחן את ההפרעה ולהמליץ על טיפול תרופתי. ולחלק השני של שאלתך: הפרעת קשב וריכוז כשלעצמה אינה מהווה סיבה להעברה לכיתת חינוך מיוחד וגם לא להפנייה לועדת השמה. הפנייה לועדת השמה נעשית רק בעקבות אבחון פסיכולוגי ודידקטי שבו נמצאו ליקויי למידה ו/או ליקויים אחרים בתפקוד קוגנטיבי. כהורה עליך להסכים לעריכת האבחון, להפגש עם הפסיכולוג המאבחן כדי לקבל את תוצאות האבחון והמלצותיו, ולפני ההפניה לוועדת ההשמה החוק מחייב שתקבלי לידיך את העתק השאלון של ההפניה לועדת ההשמה (בו ישנה גם חתימתך) ואת חוות הדעת הפסיכולוגית. בלי שנעשו כל ההליכים האלה, ועדת ההשמה אינה חוקית.

Diana M

New member
הפרעות קשב וריכוז והיפר אקטיביות

בגדול מוכרים שני סוגים של הפרעת קשב וריכוז ADHD הפרעת קשב וריכוז המלווה בהיפר אקטיביות ADD הפרעת קשב וריכוז ללא היפר אקטיביות. אז כן,יש קשר בין הפרעת קשב וריכוז והיפר אקטיביות. מי שמוסמך לאבחן הפרעה כזו הוא נוירולוג או פסיכיאטר ילדים. ריטלין היא אחת התרופות המקובלות ביותר לטיפול בפרעה זו והתוצאות בהחלט טובות. בהנחה שהטיפול בריטלין נעשה תחת השגחה רפואית ובנוסף לתוכנית חינוכית. קיימת הנחה כי מבוגרים בעלי הפרעת קשב וריכוז אשר לא טופלו ולא מטופלים יפתחו הפרעות שונות, אז נכון, יש קשר גם למה ששמעת ברדיו. ברוכה הבאה אלינו. דיאנה

למעלה