בעע! תעזרו לי בבקששה

erreway2003

New member
בעע! תעזרו לי בבקששה

שלום! יש לי בעיה שאין לי מושג איך לפתור! יש לי באקו' 4 דגי גופים ו2 סקארים או איך שקוראים להם (דגי משולש) והגופים כל הזמן נדבקים אליהם... כאילו אוכלים אותם או מציקים להם! אין לי מושג! אם אני ישים את הגופים או השניים בבידוד זה לא ממש יעזור! כי מה? זה יהיה לכל החיים שלהם והם יחיו בתא קטן? או שפשוט אפשר לתת להם להמשיך להציק? אין לי מושג!

OZEEVI

New member
אני לא מבין מה הבעיה....

אם הגופים אוכלים את הסקאלרים אז תשימי את הגופים בבידוד של שבוע או פחות ואם הסנפירים של הסקאלרים נפגעים תשימי להם תרופה שקוראים לה מטילן-בלו, ואם הגופים סתם מציקים להם, אז כנראה שהסקאלירים נכנסו לשטח של הגופים ואז הגופים תוקפים אותם טיפה. תתני עוד פרטים מה הגודל של האקוריום? מה העוצמה של הפילטר.?..........

erreway2003

New member
ראשית אני בן! ו

שנית האקו' ממש לא גדול! אני די מתחיל! פעם היה לי דג זהב אבל זה לא נקרא! גודל האקוריום שלי הוא 35 סנטימטר אורך 21 וחצי הגובה עוצמת הפילטר כרגע על הכי נמוך! יש לי רק 2 סוגי עוצמות! גבוה וקטנה... עכשיו זה על קטן...

OZEEVI

New member
אז תתיחס למה שכתבתי בהודעה...

הנ"ל , הפרטים שנתת לא מראים שום דבר לא תקין, וסליחה, לא ידעתי שאתה בן

אורי-

New member
האקוואריום קטן לסקאלארים

גם אם הם כרגע קטנים. אם אין לך אק' חליפי - עדיף כבר עכשיו להעביר אותם ולעבור לדגים שמתאימים לאק' כזה - משריצים קטנים , ודגי להקה קטנים (בערך להקה אחת , מקסימום 2) למשל זברות דניו , ניאונים וכו'.

erreway2003

New member
אני יעביר אותם לאקו' של דוד שלי...

יש לו אקווריום ענק פנורמי.... הגופים לא מסתדרים עם סקאלרים הם כבר פגעו באחר

C O L T

New member
אכן גופים וסקלרים לא הולך יחד

יכולים להסתדר לפעמים, בתנאים טובים ואוכל שופע, אבל לרוב יהיו מריבות, אוש הגופים אוכלים סנפירים לסקלרים, או שהסקלרים גדלים ולא נותנים לגופים לחיות. להפריד, אין ברירה. אבל כאשר אתה נותן אותם לדוד, תבדוק שאין לו איזה ציכליד או דג טורף אחר שיחסל אותם.

גלעד cool7

New member
בטוח?

גופים זה אלו עם הזנב מניפה? אם כן יש לי להקה של 10 (בקרוב אני ירחיב) עם סקלארים והם לא מציקים להם, אני אמור לצפות למשהו או להירגע?

oshiii

New member
גלעד הירגע.. ולכותב ההודעה..

לי יש 4 סקלרים וגם איזה 5 גופים כבר מלאאא זמן...:) והסקלרים כבר גדלו להם בכיף.. ועדיין שלווה ושלום באקווריומי.. <לעומת זאת אל תשימו צפרדעים עם גופי..חח:) אכלו לי כמה): > תשים חומר מחטא <מטילן בלו> באקווריום בשביל הסנפירים.. ואכן האקווריום קטן מדי ומומלץ להעבירם קח דגי גופי וקריסטל הכי טוב לאקווריום כזה.. וזברות ..:) ותהנה מהגידול:)

אורי-

New member
הבעיה עם שילוב כזה :

הסקאלארים מתישהו יבלעו גופי קטן... למרות שלפעמים זה לא קורה. אצלי יש סקלארים די קטנים , והם רודפים אחרי דגיגי מולי בוגרים - בגודל קצת יותר קטן מגופי זכר . אם לסקלארים היה פה גדול יותר הייתי נאלץ להעביר את הדגיגים.

erreway2003

New member
מעצבן שהמוכר נתן לי לשים אותם ביחד.

טוב אבל על טעויות של העבר אי אפשר לבכות אז נמצא פתרון

erreway2003

New member
תודה!!! בקרוב אני מקבל אקווריום

גדוןל וציוד חדש כי בן דוד שלי עזב את העסק עם הדגים... אז כבר נראה מה אני יעשה...! תודה בכל מקרה

למעלה