בעצתה של צימס אני פותחת שרשור חדש

בעצתה של צימס אני פותחת שרשור חדש

כנראה שלא הבהרתי עצמי כראוי בשרשור הקודם....... אז...מה מחזק אתכן בלידה
מה עוזר לכן בכאבים
מה יחסכן לכאב- תאורטית, ותוך כדי הלידה
האם חשתן שלא תרצו ללדת יותר
אשמח לתגובות, בתקווה שעכשיו זה ברור....

שלום לך ../images/Emo13.gif

מה מחזק אותי? לא יודעת כל כך, אני לא מרגישה שאני זקוקה לחיזוקים. אני מאמינה בגופי וביכולת שלי ללדת. אני מבינה שהכאב הוא משהו שמעסיק אותך ומפחיד אותך - אצלי זה ממש לא היה שיקול ולא חששתי ממנו לפני לידת הבית שלי. מה עוזר לי בכאבים? קודם כל, הגישה שאני באה ממנה, מבפנים, אני יודעת שזה לא משהו שאי אפשר לעמוד בו. אני לא לוקחת את הכאב כדבר שלילי אלא כחלק מהתהליך וכמשהו שמביא בסוף לתוצאה המיוחדת והמיוחלת של התינוק
טכנית, לי מאוד עזרו מים. עזר לי גם להיות בתנועה ולהמנע משכיבה בכל מחיר. באחת ההודעות הקודמות שלך תיארת כי "רק כשלא יכולת יותר לעמוד בזה עלית על המיטה" - אצלי זה הפוך. ככל שהלידה מתקדמת אני יכולה *פחות* לעלות על המיטה. הכאבים בשכיבה ואפילו בישיבה או שכיבה על הצד היו בלתי נסבלים עבורי. בעמידה, כריעה, השענות ונדנוד, ובתוך המים תו"כ נענוע הגוף (בהתחלה במקלחת ולאחר מכן באמבט), הכאב היה הרבה הרבה יותר נסבל. כמו כן - עזר לי מאוד להוציא קולות ביחד עם הכאב. לא, לא צרחתי. הקולות יצאו ממני באותו ה"קצב" של גלי הצירים, והשתנו עם התקדמות הלידה. בהתחלה יותר נשימות, ואח"כ יותר קולות עמוקים. לא נמנעתי מלצעוק באופן מודע - זה פשוט לא משהו שאני עושה בלידות. ככה אני, באופן טבעי. מה יחסי לכאב? תראי, קשה לי להאמין שיש פה הרבה נשים שאוהבות שכואב להן. כשכואב לי הראש, אני לא רצה להתעטף בעלי כרוב - אני לוקחת שני אדויל תיכף ומיד. לא יעלה בדעתי לעבור טיפול שיניים ללא הרדמה. אבל בלידה, זה משהו אחר. קודם כל, אני באמת ובתמים מאמינה שזה חלק מהתהליך ושלידה זה לא טיפול שיניים. הכאב הוא אחר, הוא מוביל לדבר אחר, והוא חיובי. הוא לא מעיד על חולי אלא על חיים. כמו כן, לפחות לי היו אלף ואחת סיבות ללדת בבית והפחד מהכאב (שכאמור לא ממש קיים אצלי) לא מתחיל אפילו להניע אותי מהסיבות האלו. עוד משהו - בלידה, זו לא רק אני והכאב שלי. מעורב פה גם תינוק, שכל התערבות (כולל משככי כאבים) יכולה להשפיע עליו, ועל התקדמות הלידה. ואם התקדמות הלידה מושפעת לשלילה, זה ישפיע בסופו של דבר לשלילה גם על התינוק (למשל, יוביל לואקום או לניתוח קיסרי, ימנע ממנו להתקדם בתעלת הלידה באופן הנכון, ישפיע על מצג לא טוב, וכו'). אני גם לוקחת בחשבון השפעות שלאחר הלידה, כמו השפעות על יכולת ההנקה והיניקה, או סכנה לפגיעה נשימתית (למשל במקרה של ניתוח קיסרי שבו התינוק לא נסחט בתעלת הלידה) שעלולה להוביל להפרדה של תינוקי ממני. את זה אני לא מוכנה לסבול. האם חשתי שלא ארצה ללדת יותר?לא. אפילו לא לרגע. מקווה שעזרתי לך להבין קצת יותר את עצמך (אני מתארת לעצמי שזה מה שאת מנסה לעשות) וגם רוצה להגיד שלמרות שכולנו נשים ולכולנו (כמעט) כואב בלידה, כל אחת מאתנו חווה זאת אחרת ורואה את הכאב והלידה בדרך אחרת. גם אם לך קשה להבין את איך שאני, למשל, מרגישה...

מנסה לענות...

מה מחזק אותי...? - בעלי. הילד/ים שכבר יש לי. אמונה בבורא עולם. אמונה בעצמי. הידיעה שכבר עשיתי את זה ונשארתי בחיים כדי לספר...
חלק מהזמן הסיבה שלא נשברתי היתה שהיה נראה לי ניג'וס נוראי להתפנות מהבית לבית חולים...
מה עוזר לי בכאבים ? תנועה, קולות, מים (בלידה של יואב מקלחת, בלידה של רואי בריכת לידה), המיילדת, בעלי. וכאמור - כאב לי בטירוף, ואם לא הייתי מתעצלת אולי היינו מתפנים לבית חולים לעשות אפידורל...
מה יחסי לכאב...? תיאורטית, אני ממש נגד...
לא לוקחת אקמול על כל דבר אבל מפונקת וקוטרית שחבל"ז... ותוך כדי הלידה - אני גיבורה שאת לא מאמינה...
שוב - בעיקר מעצלנות... האם חשתי שלא ארצה ללדת יותר..? אחרי שיואב יצא, אחרי לידה של 36 שעות מתוכן 3 עם אפידורל, הודעתי לבעלי שאני מוכנה עכשיו להתחיל הכללללל מהתחלה... (אתן בטוחות שהאופיאטים מהאפידורל לא עולים למוח...???) לעומת זאת אחרי הלידה של רואי - 10 שעות בבית - הודעתי לבעלי ולכל מי שהיה מוכן לשמוע שחבל מאד שלא יהיו לנו עוד ילדים...
אחרי כמה שבועות זה השתנה ל - "הילדים הבאים יצאו דרך הדופן..." (יענו בניתוח קיסרי...). לקח לי הרבה זמן להבין שזה כמובן לא רציונאלי ללדת בניתוח או בכלל בלידה לא טבעית, גם אם אני נורא פוחדת. ואני נורא פוחדת. אז אם עולה פה השאלה איך תצא תיקווה'לה לעולם... אז אינלימושג.

rnati

New member
קצת תשובות

אני עונה תוך כדי מחשבה, מקווה שיצא ברור מספיק
מה מחזק אותי? לדעת שהכאב יעבור, שאוטוטו יהיה לי תינוק, ששעה/יום/שבוע אחרי שהלידה תיגמר אני ארצה ללדת שוב (מה לעשות שאני דפוקה בשכל בנושא הזה
) ובן הזוג שנמצא לידי ומוכן לעשות כל מה שאבקש. עוזר לי בכאב (מניחה שהכוונה לכאב בלידה) הידיעה שהוא מביא לשינוי (בניגוד לכאב של מכה/שן). הידיעה שעוד רגע הכאב עובר (גם אם דקה אחרי זה הוא חוזר שוב). מים, בכל צורה שהיא, מקלחת או אמבטיה. מאוד עזר לי המגע של בן הזוג, בין אם זה היה תמיכה פיזית או רק לתת יד. מסג' באיזור הכואב מאוד עזר בלידה השניה אבל היה בלתי נסבל בראשונה. אני משערת שבתשובה הראשונה עניתי גם על השאלה האחרונה

אמממאאא

New member
מה עוזר לי

לדעת שלכאב הזה יש תכלית,שכל ציר מקרב אותי לפגישה עם התינוק שאני כ"כ מחכה לו. שציר זה דרך,ציר פותח דלתות והצירים האלא פותחים את הרחם שלי לקראת הפגישה המרגשת. שלכל ציר יש התחלה שיא וסוף ושבן הצירים אני יכולה לעשות הכל כאילו אני לא בלידה (בלידה האחרונה עם צירים כל 6 דקות כל ציר של דקה,דיברתי 5 דקות עם אחותי ודקה התרכזתי בעצמי והיא כל הזמן עודדה אותי עוד לא ליסוע כי "נכון שאת רוצה לבוא וללדת?") הידיעה שברגע שהתינוק יוצא זה עובר! הידיעה שתוך שעות/דקות אני אחווה חויה אלוקית של ליד ה',שארגיש שאני בוראת את העולם מחדש. ואל תכעסו עלי,עם כל הנ"ל אני מרגישה שזה לא כ"כ כואב...

מה פתאום לכעוס../images/Emo35.gif

כנראה שכל אחת סובלת ברמה אחרת. יש לי חברה שמגדירה את כאבי הלידה שלה- כמו קילקול קיבה
בהתחלה חשבתי שזה לא יתכן, אבל הנה, אני לומדת שהכאב שונה מאישה לאישה... הכאב עצמו, ולא רק קבלת הכאב. אני חושבת שאורך הלידה, וזמן צירי הלחץ משפיע בהחלט. (יש הבדל בין 20 דק' של צירי- לחץ, כולל לחיצות, לבין שעה של צירי לחץ....... כל האמור כנראה השפיע גם עלי....

אמממאאא

New member
בלידה האחרונה הצירים היו 48 שעות

לא כל הזמן סדירים אבל בהחלט צירים. אני לא נוטה להאמין שיש הרבדל בכאב עצמו אלא בדרך קבלתו. בלידה הראשונה הייתי במקום אחר פחתדי מהכאב ולכן לא יכולתי לו ולקחתי אפידוראל. אח"כ למדתי לא לפחד אלא לקבלו באהבה.

הילהל

New member
Gונה לך בשמחה

מחזק אותי: הידיעה שבסוף התהליך מצפה לה תינוק/ת. התחושה שהגוף שלי עובד נכון ויודע מה לעשות. הבטחון שיש איתי אנשים שאני חשובה להם, שדואגים לי, ששומרים עלי מכל רע (בעלי, הדולה שלי, ואם יש מזל משמיים - מיילדת או רופא אנושיים) מה עזר לי בכאבים - במקלחת זרם מים חם על הגב, ולכרוע בכל ציר. תנועות על הכדור. סיבובי אגן. כשנאלצתי לשכב - מגבות חמות שבעלי והדולה כל הזמן הריצו מתחת לגב שלי. יחסי לכאב - יש לי סף כאב בלתי קיים, הכל כואב לי נורא. דוגמא? בבקשה - בדיקות גסטרו שאנשים אחרים עוברים בטשטוש אני נאלצתי לעבור בהרדמה מלאה. איכשהו, הכאב בלידה היה שונה בתכלית. האם חשתי שלא ארצה ללדת יותר - אחרי הלידה הראשונה ועוד איך. היה ברור לי שעוד ילד יבוא רק מאימוץ. היתה לידה איומה, כואבת, טראומתית, משפילה. אחרי הלידה השנייה, הפעילה, העוצמתית, המתקנת, הרגועה - עוד לפני צאת השילייה אמרתי ללירון "בפעם הבאה יהיה יותר טוב". מרגע הלידה של מיה אני כבר מתגעגעת ומשתוקקת להרות וללדת שוב.

debby12

New member
מנהל
מה שעוזר לי הוא ללדת במקום שבו

אפידורל איננו אופציה בכלל (= לא בבית חולים). זה כמו שאם את רצה מרתון הסיכוי שלך להישבר גדול הרבה יותר אם לידך נוסע באיטיות ג'יפ ובו צוות שקורא לך להפסיק לרוץ ולעלות לג'יפ כדי לשתות מיץ צונן ולנוח. איך לא תישברי? לעומת זאת אם כדי להגיע לג'יפ את צריכה להתלבש ולעבור למקום שבו כל מיני אנשים יכעסו עליך למה לא הגעת לשם מלכתחילה - זו בחירה קלה יותר. לדעתי כאב הוא דבר בעיקר סובייקטיבי (נגיד 80% סובייקטיבי ו-20% אובייקטיבי) במובן הזה שדרגת הכאב איננה דבר אבסולוטי - כל אחת חווה/מתמודדת עם זה אחרת. יש יחידות סגולה שלידה ממש לא כואבת להן באופן משמעותי (אני מכירה כמה) אבל לדעתי הן מיעוט ועוד משהו - כתבת בשרשור קודם ש"בניגוד לרוב פה" את לקחת אפידורל. אני חושבת שזה לא מדויק. היו לנו על זה שרשורים בשנה שעברה -- ויוצא שגם הקבועות בפורום הזה כמעט כולן לקחו אפידורל בלידה או הלידות בהן הן ילדו ב*בית חולים* מה שמחזיר אותי למשפט הראשון.

swann

New member
מנסה לענות

מה מחזק - הידיעה שכל ציר מקרב אותי לפגישה עם התינוקת שלי, ליציאתה לאויר העולם. ולסיום הלידה. מה עוזר לכאבים? - סביבה תומכת ולא מלחיצה. מים. כדור פיזיו. בעלי (שהיה הדול המושלם). באיזהשהוא שלב בלידה, בזמן שאני הייתי עסוקה בלנשום בתוך הבריכה המתנפחת, אמא שלי ואחותי דיברו בינהן. ביקשתי שיפסיקו. זה הפריע לי וכשהן הפסיקו זה עזר לי לחזור למקום שלי. המון דמיון מודרך. והמון נשימות. שאיפות עמוקות מהאף, נשיפות ארוכות מהפה. הציל אותי בצירים. לקח לי כמה שניות בתחילת כל ציר להתאפס על עצמי ועל הנשימות, ובשניות האלה זה היה נורא. התנשפתי בלחץ וכאב לי יותר. רק אחרי שהצלחתי להכנס לנשימות העמוקות, ידעתי שהציר יעבור בשלום. בשלב מסוים, הנשיפות החוצה כבר היו מלוות בקולות מוזרים שלי. בהתחלה עמוקים ובסוף - צעקות שאין לי דרך לשחזר אותן. אולי בלידה הבאה
נדמה לי שעניתי בשאלה הקודמת ביחס לכאב. בלידה הזאת פחדתי ממנו, בגלל הלידה הקודמת. הוא הפתיע אותי בעוצמה שלו, ובגלל זה התכוננתי טוב יותר ללידה השניה. האם חשתי שלא ארצה ללדת יותר? ההפך! הלידה היתה כ"כ קצרה שהרגשתי שפספסתי משהו. שאני רוצה שוב כי לא הספקתי לחוות. אני עדיין מרגישה כך.

למעלה