בעעע! נמאס לי!!! מה עם צנעת הפרט??

בעעע! נמאס לי!!! מה עם צנעת הפרט??

קורה לכם שאתם מפנים ארוע מתוקשר?? פיניתי הערב פיגוע ירי, ועד שהגענו לבית החולים הכל כבר הייה באינטרנט ובתקשורת... עזבו את רמת הפציעה, גם פרטים אינטיימים, על הפצועים היו מפורסמים! השמות שלהם, מיקום הפגיעה המדוייק בגוף, הכול, כל מה שאסור לפרסם בשל חסיון רפואי, הייה מפורסם!! ואני שואל, מה יוצא לחארות האלו שמפרסמים??? כן, גם אני ישראלי, ואוהב להיות בעניינים, אבל מה יוצא לבנאדם שמאזין לקשר או יושב במוקד, ומעביר הלאה פרטים שאסור?? מה עם ההרגשה של הפצוע שבהכרה ושומע שכולם כבר מתלחשים עליו בבית החולים? התעצבנתי ממש!!!

afiksambol

New member
מותר לך להתעצבן על זה...

אתה נכנס כאן למאזניים מאוד רגישים. על כף אחת מונחים החיסיון הרפואי וצנעת הפרט או האתיקה שלנו ואילו על הכף השניה מונחים חופש העיתונות ו"זכות הציבור לדעת" או האתיקה של התקשורת. המאזניים האלו, כמו שכתבתי, מאוד רגישים ולעיתים הרצון לרייטינג ולהיות הראשון שמפרסם את ה"סקופ" גורם לאותו עיתונאי / איש תקשורת לפרסם נתונים, שלנו נראה כאילו שהם OVER. על אותו משקל בדיוק ישבו (לא לפני הרבה זמן) דיווחי התקשורת אודות נפילות הטילים, פעולות צה"ל בלחימה האחרונה, מבצעים משטרתיים שונים (רק ששם מונח ביטחון שדה במקום האתיקה הרפואית). לצערנו, הדרך היחידה להשפיע היום על המאזניים האלו לטובתנו היא על-ידי צווי איסור פרסום, משהו שלא נרוץ אחריו בכל אירוע שאנחנו מטפלים......

אא ניר

New member
בולשיט

ערמת שטויות שכאלה לא קראתי מזמן. אין זכותו, ואין מעיניינו של הציבור לדעת את שמו של הפצוע/חולה, אלא אם כן מדובר באישיות ציבורית. זכותו של הציבור לדעת על אופי הפציעה, המיקום, ואולי אף את גילו ומינו של הנפגע. זה ותו-לא.

bilbobagginz

New member
מה לעשות הפכנו ל...

יצורים רדודים חסרי עמוד שדרה מוסרי שרוצים ריאליטי טי-וי. והנה אחת התוצאות. כל אפס מעדיף לרצות להתפרסם במקום להעדיף לעשות את עבודתו כמו שצריך. אני לא חושב שיש שכות חוקית לעיתונאי לדחוף את האף שלו לאמבולנס או לארוע, ואם זה קורה, צריך להעיף אותם שלא יפריעו ( אתם מכירים את הטריקים - "תשים את התמרור הזה 150 מטר מפה" וכו' אני מסכים שיודיעו שהיה מקרה, שבאמת יגלו מה גיל הנפגע וחומרת פציעתו. את שאר פרטים צריך לדעתי לבקש את רשות הנפגע או קרוביו. מצד שני ההסברה הפרו-ישראלית היא כזאת גרועה שכן צריך להציג לעולם נפגעים ישראלים. וזה בכלל לא קשור בזכות הציבור לדעת.

בבניני התאומים

הורשה צלם אחד בלבד לצלם וגם זאת עם שוטרים צמודים כשהתמונות מסוננות... רק לחשוב על מקרה כזה בארץ... עוד יבוא יום שצוותי הצלה יצטרכו אישור מיוחד מהעיתונות להכנס לזירת פינוי...

bilbobagginz

New member
אל תגזים.

כמה שאמריקאים "by the book", אני בטוח שהיו כיסויים לא רשמיים. בסדר גודל כזה של ארוע אין מצב שמישהו שולט על הכל.

כנראה שלא היית בפיגוע אר``ן..

אז השוטרים והיס``מ מעיפים טוב מאוד את הצלמים.. אני מדבר בעיקר על ארוע עם נפגעים בודדים, שאין מצב להרחיק!

כבר שנים שאני מחכה

לראות מתי יהיה הראשון שיתבע עיתונאים על הנבזות הזו. אפילו שקלתי להפצע בעצמי כדי ליצור את התקדים.

למעלה