בעסה - חישוב מבאס

• פותח הנושא goldy
  • פורסם בתאריך

goldy

New member
בעסה - חישוב מבאס

שילשום חישבתי שאם הייתי מסוגל להחזיק עבודה וגם לא היו מחפשים לפטר בה,
אז 10 שנים * 12 חודשים * 4,200 לחודש = 504,000 ש"ח (גר עם ההורים + הוצאות מינימאליות ביותר).
לא כולל בונוסים ועליות שכר בשל וותק / קידום.

החיים ב|זבל|.
|זבוב|

FineSilverMan

New member

אתה שוכח את מחיר הזמן של הכסף. או לא יודע עליו.

אתה לוקח את השכר החודשי, לאחר ההוצאות ההכרחיות וחוסך את השאר.
מקבל על זה ריבית של 1%
מספיק שאתה חוסך 100 ש"ח ואתה מקבל 515,300 בסוף התקופה.
אם אתה חוסך 200 ש"ח, אתה מקבל 533,600.
אם אתה חוסך 200, אבל ב-2% תשואה ממוצעת, זה כבר 587,000...

כמובן שעם משכורת מינימום, אי אפשר לחסוך כל כך...

חישוב לקוי

יש אופציה לשדרג את השכר. כשתשדרג את היכולת האישית מפועל פשוט לפועל מומחה.
ניתן לעשות זאת ע"י לימודים!

einat162

New member
לימודים = השקעה כספית

זאת אופציה, אבל הכותב התייחס למשכורת מינימום יציבה לאורך זמן.
הטעות שלו בחישוב שגם אם גרים אצל ההורים יש הוצאות (נסיעות, תחזוקת רכב אם יש, טלפון נייד, בילויים).

NEO83

New member
אם אתה חושב שהיית יכול

לחסוך כל שקל, אתה טועה.

למה לי לחסוך כל שקל?

למי בדיוק? לירושה של הילדים?
אנחנו עובדים כדי להתקיים. וחוסכים לתקופות שיהיה קשה לנו יותר להתקיים, כי כוחנו יהיה פחות במותנינו, ואז נהיה חשופים יותר ופגיעים יותר לשינויים בשוק העבודה.
לדוגמה: פועל בניין/מוסך, הכוח שלו נגמר באיזה שהוא שלב. אז הוא יכול לעבוד עד גיל 60 70 (אני מכיר מישהו בגיל 70 שעדיין עובד במוסך) הוא חוסך כסף כדי לשרוד את שארית חייו אבל חוץ מזה אין טעם לחסוך כל שקל.
אנחנו חוסכים אחוזים בודדים מההכנסה לא הכל!
לא צריך להגזים!

einat162

New member
לא נראה לי שלזה התכוון -

אלא שהחישוב שלו התייחס למשכורת מינימום בנטו - כשבתכל'ס גם כשגרים אצל ההורים יש הוצאות (בעיקר על נסיעות - רכב או תחבורה ציבורית).

נושא של חיסכון

שחושבים על זה אפילו אם לוקחים זוג שביחד מכניס 13 אלף וביחד חוסכים 4200 [הסכום שהוא ציין],אגב החזר משכנתא גם נחשב בחלקו לחיסכון. אז באותו מקרה הם גם מגיעים לחסכון של 500 אלף ב 10 שנים,מדובר על לפחות חצי עם לא יותר מהזוגות בישראל.

einat162

New member
כוונת המשורר אני חושבת הייתה

כמה כסף היה נכנס אם לא היה מוציא שקל אחד בודד - כלומר בטח שלא משכנתא או כל ריבית על הלוואות. חישוב בתני מעבדה שלא מחובר מציאות.

Peace and Love3

New member
נחמד, אפשר לשאול

למה אתה לא מצליח להחזיק עבודה קבועה?

באותה מידה יכולת לחשב מה היה קורה אם היית עובד 15 שעות ביום בתור מתכנת.
אבל החישוב הזה לא רלוונטי, כי אם זה לא מתאים, זה פשוט לא מתאים.

ולא כולם יכולים לעבוד בעבודה קבועה, בלי להרגיש ממש אומללים.
אז צריך למצוא מה כן מתאים לך.

goldy

New member
המטרה היא ללקק לבוס

מי שלא פוליטיקאי לא יכול להתפרנס.

einat162

New member
אני יוצאת מהכלל וסותרת את ההנחה שלך

ממש גרועה ב"לשחק את המשחק" (גם אם אתאמץ. מאוד- אני אעשה לעצמי בושות- אז לא מנסה אפילו, אם יש משהו שבאמת מעניין אותי בחיים של אחרים אני אשאל ואפגין התלהבות על אמת). עובדת באותו מקום כבר כ-7 שנים, "שרדתי" תהפוכות כאלו ואחרות, "קטעים גרועים" עם אנשים שיודעים "להתלקק".

החוכמה היא אולי לא "ללקק לבוס" אלא להשאר מתחת לפני השטח, באותו מקום עם משכורת קבועה, אם אין את הכישורים הפוליטיקאיים- לא לשאוף ליותר.

הרבה פעמים מה שקורה (ויכול בהחלט להיות שזה לא המקרה אצלך) שאנשים עובדים, רוצים להתקדם במשכורת / תפקיד אבל מקדמים את אלו ש"מתלקקים" הכי טוב. לא מקדמים אותם- אז הם מחליטים לפרוש.

TheSecretWithin

New member
להשאר מתחת לפני השטח? ממש לא

החוכמה האמיתית היא לעשות את עצמך "בלתי ניתן להחלפה".
פשוט להיות מקצוען... ואני יודעת את זה כי את כל הבררה שהיו לידי העיפו בסלקום בגלי הפיטורים, וילדה בת 23 לא העיפו.(עובדת במחלקת טכנולוגיות, לא נציגת שירות או מכירות וכ'ו).

einat162

New member
תלוי איך מגדירים "בלתי ניתן להחלפה"

כי ציינת את זה ואת "פשוט להיות מקצוען". אלו דברים שיכולים להיות שונים אחד מהשני :

בלתי ניתן להחלפה - עובד/ת שיכול ומוכן למלא חורים של אנשים שלא הגיעו, כזה שמתגמש, שנשאר אם צריך, בקושי חולה בעצמו, מגיע והולך בזמן.

מקצוען - להיות "ספצ", לדעת הכל מהכל ואיך להתנהל ולפתור בעיות. אולי אפילו אחד עם אישיות כריזמטית ומנהיגותית.

מבין שתי האופציות- אני רואה את עצמי באופציה הראשונה, וזה לא דורש ליקוקים ומשחקי פוליטיקה אלא להיות עצמך בלי קשר למה שקורה עם אחרים. להגיע ב X ולצאת ב Y - להיות הכי מתחת לרדאר של ההנהלה. אם כבר, אולי, ודגש על אולי - פועל יוצא זה שנוצרת התמחות (אני מכירה עמדות אחרות, את השטיקים של האנשים ואת השגעונות של המכונות והמחשבים באותה חברה). אני מניחה שזה תלוי גם באישיות ובכישורים - יש לי חוש טכני ונטייה "לשחק" עם דברים עד שזה מצליח (מכונת צילום שנתקעה, קפץ הפקק במטבח -> להרים את הפיוז בלוח חשמל). אני רואה בנות אחרות בעבודה - ולא מבינה אם הן עושות עצמן ראש קטן, או שבאמת יש לי כישורים טכניים שהם מעל הנורמה (אני בספק....). כנראה שנוצר לי תדמית של "יודעת כל" ו Mrs. fix it. וזה לא כי כיוונתי לשם.

אני אישיות כריזמטית ומנהיגותית פחחח..... הצחקת אותי.....

להסתכל ישר, לא לצדדים (אנשים אחרים), לעשות את העבודה שלך- ולפעמים טיפה יותר- ללכת הביתה בסוף היום, ולקבל משכורת.

TheSecretWithin

New member
התכוונתי לשני

אנשים שנשארים מתחת לראדר.. באים ב X הולכים ב Y.. הם בסופו של דבר מרגישים שהם נותנים הכי הרבה ואף אחד לא מעריך.. כמה שנים והם יהיו מאוד ממורמרים.
אנשים מהסוג השני:
מקצוען - להיות "ספצ", לדעת הכל מהכל ואיך להתנהל ולפתור בעיות. אולי אפילו אחד עם אישיות כריזמטית ומנהיגותית.
הם אנשים שיודעים לטפל בכמעט כל דבר, ואם הם מוצאים משהו שהם לא יודעים הם מיד לומדים, מייעלים את הצוות, כן מפגינים כישורי מנהיגות וכריזמטיות, מוציאים מיילים תפוצתיים, אנשים בצוותים אחרים מכירים בכך שהם עמודי התווך של הצוות...
הם לא רק שמצליחים לשמור על העבודה, אלא גם מתקדמים.
אחד שיטחן בעבודה יעשה את ה 100% שלו כל יום,יסגור פינות של אחרים, ויצא מאוחר מאוד מהעבודה, יש מלא. הם כן ניתנים להחלפה.

einat162

New member
כנראה שתלוי בחברה ובאנשים שבתוכה

כי אני טיפוס ראשון - מקבלת פידבקים ומחמאות רשמיות ולא רשמיות - כן גם כסף (put your money where your mouth is).
ממורמרת? אולי, יש ימים קשים יותר ופחות.

השורה התחתונה היא שיש לי עבודה מכניסה - וזה לא דבר מובן מאליו בכלל.

1מקצוען - להיות "ספצ", לדעת הכל מהכל ואיך להתנהל ולפתור בעיות. אולי אפילו אחד עם אישיות כריזמטית ומנהיגותית.
הם אנשים שיודעים לטפל בכמעט כל דבר, ואם הם מוצאים משהו שהם לא יודעים הם מיד לומדים, מייעלים את הצוות

2, כן מפגינים כישורי מנהיגות וכריזמטיות, מוציאים מיילים תפוצתיים, אנשים בצוותים אחרים מכירים בכך שהם עמודי התווך של הצוות... הם לא רק שמצליחים לשמור על העבודה, אלא גם מתקדמים.

אני רואה את עצמי בתור חלק 1, ולא בתור חלק 2- איך אנשים רואים אותי? פונים אלי ומניחים שאני אדע הכל - אבל אישיות מנהיגותית, לא ממש...
לדעתי אותם אלו ש"מתקדמים", מתקדמים כי יש להם כישורי התלקקות מעולים. לי קשה, אני מוציאה את עצמי מהמשחק. אלו (סליחה על הביטוי) זונות של תשומת לב : אלו שטוענים שהם מובכים בקלות, אבל כשיש להם יום הולדת הם מארגנים לעצמם מסיבה במשרד ומביאים עוגות+מוציאים מייל על התכנסות לחגיגה.
עוד דוגמא- מישהו אצלנו עזב. מיוזמתו. אם היה מביא כיבוד היה מקבל טקס עם נאום רשמי ושבחים לקוניים מפה ועד הודעה חדשה, אבל זה לא עניין אותו- לא נעים לו כי באמת מביך. אז הוא עזב, בלי לעשות מסיבת פרידה. אני מעריכה אותו על זה כי זה הכי אמיתי בעיני. אל תגידו "מובכ/ת בקלות" ותארגנו לעצמם מגה אירוע ששם אתכם במרכז.

טול12

New member
יש עדיין כזה בימינו? נראה לי כולם ברי החלפה

זה נכון אבל בלתי ניתן הלחלפה זה בהחלט קשה להגדיר וגם היום בחברות גדולות למשל מרגיש כאילו כל אחד הוא בר החלפה. אגב, יש פה עובדי אורנג'? שמעתי על ההתארגנות של העובדים להקים ועד ואני רוצה לשמוע מעובדים בסניפים אחרים אם הם מתכננים להצטרף?

Peace and Love3

New member
אתה ממש מגזים

מילא אם היית מדבר על עבודות בכירות יחסית, ששם זה מאוד חשוב.
אבל אם אתה מדבר על עבודות שמרוויחים בהם 4200-5500, בדר"כ די קשה להם למצוא עובדים טובים שנשארים להרבה זמן, אז לא כזה קריטי ללקק לבוס אם אתה לא מחפש קידום.

למעלה