בעצמי או לבד

רננהלי

New member
בעצמי או לבד

אתמול בטיפול אמרתי לפסיכולוגית שלי שאני מרגישה יותר טוב ועם יותר כוחות. ושעכשו היא כבר לא יכולה לעזור לי. ואת הצעד הבא - הצעד הממש של לחפש עבודה, אני צריכה לעשות בעצמי. ושאני לא אומרת את זה כמו בפעמים הקודמות בכאב וקושי או בטרוניא. אלא פשוט כי זה ככה. והיא אמרה לי 3 מילים: "בעצמי או לבד?" ואני התחלתי לבכות (אחרי שהייתי אדישה כל הפגישה) ועניתי לה: "אני לא יודעת מה ההבדל ביניהם" מה ההבדל לדעתכם? כי אצלי אין הבדל. או שצריך לעשות בשבילי דברים ולתמוך בי צעד אחרי צעד, או שאני עושה לגמרי לבד, בלי בדל עזרה.

BellA עלמה

New member
לא חושבת שיש הבדל

אגב זו שאלה שגם אני שואלת את עצמי לאחורנה האם כדאי לחזור לפגישות עם הפסיכו' פעם ב.. או שאני יכולה להתמודד בלי זה(בעצמי)

אופירA

New member
מנהל
יותר חשוב למה התחלת לבכות

בעצמי או לבד זה לא ממש משמעותי, לדעתי. זה משמעותי בהקשרים אחרים, אבל בהקשר של חיפוש עבודה, זו לא אמירה שמבטאת איזה רעיון. סתם טריגר שגרם לך לבכות. למה בכית? כי היא לא נתנה לך אישור שאת יכולה בלעדיה? כי היא לא חיזקה אותך במקום שהיה טוב אם היתה נותנת לך חיזוק? כי היא התנגדה לתחושה הפנימית שלך ושלחה אותך לאיבוד? תעזבי את מה שהיא אמרה (או לחילופין תשאלי אותה מה היא מתכוונת). תתמקדי בהרגשה הפנימית שלך - האם את רוצה להיפרד ממנה ולא לשתף אותה בחיפוש העבודה? אם כן - תעשי את זה, ואל תתחרטי, גם אם יתברר שזו היתה טעות. אנחנו צריכים ללכת עם מה שאנחנו מרגישים, וללמוד לימוד פנימי. גם עבודה אצל פסיכולוגית זה עבודה אישית פנימית. הבן שלי (בן 22) היה שנה אצל פסיכולוגית. הוא ביקש ללכת, הרגיש רע עם החוסר ביטחון עצמי שלו (אני הרגשתי עם המצב שלו רע מאד הרבה זמן, אבל הנחתי לו לקבוע עד כמה זה מפריע לו) וביקש עזרה. הפניתי אותו לגרפולוג שהתווה את הכיוון של הטיפול, ואח"כ הוא הלך לפסיכולוגית, הרגיש טוב עם הפגישות ועם התהליך, ולאחר שנה אמר לי שהם סיימו. הייתי מוטרדת - לא נראה לי שהוא קיבל מספיק ביטחון עצמי ושהוא מרגיש עם עצמו טוב. הוא אמר לי שהטיפול מיצה את עצמו, והשאר צריך לקרות מאליו עם הזמן. זו ההחלטה שלהם, והוא שלם איתה ולכן אני שלמה עם זה גם כן, למרות שלדעתי היה צריך להמשיך הלאה. הוא חייב לעשות מה שהוא מרגיש ולא מה שאני מרגישה או מה שאני מציעה. תמיד אני אומרת לו כשהוא מתלבט באיזה עניין: תחשוב לכאן ולכאן, תקבל איזו החלטה שתקבל, ותהיה שלם איתה. כל החלטה שתקבל היא טובה.

אופיפה

New member
לא הבנתי למה בכית../images/Emo35.gif

אם זה מה שהפסיכולוגית גורמת לך....זה בהחלט מעלה תהיות. בייחוד אחרי שאת מגינה כזה בטחון עצמי ומכריזה שאת יכולה שיש לך כח להזיז דברים בעצמך. אז בשביל מה להכנס לדקדוק במונחים.. כאילו להראות לך שאת עוד לא יודעת הכל לבד ואת צריכה עדיין עזרה. זה שיש לך תחושת בטחון וכח לזוז קדימה זה נפלא. אך בהחלט תמיד רצוי לקבל תמיכה ממשהו בצעדים שאת עושה, וזה לא חייב להיות מטפל כלשהו. זה יכול להיות כל בן-אדם שבמקום להתנגד פשוט תומך בצעדייך ומאמין ביכולות שלך. מאחלת לך למצוא תומך נפלא שכזה. תצליחי.

בעצמי, או לבד.

אף פעם לא חשבתי על ההבדל. אבל כשהעלית את זה, פתאום נראה לי שיש הבדל תהומי. לבד = לגמרי לבד, אבל במובן השלילי. כלומר, לעשות הכל לבד, בלי לבקש עזרה, בלי תמיכה, אולי בלי שאנשים מסביב יידעו. להיות לבד במערכה, בחזית, בהתמודדות. בעצמי = לעשות הכל כדי לעזור לעצמי. עצמי = אני ועוד הרבה דברים. אני והסביבה שלי. אני והתמיכה שלי. אני וכלי העזר שלי. ***לבכות זה טוב בעיני. מעניין למה דוקא המשפט הזה גרם לך לבכות. אולי ה"לבד" הוא נקודה רגישה.

רננהלי

New member
לכולם

אני כנראה צריכה להסביר קצת רקע כדי להיות מובנת (להבה-נראה לי שאת ממש קלעת במה שאמרת) זה אישיו שקיים אצלי. כבר דיברנו על זה פעם. ופתאום זה התבטא שוב והיא הגדירה את זה ב3 מילים האלה,ולכן בכיתי. כי אני עצמאית מדי גם במקום שצריך לבקש עזרה. ואז אני מגיעה לנקודה שאני פשוט נשברת. וגם בודדה כל כך. היא לא סתם אמרה את זה. היא פשוט החזירה את זה לשיחה בינינו. בכיתי כי זה כל כך נכון. ולא. במילים האלה שאמרתי לה לא התכוונתי שאני רוצה לההפסיק את הטיפול (העבודה זו אמנם הבעיה הכי רצינית שלי כרגע, אבל יש לי עוד מספיק מה לעשות איתה גם בלי קשר לזה), והיא לא ניסתה להגיד לי שאני עדיין זקוקה לה ולהשאיר אותי אצלה, היא רק ניסתה להגיד שהיא עדיין שם כדי לעזור או לתמוך, ושיש מצב ביניים בין לגמרי להיות תלויה ללגמרי להיות לבד. אני רואה את זה שחור לבן. אני אתן דוגמא. בעבודה שעברה שעבדתי הייתי בעצם די מתלמדת וחדשה. והבוסית שלי אמרה שהיא נותנת לי את כל הלגיטימציה לשאול שאלות ולא לדעת כי עוד אין לי ניסיון. אבל בכל זאת עבדתי והיתה לי אחריות שם ותפקיד, זה לא שמישהו כל הזמן עמד לידי ואמר לי מה לעשות. ואני לא ידעתי איך לשלב בין העזרה שמציעים לי לבין העצמאות שלי. אז לקחתי רק את העצמאות. ונשברתי, ועזבתי בסוף. אולי הייתי צריכה לשאול אחרת: האם אתם נעזרים באחרים? ועד כמה? והאם יש נקודת ביניים בין תלות גמורה לעצמאות גמורה?

BellA עלמה

New member
אני

משתדלת לעשות מה שיכולה בעצמי אם רואה שזה לא מסתדר אז מבקשת הדרכה או עזרה.

אופירA

New member
מנהל
תעשי עבודה של קבלת החיסרון העצמי

תעשי עבודה עם עצמך בעזרת הפסיכולוגית - איך לקבל בשלווה את העובדה שיש לך חסרונות, כמו לכל אדם. אם קשה לך להתמודד עם העובדה שיש לך חסרונות (זה נובע ממצב של הורים שלא הכילו אותך כשהיית קטנה) - יהיה לך פחד לבקש עזרה ולקבל עזרה. יש מצב להיות עצמאי, יחד עם העזרה שמוגשת לך. זה מקום של הרגשה פנימית! השלווה של הסליחה לחסרונות שלך תתן לך את המקום הזה.

אני די סוליסטית, האמת.

פעם מילאתי שאלון של ד"ר פיל ויצא שאני יותר מדי לבד, ופחות מדי נעזרת באחרים. אז אני מנסה לשנות את זה.

אופיפה

New member
לדעת לקבל תמיכה...

ולעבוד בשניים, בהחלט רצוי לאמץ גישה זו בחיים. אנחנו לא לבד בעולם, ואף אחד לא מושלם. לכן תמיד כדאי לצעוד בשניים בחיים, בעבודה ובבית. צריך רק ללמוד איך לעשות את זה בלי להתנגש אחד בשני. ויש דרך!

שובטמה

New member
תשובה לרננהלי,,,,,,

הבחירה לקחת את העצמאות היתה שלך, היית אמורה לקבל אחריות על הבחירה הזו שהיא ולקחת את העצמאות, זו היתה הבחירה שלך, כל מה שתבחרי זו הבחירה שלך ולא משנה איזו בחירה. מה שנשאר זה לקבל אחריות על הבחירה הזו. ולהרגיש טוב כי זו הבחירה שלך.

ניאו30

New member
עם עצמי ../images/Emo45.gif

בנוסף למה שאמרה להבה שאני מסכים למה שאמרה(כולל עניין הבכי) אני חשבתי הרבה על ההבדל הזה ובמשפט אחד של מה שאני חושב-לבד זה להרגיש רע בחברתי,להיות עם עצמי זה לאהוב את חברתי.פעם הייתי רק לבד,אבל ממש לבד,כאילו ממש שנאתי את הבדידות.כיום אני מרגיש שאני עושה דברים עם עצמי ואני נהנה מהם לא פחות ולעיתים (רחוקות אמנם כי אני אוהב לעשות דברים עם אנשים אחרים) אף יותר מדברים שאני עושה עם אחרים. לגביי העזרות באחרים,זאת תמיד היתה אחת הנקודות הכי בעייתיות אצלי משום שלא נתתי לאף אחד לעזור לי.בשנה האחרונה התחלתי יותר להיפתח(אנדרסטייטמנט) ולנסות לתת לאחרים לעזור לי אבל לא בצורה הכי שלמה אני חושב ועדיין אני מרגיש לעיתים שאני יותר מדיי נסגר עם הבעיות שלי. דווקא בסופ"ש האחרון היה לי מקרה שמרמז על ההפך או על בהחלט שינוי מהותי בעניין-הייתי באיזה מפגש חברתי שלא מצאתי בו את מקומי,וכפי שהייתי עושה תמיד במקרים כאלו בעבר,התחלתי להיסגר ולהיות מופנם כדרכי מפעם.באתי עם אנרגיות ממש חזקות אבל כשראיתי שאני לא מסתדר שם הכל פתאום ירד לצד השני והיתה לי הרגשה מאוד רעה... באתי לשם עם חברים וראיתי שזה השפיע גם עליהם וזה הוסיף להרגשה הרע. ואם כבר קורים דברים רעים אז הם באית בצרורות,ובסיום המפגש שהייתי צריך להחזיר את החברים הביתה-האוטו לא הניע! כל אחד היה צריך ללכת בדרכו ואני חיכיתי לשגריר שיבוא לעזור לי...לא חשוב,בסוף חזרתי הביתה,אבל גם אצלי בלוטות הבכי עבדו שעות נוספות בשבת.אבל אז הבנתי את חשיבות החברות בשבילי וכמה זה טוב שעכשיו יש לי חברים שיכולים לעזור לי.דיברתי עם שתי הידידות הטובות שלי(שהיו גם באותו מפגש),והרגשתי השתפרה פלאים. שלשום כבר חגגנו ביחד את היומולדת שלי וממש הרגשתי טוב,שכחתי כבר את מה שקרה והשארתי את זה מאחוריי...לפחות עד הפעם הבאה שהרי הבעיתיות של הנושא הזה בשבילי לא תעלם,אבל בעזרת החברים הטובים שלי(נו,וניתן קצת קרדיט גם לעצמי,שזה גם בזכות המודעות העצמית והתהליך הפנימי שעברתי בשנה האחרונה) אני יודע שאני לא אחזור לדפוס ההתנהגות שלי בעבר שדבר כזה כמו שקרה לי בשישי האחרון היה מוריד אותי לתהומות הדכאון,ההסתגרות והשקיעה ברחמים עצמיים. ורק לסיום,לגביי שאלת הגבול בין עצמאות מוחלטת לתלות מוחלטת-אני חושב שזה תלוי בתחושת/הרגשת הבן אדם עצמו ובטיימינג של החיים בו אנחנו מצויים-יש כאלו שירגישו שאין בעיה להיות תלויים בהורים למשל(תלות כמעט מוחלטת),אני רואה את זה כמשהו שיכול להפריע לעצמאות שלי כי גם אני בן אדם מאוד אינדבדואליסט שאוהב לעשות ולהגיע לדברים בזכות עצמו. אבל יש גם יוצאים מהכלל.למשל עכשיו אני זקוק לעזרה כספית בכל הקשור ללימודים שאני מתחיל אותם אז מצד אחד זה פוגע בעצמאות שלי(כי הם מרגישים אולי שאני "חייב" להם משהו בגלל העזרה שלהם),ומצד שני אני יודע שהלימודים הם הדבר הכי חשוב לי כרגע ולטווח הארוך אני מוכן לקבל את העזרה הזו,הגם שהייתי שמח להסתדר בלעדיה,כדי שבטווח הארוך יותר של עוד כמה שנים אני אהיה יותר עצמאי

בעצמי או לבד...

אני מגיל צעיר תמיד זוכרת שרציתי הכל לבד, ואולי מכאן מגיע העניין שלא מסתדרת בעבודה עם אחרים- למשל ללמוד עם אחרים או לעשות פרוייקט משותף, סומכת רק על עצמי וגם התחושה של ההצלחה אחרי שעשיתי משהו לבד היא תחושה גדולה יותר מאשר כשעושים עם עוד מישהו.

שובטמה

New member
תשובה לרננהלי,,,בעצמי או,,,,

לעשות בעצמי זה לעשות , וזה המצב הבריא כי אתה עושה, ולומד מהניסיון של העשיה , לומד מההצלחה כמו מהכשלון, לומד וממשיך הלאה, לעשות לבד- יכול להיות שהלבד מחזיר אותך למקומות בהם את פגיעה, אך מה שאני מבקש שתעשי הוא שתבחני את העשיה שלך ותראי כמה את יכולה להסתדר בעצמך ואילו המחשבה על הלבד מפחידה אותך אך כאשר את מעמידה את ההתנהלות שלך ברמת העשיה תראי שאין לך בעיה ואת כשאת בחרת נעצמאות שלך בעבודה זו היתה בחירה שלך את בחרת בעצמך. כך שמהשנכון זה הבחירות שלך שבחרת בחיים ולא המחשבה על הלבד. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

למעלה